دفترچه‌های تأمین اجتماعی تا پایان امسال حذف می‌شود

تهران (پانا) - مشاور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در امور درمان گفت تا پایان سال جاری، تمامی مراکز طرف قرارداد تامین اجتماعی در سراسر کشور، به پروژه حذف دفترچه درمانی و تولید نسخ الکترونیکی می‌پیوندند.

کد مطلب: ۸۶۳۷۷۵
لینک کوتاه کپی شد
دفترچه‌های تأمین اجتماعی تا پایان امسال حذف می‌شود

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، محمدعلی بیطرف اظهار کرد: این طرح ابتدا در مطب‌ها و سپس در کلینیک‌ها، دی کلینیک‌ها و درمانگاه‌های خصوصی و خیریه اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه پروژه حذف دفترچه در مراکز طرف قرارداد تامین اجتماعی از 3 سال پیش در استان یزد و در برخی تخصص‌های خاص و نسخ گران قیمت انجام شده بود، گفت: زیرساخت‌های انجام اینکار بسیار حائز اهمیت است و پزشکان در مطب‌هایشان باید سیستم قابل قبولی برای اجرای این طرح داشته باشند.

بیطرف با اشاره به اینکه این طرح پیش از این در مراکز درمانی طرف قرارداد تأمین اجتماعی در استان‌های گیلان، قزوین، همدان، سمنان، اردبیل، خراسان جنوبی، یزد، اصفهان و مازندران مورد بهره برداری قرار گرفته است، گفت: بهره‌برداری از سامانه نسخه الکترونیک در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، تهران، ایلام، لرستان، زنجان، کرمانشاه و کردستان نیز آغاز شده است.

وی افزود: در مرحله بعد نیز 9 استان دیگر وارد این پروژه خواهند شد و نهایتا در بهمن ماه جاری، سایر استان‌های کشور که 5 استان هستند، وارد این طرح شده و پروژه به پایان می‌رسد.

بیطرف با بیان اینکه اجرای این پروژه در مراکز طرف قرارداد فعلا اختیاری است، گفت: پزشکان برای استفاده از این طرح ابتدا باید ثبت نام کنند و در صورت تایید اسناد پزشکی، آموزش های کلی را می‌گذرانند و وارد عمل می‌شوند.

وی با بیان اینکه هر پزشک داوطلب با هر تخصصی حتی پزشکان عمومی، می‌توانند در صورت تمایل وارد این طرح شوند، گفت: نکته حائز اهمیت در این طرح آن است که به محض انجام ویزیت، 60 درصد وجه نسخه در حساب پزشک شارژ می‌شود. 40 درصد مابقی نیز پس از رسیدگی اسناد پزشکی، واریز خواهد شد.

بیطرف تاکید کرد: پرداخت 60 درصد به پزشکان در صورتی انجام می‌شود که از سوی سازمان نظام پزشکی امضای دیجیتال داشته باشند و در غیر اینصورت پرداخت این مبلغ امکان پذیر نیست.

مشاور ارشد مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در امور درمان درباره مقاومت‌هایی از سوی برخی پزشکان برای صدور نسخ به صورت الکترونیکی گفت: هر طرح بزرگی مشکلات خود را دارد. قاعدتا به دنبال احصای مشکلات هستیم که تا حدود زیادی با اجرای آزمایشی محقق شده است. با راهکارهای دیده شده اشکالات را به حداقل می‌رسانیم.

بیطرف افزود: مشوق پرداخت آنلاین هم تاثیر خوبی خواهد داشت. تجربه ما در حذف دفترچه‌ها در مراکز ملکی نشان داده در ابتدا کمی مقاومت وجود دارد اما در نهایت کسانی که وارد این طرح می‌شوند، دیگر نمی‌خواهند از آن خارج شوند زیرا باعث تسهیل روند درمان می‌شود و پزشکان خودشان طرفدار طرح می‌شوند.

وی اضافه کرد: به نظر می‌رسد اگر این طرح تعمیم یابد، مشوق پرداخت 60 درصدی به صورت آنلاین نیز می‌تواند تعمیم یابد. در این صورت مشکل دیرکرد در پرداخت مطالبات هم تا حدود زیادی حل می‌شود.

وی ذخیره اطلاعات بیماران به شکل طبقه بندی شده در مطب‌ها و تولید نسخه الکترونیک در داروخانه‌ها و مراکز پاراکلینیکی و دریافت 60درصد آنلاین توسط این مراکز را از دیگر مزایای این طرح برشمرد.

بیطرف تصریح کرد: اکنون 13 داروخانه در استان البرز به شکل پایلوت در این طرح ثبت نام کرده‌اند و سازمان تامین اجتماعی آمادگی گسترش این پروژه به سایر استان‌ها را نیز دارد.

مشاور ارشد مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در امور درمان تصریح کرد: از مهمترین ویژگی‌های این پروژه می‌توان به انجام صفر تا صدی کارها از سوی مهندسان و شرکت‌های آی تی داخل کشور و سازمان اشاره کرد. درباره انجام این پروژه هیچگونه وابستگی نداریم و امکان تجمیع اطلاعات و به روز کردن آنها وجود دارد.

وی توسعه سامانه نسخه الکترونیک را یک تکلیف قانونی بر اساس برنامه پنجم و ششم توسعه دانست و گفت: سرمایه‌گذاری سازمان تأمین اجتماعی در این مسیر نیز با توجه به تکلیف قانونی بوده است. تا پایان شهریور سال جاری، 130 میلیون نسخه الکترونیک در بخش درمان مستقیم این سازمان صادر شده است و حذف دفترچه در تمامی مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی به طور کامل به اجرا درآمده است.

بیطرف تصریح کرد: چنانچه پروژه حذف دفترچه تا پایان سال جاری در مراکز طرف قرارداد تامین اجتماعی نیز اجرایی شود، در سال آینده این پروژه از حالت اختیاری خارج خواهد شد و این سازمان تنها با مراکز و پزشکانی طرف قرارداد خواهد بود که نسخه الکترونیک داشته باشند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار