در آیین افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس و مقاومت مطرح شد

نمایشگاه دفاع مقدس در ارتقاء روحیه تولیدکنندگان کتاب اثرگذار است

تهران (پانا) - علی رمضانی با اشاره به تولید ۱۵۰۰ عنوان اثر در حوزه دفاع مقدس در طول ۱۱ ماه گذشته گفت: تولیدات حوزه دفاع مقدس نشان می‌دهد نمایشگاه دفاع مقدس در ارتقاء روحیه نویسندگان برای تولید و در روحیه راویان برای روایت و در روحیه ناشران برای نشر آثار کاملا اثرگذاری دارد.

کد مطلب: ۱۴۱۰۹۳۴
لینک کوتاه کپی شد
نمایشگاه دفاع مقدس در ارتقاء روحیه تولیدکنندگان کتاب اثرگذار است

به گزارش روابط‌عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، آیین افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس و مقاومت همزمان با دومین کنگره ملی هشت هزار شهید استان همدان با حضور سردار عبدالرضا آزادی؛ رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج، سردار مظاهر مجیدی؛ فرمانده سپاه انصارالحسین استان همدان، علیرضا قاسمی‌فرزاد؛ استاندار همدان و سردار حسین معروفی؛ معاون هماهنگ کننده بسیج مستضعفین و علی رمضانی؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

افکار شهدا؛ میهمان استان همدان

علی رمضانی در این آیین گفت: امروز نگران بازدید مردم از نمایشگاه کتاب نیستیم چرا که استان همدان سرآمد تالیف کتاب حوزه دفاع مقدس است؛ همچنین این استان در عرصه تولید نیز نویسندگان سرآمد و الگویی دارد. اگر قرار بود ده‌ها شهید به استان بیاید و پیکرها تشییع شود و فضای استان عطرآگین شود چه اتفاقی باید می‌افتاد، جز این بود که مردم برای بدرقه شهدا سنگ تمام می‌گذاشتند؟

وی به حضور ناشران در این نمایشگاه اشاره کرد و توضیح داد: در دوازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس و مقاومت ۱۱۰ ناشر حضور پیدا کردند و به نوعی افکار شهدا میهمان استان همدان است. مردم استان همدان خود را در جبهه‌های دوران دفاع مقدس نشان داده‌اند و در ساخت باغ موزه دفاع مقدس نیز جزو اولین‌ها بوده‌اند پس ما با دلگرمی استان همدان را برای این موضوع انتخاب کرده‌ایم‌.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با بیان اینکه دوره قبلی نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس و مقاومت در استان قم برگزار شد، عنوان کرد: از آن زمان تاکنون بیش از ۱۵۰۰ عنوان اثر توسط ناشران دفاع مقدس تولید شده است؛ این رقم در تولید کتاب دفاع مقدس آن هم در طول ۱۱ ماه اخیر، رقم قابل توجهی است. تولیدات حوزه دفاع مقدس نشان می‌دهد نمایشگاه دفاع مقدس در ارتقاء روحیه نویسندگان برای تولید و در روحیه راویان برای روایت و در روحیه ناشران برای نشر آثار کاملا اثرگذاری دارد.

علی رمضانی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه امروز در نمایشگاه میزبان عناوین مختلفی هستیم که حاوی همین روحیه دفاع مقدس است، گفت: اگر در کشور روحیه ایثار و شهادت شکل گیرد، شاهد قوت بیشتری از روحیه انقلابی، مقاومت و دفاع مقدس خواهیم بود و وظیفه خودم می‌دانم از همه عزیزان تشکر کنم.

یادواره‌های شهدا فضای فرهنگی استان‌ها را تغییر داد

سردار مظاهر مجیدی در بخش دیگر این آیین با اشاره به برگزاری کنگره هشت هزار شهید استان همدان بیان کرد: حدود ۱۱ سال پیش نخستین کنگره شهدا برگزار شد که شهید سرلشگر حاج حسین همدانی در آن کنگره نقش عظیمی را برعهده داشتند. در ابتدای کار کنگره، شورای سیاستگذاری شکل گرفت و طی این برنامه عظیم، ۲۰۰ برنامه پیگیری شد که در نهایت توانستیم همه آنها را در سطح استان اجرایی کنیم.

وی ادامه داد: یکی از برنامه‌های مهم کنگره، برگزاری یادواره‌های شهدا بود که در سطح استان اتفاق افتاد و فضای فرهنگی استان را تغییر داد؛ به طوری که حدود چهار هزار یادواره برگزار شد و ۲ هزار یادواره مدرسه‌محور بود. «فصل شیدایی» برنامه دیگری بود که در قالب کنگره شهدای همدان پیش‌بینی شد و ۱۵ شب با حضور ۱۵۰هزار نفر از مردم انجام شد.

فرمانده سپاه انصارالحسین استان همدان همچنین مطرح کرد: امروز شاهد برگزاری دو برنامه باز هم در قالب کنگره شهدا هستیم. یکی از این دو، توزیع ۳هزار و ۵۳۵ جهیزیه است و از این میان ۸۰۰ جهیزیه امروز توزیع می‌شود.

برگزاری نمایشگاه کتاب؛ ادامه فرهنگ تعالی بخش شهدا

در ادامه آیین افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس و مقاومت علیرضا قاسمی‌فرزاد با اشاره اینکه کنگره شهدا نقطه عطفی در پاسداشت شهداست، بیان کرد: نباید گرامیداشت شهدا منحصر به یک مقطع خاص باشد بلکه باید در همه ایام و روزها و زمان‌ها ساری و جاری باشد. شهدای ما جان خود را برای حفظ و مانایی این سرزمین و فرهنگ تعالی بخش اسلام و قرآن دادند و این وظیفه ماست که برای نگهداشت و بزرگداشت و معرفی جایگاه با عظمت شهدا تلاش کنیم. یکی از راه‌های معرفی شهدا و فرهنگ ایثار و شهادت، کتاب است؛ نمایشگاه کتاب نیز گوشه‌ای از اقدامات فرهنگ تعالی بخش شهداست، فرهنگی که می‌خواهد حماسه رزمندگان را معرفی کند.

استاندار همدان در پایان سخنان خود گفت: طی چهار دهه گذشته خاطرات زیادی از رزمندگان باقی مانده که یا در سینه آنها ماند و به شهادت رسیدند یا در کتابی منعکس شد یا تنها بخشی از آنها منعکس شده است که اگر همه آنها را بازگو کنند باید کتاب‌های زیادی نوشته شود. خاطرات رزمندگان ما در جنوب و غرب حاکی از بزرگی و عظمت آنهاست، خاطراتی که لحظه لحظه‌های آن در ایام گذشته به ما رسیده است و باید به درستی در قالب هنر، فیلم، کتاب و نقاشی بازتاب پیدا کند.

امروز، ناشران ایستادگان در مقابل دشمنان هستند

در بخش دیگر این آیین سردار حسین معروفی بیان کرد: اقدام بزرگی در برگزاری این نمایشگاه صورت گرفته است و تلاش شده یک کار ارزشمند طبق نیاز امروز جامعه در جوار هشت هزار شهید استان همدان ارائه شود. عقبه همدان سرشار از عزت و روحیه اهل بیتی است و به استان دارالمومنین و دارالمجاهدین معروف است؛ در این جنگ پیچیده نرم که دشمنان همه ارزش‌ها را مورد هدف قرار داده‌اند، بزرگترین مقابله در برابر آن قلم جمع حاضر است.

وی با بیان اینکه امروز وظیفه ناشران صرفا ایجابی نیست بلکه یک کار آفندی در مقابل اندیشه پلید و زشت دشمن است که می‌خواهد قلب‌های ما را متزلزل کند، گفت: امروز، ناشران ایستادگان در مقابل دشمنان هستند و قلم زیبا، شیوا و روان و حقیقت‌جوی این جمع می‌تواند قلب‌ها را به سمت حقیقت سوق دهد. امروز مثلث فرهنگ، جهاد و شهادت کارسازترین مثلث است؛ امروز فرهنگ ما پیروز است و مثلث ارزشی و اعتقادی ما بر مکتب اهل بیت تولید و نهادینه شده است.

معاون هماهنگ کننده بسیج مستضعفین گفت: امروز دشمن می‌خواهد فرهنگ مقاومت را بشکند. اگر گذشته پرافتخار دیروز را با امروز پیوند نزنیم خطا کردیم؛ آینده ما روشن است چون بن بست نداریم زیرا مکتب عاشورا بن بست ندارد. مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) ۲۶ شهریور، یکی از خروجی‌های دفاع مقدس را ایمن‌سازی اعلام کردند؛ به برکت مقاومت، استقامت و مجاهدت ملت بزرگ ما امروز ایمن است.

او با اشاره به اینکه امروز هوا، خاک و دریای ما برای دشمنان مسدود است و به همین دلیل به سمت جنگ نرم و تزلزل ما از طریق این جنگ رفته‌اند، ادامه داد: امام ما از سال ۷۷ شبیخون فرهنگی و غارت فرهنگی را فریاد زدند که امروز رفتار دشمن را به صورت آشکار در این حوزه می‌بینیم. اصل بی‌حجابی و بی‌عفتی، از بین بردن حکومت اهل بیتی بود که دشمن به دنبال آن است. نویسندگان ما خاطرات شهدا را بسیار زیبا می‌نویسند و این بار لازم است در راستای باز کردن گره ذهنی فرزندانمان حرکت کنیم.

سردار حسین معروفی در پایان سخنان خود گفت: دفاع مقدس نشانه ناموس‌پرستی ماست و غیرت و مردانگی رزمندگان ماست؛ حقیقت زن، زندگی و آزادی را شهیدان ما معنا بخشیدند و این ناموس‌پرستی بود و ما ناموس پرستی را از قتلگاه امام حسین(ع) یاد گرفتیم. ۱۸۸ هزار شهید از ناموس ما دفاع کردند و حال از ناموس پرستی برای ما صحبت می‌کنید؟ شهید حاج قاسم سلیمانی‌ها رفتند و از ناموس دفاع کردند و اینها باید به زیبایی در جامعه بیان شوند و خروجی‌هایی که آفند می‌کند را در برابر دشمن به جامعه مطرح کرد.

همدان در حوزه تولید کتاب سرآمد است

سردار عبدالرضا آزادی نیز در این آیین با اشاره به این که تازه‌های نشر هم در دوازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس و مقاومت به نمایش گذاشته شده است، عنوان کرد: حضور ۱۱۰ ناشر و عرضه قریب به ۷ هزار کتاب در این نمایشگاه نشان از پویایی نمایشگاه دوازدهم کتاب دفاع مقدس دارد.

وی با بیان اینکه ۱۰ نشست تخصصی در نمایشگاه برگزار می‌شود، افزود: غرفه ویژه‌ای از آثار تقریظ شده مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که برخی به ۱۰ زبان زنده دنیا ترجمه شده است نیز برای بازدید عموم تدارک دیده شده است.

سردار عبدالرضا در پایان با اشاره به اینکه استان همدان در حوزه تولید کتاب سرآمد است به همت ناشران و نویسندگان پرتلاش همدانی اشاره کرد و گفت: سردار حسام و سرکارخانم ضرابی‌زاده در این سال‌ها آثار زیادی برای شهدا و دفاع مقدس در استان و در سطح ملی خلق کردند. از مردم می‌خواهم از نمایشگاه و این رویداد بزرگ فرهنگی بازدید کنند و این نمایشگاه پررنگ باشد و کسانی که در این نمایشگاه حضور دارند شاهد به بار نشستن تلاش‌های خود باشند.

در حاشیه این مراسم از کتاب «آن شش ماه» به قلم نویسنده همدانی محسن صیفی‌کار رونمایی شد. همچنین از سردار علی ناظری؛ معاون نشر و ادبیات سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج تقدیر شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار