ظرفیت استقرار ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان جدید در دانشگاه تهران ایجاد شد

تهران (پانا) - علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو و دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران امروز یکشنبه ۱۴ اسفند ماه از دستاوردها و محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران که در حوزه آب و انرژی فعال هستند، بازدید کرد.

کد مطلب: ۱۳۵۳۳۵۲
لینک کوتاه کپی شد
ظرفیت استقرار ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان جدید در دانشگاه تهران ایجاد شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، نرم‌افزار «مدام» برای مدیریت کنتورها و داده‌های اندازه‌گیری ملی و هوشمندسازی و مدیریت شبکه انرژی که به صورت لحظه‌ای میزان تولید و مصرف برق در کشور و صادرات و واردات برق را مشخص می‌کند، اولین محصولی بود که وزیر نیرو در جریان بازدید از محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با آن آشنا شد. آرش قیلاو، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان طراح این نرم‌افراز، از کنتور الکترومغناطیسی هوشمند اندازه‌گیری آب که به طور کامل در داخل تولید شده است، به عنوان محصول دیگر این شرکت نام برد و عنوان کرد که تاکنون موفق به تولید ۵ هزار دستگاه از این کنتور شده است که بر سر چاه‌ها نصب می‌شوند و با استفاده از آن می‌توان مدیریت برداشت آب سطحی و زیرزمینی را کنترل کرد. تولید این محصول دانش‌بنیان در تهران و اصفهان انجام می‌شود و فضای فیزیکی مورد نیاز این شرکت با حمایت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران فراهم شده است.

«رله‌های حفاظتی برای پست‌های فشار قوی» دیگر محصول دانش‌بنیانی بود که مورد استقبال مهندس محرابیان در این بازدید قرار گرفت. وزیر نیرو درباره تکنولوژی‌هایی که در تولید آن استفاده شده است، از صاحبان فناوری تولید این محصول سوال کرد. محسن فارابی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده این رله‌های حفاظتی، عنوان کرد که این کنتور در زمینه سرعت قطع جریان به کمتر از ۲۰ میلی ثانیه رسیده و حدود ۳۵۰۰ دستگاه از این کنتور در ایران تولید شده و علاوه بر استفاده در داخل، به کشورهای الجزایر و قزاقستان نیز صادر می‌شود. به گفته این فناور، قیمت «رله‌های حفاظتی برای پست‌های فشار قوی» ساخت این شرکت دانش‌بنیان ایرانی به اندازه یک سوم قیمت نمونه مشابه اروپایی آن است.

محمدحسن زاهدی، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران که تولیدکننده دستگاه «آزمونگر جامع کاوش» به عنوان دستگاه تست تجهیزات فشار قوی است نیز درباره شرایط مورد نیاز به منظور بالا بردن ظرفیت تولید این شرکت، از سوی وزیر نیرو مورد سوال قرار گرفت که این فناور در پاسخ به وزیر عنوان کرد: «برای تامین سرمایه در گردش، نیازمند حدود ۵۰ میلیارد تومان هستیم چون هر یونیت به ۲ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.» این شرکت دانش‌بنیان به عنوان تنها سازنده داخلی دستگاه تست تجهیزات فشار قوی شناخته می‌شود و در دنیا نیز شرکت‌های اتریشی و آمریکایی در زمره چهار سازنده آن هستند.

داده‌کاوی، تحلیل داده و هوش مصنوعی که در واقع علم تبدیل داده‌های خام به دانش است، عرصه دیگر فعال در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بود که خدمات و محصولاتش پیش روی وزیر قرار گرفت. مصطفی انوشه، بنیانگذار این شرکت دانش‌بنیان می‌گوید «واکنشی که در حال حاضر دولت نسبت به بازار انجام می‌دهد، پس‌تحلیل است اما با کمک داده‌کاوی می‌توانیم پیش‌تحلیل ارائه دهیم و به عبارتی وضعیت آینده بازار را پیش‌بینی کنیم.»

سامانه مانیتورینگ و کنترل باتری خانه، پکیج‌های خورشیدی قابل حمل، ایستگاه شارژ وسیله نقلیه برقی و دیگر محصولات مربوط به حوزه انرژی، محصولات دیگر غرفه حاضر در نمایشگاه یک روزه برپا شده در پارک علم و فناوری بود که در حوزه آب و انرژی و به مناسبت بازدید وزیر نیرو از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برپا شده است. مهدی آیتی، مدیرعامل این شرکت می‌گوید که اولین شرکت در ایران در زمینه تولید ایستگاه شارژ وسیله نقلیه برقی است. همچنین درباره سامانه مانیتورینگ و کنترل باتری خانه‌ها نیز می‌گوید با این سامانه، طول عمر باتری افزایش پیدا می‌کند و احتمال خرابی باتری نیز قابل تشخیص است.

شرکت دیگری که مهندس محرابیان با محصولاتش آشنا می‌شود، تنها تولیدکننده داخلی سانتریفیوژهای صنعتی در حوزه دکانتور و جداکننده‌ها است که در حوزه آب و فاضلاب و پساب کاربرد دارد. سامانه کنترل هوشمند بارهای سرمایشی تا ۵۰ درصد بهینه‌سازی در مصرف برق، سامانه کنترل هوشمند موتورخانه گرمایشی تا ۴۰ درصد بهینه‌سازی در مصرف گاز ساختمان و سامانه کنترل هوشمند برج خنک‌کن چیلر تا ۱۵ درصد بهینه‌سازی در مصرف برق از جمله محصولات دیگر شرکت دانش‌بنیان فعال در پارک علم و فناوری است که در حوزه انرژی کار می‌کند.

علیرضا ریاسی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران از جمله اساتید دانشگاه است که در عرصه فعالیت‌های دانش‌بنیان و عملیاتی کردن نتایج تحقیقات ورود کرده است. او توربین‌های برق‌آبی برای انرژی‌های نو را عرضه کرده است. وزیر نیرو از محصول او استقبال کرد و مقرر شد از طریق شرکت آب نیروی تهران مورد حمایت قرار گیرد. این عضو هیات علمی دانشگاه تهران تاکنون ۱۰ دستگاه از این توربین تولید کرده است که به گفته وی، قرار است در خط انتقال آب اصفهان و یزد نصب شود.

سامانه خطایاب کابل DTR برای تشخیص محل خطای کابل‌های زیرزمینی است که توسط کوروش خلج مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان و همکاران فناور او عرضه شده است. خلج در گفتگو با وزیر نیرو خواستار حمایت در زمینه سیستم تست شد که مهندس محرابیان نیز به او و همکارانش قول داد که این موضوع را برایشان تسهیل می‌کند. بهره‌مندی از تسهیلات بانکی، موضوع دیگر گفتگوی بین صاحبان این شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری با وزیر نیرو بود.

آب شیرین کن (رطوبت‌زنی - رطوبت‌زدایی) با استفاده از منابع زمین گرمایی و خورشیدی از دستاوردهای جمعی از جوانان ایران زمین است که با محوریت نیما قاسمی‌پور از فناوران جوان کشورمان موفق به راه‌اندازی یک شرکت دانش‌بنیان شده و مورد حمایت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران قرار گرفته‌اند. رقیه قاسم‌پور، عضو هیات علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران که از جمله اساتیدی است که نتایج تحقیقات حوزه خود را با نگاهی فناورانه به پارک علم و فناوری دانشگاه تهران آورده و با تولید یک محصول در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در مسیر توسعه فناوری این حوزه گام برمی‌دارد، به تشریح «سامانه هیبریدی تولید توان - حرارتی خورشیدی» در حضور وزیر نیرو پرداخت. مهندس محرابیان در پی آشنایی با این سامانه، به رئیس پژوهشگاه نیرو توصیه کرد تا از فناوری این سامانه در نیروگاه‌های خورشیدی کشور بهره‌برداری شود.

علی اسدی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، مهدی فکور ثقیه معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران و مریم کارگر نجفی معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزارت نیرو، وزیر نیرو و رئیس دانشگاه تهران را همراهی می‌کردند.

ظرفیت استقرار ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان جدید در دانشگاه تهران ایجاد شد

سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در پایان این بازدید، با اشاره به اینکه مهندس محرابیان وزیر نیرو دانش‌آموخته فوق لیسانس علوم اقتصادی دانشگاه تهران و خود یک دانشگاه تهرانی و باعث افتخار نماد آموزش عالی است، ابراز امیدواری کرد: بازدید وزیر نیرو از دستاوردها و محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، برکت خوبی هم برای صنعت آب و برق کشور و هم برای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران داشته باشد. برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران محصولات خوبی در ارتباط با ماموریت‌های وزارت نیرو تولید کرده و ایده‌های بسیار ارزشمندی نیز دارند که امیدواریم بتوانیم کسب‌وکارهای دانش‌بنیانی که در راستای نیازهای وزارت نیرو هستند را توسعه دهیم.

رئیس دانشگاه تهران با یادآوری جامع بودن دانشگاه تهران و همچنین پیگیری طیف وسیعی از ماموریت‌ها از سوی وزارت نیرو که از مباحث فنی و تولیدی تا تعاملات با مشترکان و عامه مردم را دربرمی‌گیرد، خاطرنشان کرد: در راستای نیازهایی که در وزارت نیرو وجود دارد، دانشکده‌ها و رشته‌های مختلفی در دانشگاه تهران می‌توانند کمک کنند. در دوره جاری مدیریتی دانشگاه تهران شعار «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی» را انتخاب کرده‌ایم و به دنبال این هستیم که دانشگاه نسل سوم را که عموما معطوف به پاسخگویی به نیازهای جامعه است پیگیری کنیم.

مقیمی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در زمینه علم نافع، خاطرنشان کرد: علم برای علم نیست بلکه برای این است که نهاد علم بتواند مسئولیت خود را در قبال رفاه و آسایش مردم و توسعه و پیشرفت کشور ایفا کند. رئیس‌جمهور محترم نیز به طور مستمر بحث ایفای نقش دانشگاه‌ها به عنوان اتاق فکر دولت و همچنین کاربردی شدن علم به منظور حل مسائل جامعه را مطرح می‌کنند. در همین راستا، دانشگاه تهران همکاری‌ها و شراکت‌های خوبی را با دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی آغاز کرده و این فعالیت‌ها در تعامل پارک علم و فناوری با این مجموعه‌ها متمرکز است.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به هدفگذاری استقرار دو هزار شرکت دانش‌بنیان و واحد فناور در دانشگاه تهران طی دوره چهار ساله مدیریتی جاری، تصریح کرد: اولین مشکل در این زمینه، کمبود فضای فیزیکی برای استقرار این شرکت‌ها بود. طی تعاملی که با نهادها و دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت کار صورت گرفت، مجموعه‌ها و سوله‌هایی بلااستفاده واقع در اشتهارد و میدان بهمن از سوی سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور در اختیار دانشگاه تهران قرار گرفت و پیش‌بینی می‌شود که این مجموعه‌ها ظرفیت استقرار ۳۰۰ شرکت جدید را داشته باشند.

جذب ۱۰۰۰ دانش‌آموخته برتر دانشگاه‌های کشور با مصوبه هیات دولت در وزارت نیرو

علی‌‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو نیز در جریان حضور در «فن‌بازار محصولات شرکت‌های دانش‌بینان در حوزه برق، آب و انرژی‌های تجدیدپذیر»، با اشاره به فعالیت دانش‌آموختگان ممتاز دانشگاه‌ها در بخش‌های مختلف صنعت آب و برق گفت: ۱۰۰۰ فارغ التحصیل برتر دانشگاه‌های کشور از مجموعه نخبگان، با حمایت رئیس جمهور و مصوبه هیات دولت در وزارت نیرو جذب می‌شوند.

وزیر نیرو با بیان اینکه «در تلاشیم تا مجموعه وزارت نیرو بر پایه علم، فناوری و دانش‌بنیان اداره شود.»، گفت: وزارت نیرو در خصوص تجهیزات داخلی‌سازی شده‌ای که مراحل تست و آزمایش را گذرانده و در عین حال امکان استفاده در صنعت را دارند، برنامه‌هایی را پیش‌بینی کرده است تا با ارائه سفارش، بهره کافی از این محصولات برده شود.

وی با اشاره به فعالیت دانش‌آموختگان ممتاز دانشگاه‌ها در بخش‌های مختلف صنعت آب و برق، اظهار کرد: امروز لازم است در کنار بهره‌مندی از دانش و توان دانش‌آموختگان، با اتخاذ تصمیمات درست و کاربردی، کیفیت تحصیلی افرادی که در این مجموعه فعال می‌شوند ارتقا یابد.

وزیر نیرو با اشاره به انتقال این موضوع به دولت، گفت: مقرر شد ۱۰۰۰ دانش‌آموخته برتر دانشگاه‌های کشور از مجموعه نخبگان با حمایت رئیس‌جمهور و مصوبه هیئت دولت در وزارت نیرو جذب شوند.
به گفته محرابیان، افراد برجسته حوزه علم و فناوری می‌توانند کمک شایانی را به منظور پیشبرد مسئولیت و رسالت‌های وزارت نیرو و صنعت آب و برق داشته باشند.

وی یادآور شد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران همواره خدمات ارزشمندی را در حوزه علم، فناوری، پژوهش و حمایت از کسب‌وکارهای دانش‌بنیان داشته و ثمرات آن شامل حال کشور و کل بشریت شده است.

وزیر نیرو افزود: این مرکز گلچینی از فناوران و مجموعه‌هایی که با یافته‌های پژوهشی مسیر کسب‌وکار را برای تولید محصولات مورد نیاز صنعت آب و برق فراهم کرده‌اند ایجاد کرده است.

محرابیان تاکید کرد: وزارت نیرو در تلاش است با شناسایی و بررسی درخواست‌ها، نیازهای صنعت آب و برق را در بخش‌های مختلف اعم از وضع مقررات، آیین‌نامه‌های حمایتی و سفارش محصول مرتفع کند.

وی با بیان اینکه دانشگاه تهران همواره در دهه‌های گذشته خدمات فراوانی را با تربیت بهترین نیروهای انسانی، افراد متخصص و غیره به کشور ارائه کرده است، افزود: دستاورد این موضوع، فعالیت پژوهشگران، دانشمندان و فناوران است که صنایع و مجموعه‌های کشور از علم، توان، دانش و ظرفیت این افراد بهره‌مند می‌شود و امید است وزارت نیرو نیز بتواند از این امکان بهره کافی را ببرد.

محرابیان با بیان اینکه طی سال‌های اخیر در حوزه دانش‌بنیان‌ها اقدامات خوبی با حمایت ویژه مقام معظم رهبری انجام شده است، تصریح کرد: بر این اساس نیاز است که با اتخاذ تصمیمات کاربردی و پیشبرد اقدمات مختلف، فناوران بتوانند پژوهش، تحقیقات و فعالیت‌های خود را کاملاً هدفمند و مطابق با نیازهای روز کشور صورت دهند.

وی در ادامه صحبت‌های خود به اقدامات وزارت نیرو در این راستا اشاره کرد و افزود: مجموعه نیازهای وزارت نیرو استخراج شده و در معرض افکار عمومی قرار گرفت تا افراد فعال در حوزه پژوهش با تلاش و کوشش و نیز حمایت‌هایی که از آن‌ها می‌شود در خصوص توسعه علم و فناوری در بخش‌های مختلف صنعت آب و برق تمرکز داشته باشند.

محرابیان یادآور شد: نیاز است با پیگیری ویژه روسای پژوهش‌های اختصاصی وزارت نیرو و با تعامل دانشگاه تهران این نیازها منعکس شوند و در این چارچوب تفاهم‌نامه و قراردادهای همکاری به امضا برسد تا به واسطه اعمال حمایت‌های ویژه شاهد رفع نیازهای صنعت آب و برق باشیم.

وزیر نیرو با اشاره به رشد چشمگیر صنعت آب و برق طی سال‌های پس از انقلاب اسلامی ایران، گفت: دستاوردهای این صنعت در دوران انقلاب اسلامی ایران با گذشته قابل قیاس نیست، در این باره می‌توان به تربیت نیروی انسانی متخصص، توسعه علم، توسعه زیرساخت‌ها و غیره اشاره کرد.

وی با تاکید بر تداوم حرکت همراستا با قطار پیشرفت علم و فناوری دنیا، گفت: ضروری است علم الکترونیک، علم IT و حوزه‌های زیرساختی در جهت رفع نیازهای کشور با سرعت حرکت کند که این مهم مستلزم همکاری گسترده وزارت نیرو و دانشگاه‌های برتر کشور به ویژه دانشگاه تهران است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار