مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه:

کمبود فضای آموزشی در ساوه به دلیل مهاجرپذیری

ساوه (پانا) - مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه تاکید کرد تشکیل کلاس‌های درس با جمعیت دانش‌آموزی افزون بر ۴۰ نفر مغایر با عدالت آموزشی است.

کد مطلب: ۱۳۹۷۷۲۵
لینک کوتاه کپی شد
کمبود فضای آموزشی در ساوه به دلیل مهاجرپذیری

اصغر قراخانلو در نشست با خبرنگاران با اشاره به وضعیت آموزشی شهرستان ساوه اظهار کرد: مهاجرپذیری شهرستان ساوه موجب افزایش جمعیت دانش‌آموزی شده و کمبود فضای آموزشی منجر به تشکیل کلاس های درس با حضور بیش از ۴۰ دانش آموز شده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه به دلیل تراکم بالای دانش‌آموز در این شهرستان برخی دانش‌آموزان در کلاس‌های ۴۵ نفره تحصیل می‌کنند، افزود: کارگاه‌های هنرستانی باید با ۱۷ دانش‌آموز تشکیل شود، اما کمبود فضای آموزشی موجب شده ۲۵ نفر در این کارگاه‌ها آموزش ببینند و از طرفی تعداد تجهیزات کارگاهی با تعداد دانش‌آموزان همخوانی ندارد.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه بیان کرد: امسال برای به‌روزرسانی تجهیزات هنرستان‌های این شهرستان ٧٠ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته و علاوه بر آن هفت میلیارد و ۵٠٠ میلیون ریال از محل منابع در اختیار اداره برای تجهیز این مدارس و ١٠ میلیارد ریال برای تعمیرات ضروری ۶٢ باب مدرسه هزینه شده است.

قراخانلو ادامه داد: برای سال تحصیلی جدید دو دبستان پسرانه و دو دبستان دخترانه و همچنین برای اجرای دقیق توازن رشته‌ای دو هنرستان دخترانه و دو هنرستان‌ پسرانه نیاز است و به دلیل محدودیت فضا، آمار دانش‌آموزان بالاتر از ۳۶ نفر است در حالی که استاندارد آموزشی باید کمتر از این میزان باشد.

وی در ادامه، کمبود فضای فیزیکی برای برگزاری آزمون‌های مختلف را از مشکلات دانست و افزود: با وجود کمبود فضا اما در تعامل با مراکز آموزشی و دانشگاهی شهرستان بستر لازم برای برگزاری آزمون‌های مختلف فراهم شده است و همچنین آزمون نهایی به صورت کاملا الکترونیکی برگزار شد.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶ مدرسه در حال احداث است اما به دلیل فراهم نبودن زیرساخت لازم، به سال تحصیلی جدید نمی‌رسند، تصریح کرد: تعدادی از مدارس این شهرستان به‌صورت دوشیفت فعالیت می‌کنند و برای خروج از دوشیفته بودن مدارس ساوه نیازمند احداث ۶۰ مدرسه جدید هستیم تا منجر به کیفیت بخشیدن به آموزش و تحقق عدالت آموزشی شود.

قراخانلو با اشاره به اینکه در سال تحصیلی جدید حدود ۳۶۰۰ دانش‌آموز پایه اول دبستان ثبت نام شدند، اظهار کرد: با وجود محدودیت‌ها و کمبود زیرساخت‌های مورد نیاز اما دانش‌آموزان مستعد این شهرستان توانسته‌اند در حوزه علمی و مسابقات فرهنگی، هنری و ورزشی رتبه‌های برتر استانی و یا کشوری را کسب کنند.

ضرورت روزآوری تجهیزات آموزشی

مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه در ادامه، به روزآوری تجهیزات آموزشی را از دیگر مشکلات پیش رو بیان کرد و گفت: خروج نیروهای غیر بومی از دیگر مشکلات است که با برون‌سپاری و خرید خدمات، بخشی از مشکلات کمبود معلم را برطرف شده اما در حال حاضر همچنان با چالش مواجه هستیم.

وی با قدردانی از صنایعی که در عمل به مسئولیت‌های اجتماعی خود اقدام به ساخت فضای آموزشی و مدرسه می‌کنند، گفت: برخی صنایع علاوه بر جذب نیروهای غیر بومی که موجب افزایش جمعیت دانش آموزی می‌شوند هیچگاه خود را مقید به انجام مسئولیت‌های اجتماعی نمی‌دانند و برای فراهم کردن فضای مناسب آموزشی باید علاوه بر خیرین، واحدهای صنایع نیز به کمک آیند.

قراخانلو افزود: در سال تحصیلی گذشته در حوزه جهاد تبیین ۱۶۳ جلسه کارگاهی و آموزشی جهت دانش‌آموزان و فرهنگیان تشکیل شده است و کمبود نیروی انسانی به‌ویژه معلمان از مهمترین چالش‌هایی است که آموزش‌وپرورش با آن دست‌ به‌ یقه است و خروج نیروهای غیربومی در سال‌ جاری بر شدت آن افزوده است.

وی اضافه کرد: آموزش‌وپرورش این شهرستان برای سال تحصیلی آینده برای جبران کمبود نیروی انسانی باید ١۴ هزار ساعت به‌صورت خرید خدمت از محل حق التدریسی جبران کند که با همکاری اداره کل نسبت به عقد قرارداد با ۶٠٠ نیرو از بازنشستگان و واجدان شرایط اقدام خواهد شد.

مدیر آموزش‌وپرورش ساوه با اشاره به اینکه حدود ٢٠١ نفر از این معلمان با ۶ هزار ساعت در مقطع ابتدایی و بقیه در مقاطع متوسطه اول و دوم جذب می‌شود، یادآور شد: این اداره در سال ١٣٩٧ حدود ٢٠ هزار ساعت کمبود نیروی آموزشی داشته که در چند سال گذشته با جذب نیروهای رسمی از محل آزمون و دانشگاه فرهنگیان تا کنون ۶ هزار ساعت آن جبران شده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار