معاون اول رئیس‌جمهوری: صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان 400 میلیون دلار است

تهران (پانا) - معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان گفت اکنون صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان ۴۰۰ میلیون دلار است و کشور این ظرفیت را دارد که با برنامه‌ریزی و حمایت صادرات شرکت‌های دانش بنیان تا ۵۰ و ۱۰۰ میلیارد دلار افزایش دهد.

کد مطلب: ۸۷۸۶۶۵
لینک کوتاه کپی شد
معاون اول رئیس‌جمهوری: صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان 400 میلیون دلار است

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، اسحاق جهانگیری در نوزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور که با حضور وزیران علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت و درمان و معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود: نشاط و جلسات هم اندیشی که در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود، نماد عملکرد دکتر غلامی است. از همه دستگاه‌ها، مجلس و دولت در چنین شرایطی انتظار می‌رود که از این وزیر حمایت کنند چراکه وی جزو افراد علمی و مورد اعتماد دولت است.

معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به ضرورت‌های امروز کشور از منظر توسعه گفت: توسعه علمی یکی از عرصه‌های اساسی توسعه پایدار و همه جانبه کشور و نقطه امید تاریخی در مردم بوده است که از آغاز مواجه با دنیای جدید ما هم به سطحی از توسعه دسترسی داشته باشیم تا مردم از رفاه و اقتصاد مناسب و اوضاع سیاسی و اجتماعی مناسب برخوردار باشند.

جهانگیری افزود: در دو سده گذشته هیچ اقدام توسعه‌ای در کشور نبوده که شکل بگیرد و بدون نوعی نگاه به توسعه علمی توجه ویژه نداشته باشد و در هفته پژوهش شاید مسأله اصلی برای پژوهشگران این باشد که چطور و با چه سیاستی می‌توانیم به این بخش از توسعه توجه کنیم.

وی ادامه داد: شاید گفته شود که توسعه علمی بیشتر برای زمان فراغت از مشکلات و تنگناهای کشور است و حال که مشکلاتی داریم و مردم در موضوعات اولیه خود مانده‌اند و با توجه به مشکلاتی که در حوزه آب و محیط زیست وجود دارد به شکلی دیگر سخن از توسعه علمی بزنیم. اتفاقاً توسعه علمی برای روزهای سخت و مقابله با تنگناها است و در زمانی که دشواری‌ها و سختی‌ها بیشتر می‌شود بیش از ایام دیگر باید به آن توجه کنیم.

جهانگیری با بیان اینکه با توجه به مشکلاتی در اقتصاد و مسائل اجتماعی با آن روبرو هستیم، گفت: حتماً توسعه علمی و توجه به فناوری‌های روز و پژوهش‌های کاربردی می‌تواند ما را بر این مسائل غالب کند. اوضاع اقتصادی امروز کشور ایجاب می‌کند به دنبال کشف فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و اقدامات جدید برای توسعه کشور باشیم. در موقعیتی قرار گرفته‌ایم که تحریم‌های ظالمانه آمریکا بخش‌هایی از اقتصاد ما را هدف گذاری کرده تا با مشکل مواجه کند.

معاون اول رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: البته برنامه تعریف شده آنها این بودکه اقتصاد کشور را به فروپاشی بکشانند و در اثر آن زندگی مردم دچار مشکلات جدی شود و مردم علیه حکومت دست به اعتراض بزنند. وقتی گفته می‌شود اقتصاد موجود درآمد ارزی آن متکی به نفت است به معنای این است که همواره موضوعی داریم که می‌توان در آمد کسب کرد و اگر قدرت‌ها اراده کنند می‌توانند روی منابع درآمد ارزی کشور فشار وارد آورند.

وی تصریح کرد: برداشت ما این است که اقتصاد مقاومتی قادر است در چنین موقعیتی که منابع سنتی درآمدی در تهدید قرار می‌گیرد در مقابل فشارهای مختلف تاب بیاورد و روی پای خود بایستد.

معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به پنج رویکرد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از جمله درون‌زا، برون‌نگر، عدالت بنیان، دانش‌بنیان و مردمی، گفت: در اقتصاد مقاومتی هدفگذاری رویکرد اصلی اقتصاد دانش‌بنیان است.

جهانگیری با بیان اینکه شاه بیتی که اقتصاد را در مقابل تکان‌ها مقاوم می‌کند، اقتصاد دانش‌بنیان است، گفت: اگر گفته می‌شود دنبال اقتصادی هستیم که اتکا به منابع درآمدی نفت را کم کند از نظر من اقتصاد دانش‌بنیان است. اقتصادی می‌تواند که متکی به مغز انسان‌ها باشد که به راحتی نمی‌توان برای آن موانع ایجاد کرد و اقتصاد مقاومتی وقتی شکل می‌گیرد که دانش‌بنیان باشد.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: اقدام خوبی در اقتصاد کشور برای شکل‌گیری زنجیره دانش، فناوری و پژوهش شکل گرفته وباید به طور کامل در کشور پیاده کنیم و این نیازمند تعامل دانشگاه، صنعت و جامعه است.

جهانگیری با اشاره به اینکه برنامه اقتصاد دانش‌بنیان به‌عنوان مهمترین اولویت توسعه کشور در وضع فعلی است، گفت: اولویت دولت در بودجه‌ها و صندوق‌های حمایتی باید حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان باشد و ارتقا پژوهشگران و ظرفیت دانشگاه‌ها در اولویت قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: مهم است موضوعی را تفاهم کنیم که موضوع اول دولت، دانشگاه‌ها و قوای سه گانه باشد و معتقدم اقتصاد دانش‌بنیان و حرکت به سمت چنین اقتصادی باید در سرلوحه کارها قرار گیرد و اگر اصلاحاتی قرار است اتفاق بیفتد، انجام شود.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: کارآفرینانی باید در اولویت قرار گیرند که به سمت دانش‌بنیان حرکت می‌کنند در گسترش کمی آموزش عالی باید به سمت دانش‌بنیان و دانشگاه‌های کارآفرین حرکت کنیم و اگر نیاز به توسعه بازار برای محصول شرکت‌های دانش‌بنیان احساس می‌شود، باید در دستور کار قرار گیرد.

جهانگیری با اشاره به اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری باید برای حضور شرکت‌های دانش بنیان در نمایشگاه‌های بین المللی و بازاریابی محصولات آنها در خارج حمایت کنند، گفت: اکنون صادرات شرکت‌های دانش بنیان ۴۰۰ میلیون دلار است. کشور این ظرفیت را دارد که با برنامه‌ریزی و حمایت صادرات شرکت‌های دانش بنیان تا ۵۰ و ۱۰۰ میلیارد دلار افزایش دهد و این شدنی است.

معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه حمایت از پارک‌های علمی - فناوری در بودجه ۹۸ و سیاست‌های کلی دولت در اولویت است، گفت: در چنین اقتصادی حمایت از مالکیت فکری و ساماندهی ثبت اختراعات باید در اولویت قرار گیرد. وقتی به سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکت می‌کنیم، دستگاه‌هایی که مسئولیت دارند، باید سازوکار مناسب زیرساختی و قوانین و مقررات مناسب با آن را تدوین کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار