چرایی صعود درآمدی شهرداری تهران در سه ماهه اول 1401

تهران (پانا) - یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت در دو ماهه اول امسال کل درآمد شهرداری بر اساس گزارش قبلی خزانه‌دار شورا 1889 میلیارد تومان بود اما در سه ماهه 5130 میلیارد تومان شده است. یعنی در خرداد 3241 میلیارد تومان فقط از محل درآمد‌ها کسب کرده و به منابع خودش اضافه کرده است که قریب به دو برابر دو ماهه اول سال است.

کد مطلب: ۱۲۹۸۱۴۶
لینک کوتاه کپی شد
چرایی صعود درآمدی شهرداری تهران در سه ماهه اول 1401

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران پس از استماع گزارش خزانه‌دار شورای شهر تهران گفت: در خردادماه آنطور که شهرداری گزارش کرده اتفاق بزرگی افتاد. در دو ماهه اول کل درآمد شهرداری بر اساس گزارش قبلی خزانه‌دار شورا 1889 میلیارد تومان بود اما در سه ماهه 5130 میلیارد تومان شده است. یعنی در خرداد 3241 میلیارد تومان فقط از محل درآمد‌ها کسب کرده و به منابع خودش اضافه کرده است که قریب به دو برابر دو ماهه اول سال است. این یک نکته قابل توجه است که اگر فرصتی بود معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران گزارش دهد که چه اقدام خاصی در خردادماه شده است.

او ادامه داد: واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای دو ماهه فروردین و اردیبهشت 25700 میلیون تومان بوده و سه ماهه 44600 میلیون تومان شده است. یعنی در فقط خرداد 19 میلیارد تومان به این منبع درآمدی شهرداری اضافه شده است. در بخش واگذاری دارایی های مالی در دو ماهه 168 هزار و 900 میلیون تومان درآمد کسب شده بود، در سه ماهه 297 میلیارد تومان شده است. یعنی در خرداد فقط 128 میلیارد تومان، چیزی قریب به این دو ماهه اول سال ما در این بخش برای شهرداری منابع کسب کرده‌اند. در مجموع در دو ماهه فروردین و اردیبهشت کل درآمد شهرداری 2083 میلیارد تومان بوده و در سه ماهه 5471 میلیارد تومان شده است. جمعا حدود 3350 میلیارد تومان در خرداد به درآمدهای شهرداری تهران اضافه شده است.

امانی اضافه کرد: با فرض اینکه شهرداری در هر فصل باید 25 درصد از درآمدهای خودش را کسب کند برآورد این است که شهرداری باید در این سه ماهه 12500 میلیارد تومان درآمد کسب می‌کرده؛ با توجه به 5471 میلیارد تومان حدود 7 هزار میلیارد تومان ما در سه ماهه اول کسری داریم. به فرض اینکه ما کل درآمد شهرداری را به شکل مساوی تقسیم کنیم که در هر فصل 25 درصد درآمد کسب کند.

این عضو شورا توضیح داد: در بخش هزینه نقدی که ابلاغ شده 22500 میلیارد تومان، نقدی عمرانی که ابلاغ شده 16100 میلیارد تومان، اوراق و وام 4200 میلیارد تومان و جمعاً 43 هزار میلیارد تومان اعتبار نقدی در بخش هزینه‌ای در این سه سر فصل ابلاغ شده، عملکرد ثبت شده در این گزارش 291 میلیارد تومان است. یعنی کم‌تر از یک درصد است و ما بر اساس این گزارش عملکرد داشتیم در حالی که واقعاً این نیست. معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران کل حقوق و مزایای کارکنان شهرداری را می‌دهد و فقط دو یا سه سازمان مانده که اعتبار می‌گیرند و خودشان حقوق پرداخت می‌کنند. اگر این پرداخت حقوق را هزینه تلقی کنند، میزان عملکرد از 68 صدم درصد خیلی بیشتر خواهد شد. یعنی اگر ما خوشبینانه بگوییم شهرداری بدون افزایش 10 درصد در سه ماهه اول هر ماه 1200 میلیارد تومان حقوق پرداخت کرده است، 3600 میلیارد تومان به ثبت هزینه اضافه می‌شود.

امانی گفت: ما در بخش هزینه‌ای مثل همیشه با یک ناسازگاری هزینه‌ای مواجه هستیم و ثبت هزینه‌ها همیشه با واقعیت فاصله دارد. ضمن اینکه ما همیشه در بخش هزینه شهرداری‌ها که فقط هم خاص شهرداری تهران نیست و مشکل دولت هم هست، در بودجه همیشه به درآمدها توجه می‌کنیم؛ سعی می‌کنیم درآمدها را اضافه و کسب کنیم. در بخش مدیریت کردن بر هزینه‌ها معمولاً توجهی نمی‌شود.

موضوع بعدی مربوط به بخش پرداخت اوراق و و وام است که اگر بر اساس بودجه سالیانه بخواهیم عمل کنیم و فرض هم این باشد که 4200 میلیارد تومان امسال محقق شود تسویه بدهی‌های شهرداری تهران ده‌ها سال زمان می‌برد.اگر حدود 60 هزار میلیارد طبق اظهارات معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران فقط بدهی بانکی‌مان باشد، ما امسال فقط 4200 میلیارد تومان برای تسویه پیش‌بینی کرده‌ایم اگر بر 60 هزار میلیارد تقسیم کنیم چیزی قریب به 15 سال طول خواهد کشید ضمن اینکه در این 15 سال هم حتماً بدهی های‌مان هم زیادتر خواهد شد. به اعتقاد من ما در بخش بدهی‌ها باید فراتر از بودجه عمل کنیم. من طی تذکری به شهرداری تهران اعلام کرد که میزان میزان قطعی بدهی‌ها و راهکاری که برای تسویه پیش‌بینی کرده‌اند را به ما اعلام کنند که متأسفانه هنوز چیزی اعلام نشده است.

امانی گفت: اعتبار غیر نقدی در دوره چهارم 30 درصد بود. یعنی 70 درصد بودجه‌مان نقد بود و 30 درصد آن غیر نقد بود. متأسفانه بعد از پایان دوره ما با آن جوی که در دوره پنجم علیه بودجه غیر نقدی ایجاد کردند خود ما هم تحت تأثیر قرار گرفتیم. امسال بودجه غیر نقدی‌مان را ضمن اینکه کم کردیم عملکرد شهرداری هم نشان می‌دهد که هنوز نتوانسته خودش را از زیر این بار سنگینی که علیه بودجه غیر نقدی در شهرداری ایجاد کردند خارج کند. بسیاری از شما بهتر از خود بنده می‌دانید که بسیاری از پروژه‌های عمرانی و توسعه شهر تهران از محل بودجه غیرنقدی به سرانجام رسید اما عملکرد ما امسال تاکنون 10 میلیارد تومان در بخش بودجه غیر نقدی بوده است. چرا باید عملکرد غیر نقدی منطقه 1 ما صفر باشد؟ چرا باید عملکرد غیرنقدی منطقه 2 ما صفر باشد؟ مناطق اصلی که بار تأمین درآمد شهرداری تهران را برعهده دارند در بخش غیر نقدی همیشه جلو بوده‌اند و این باعث شده کل شهرداری متأسفانه در بخش غیر نقد عقب بیفتد. تکلیف بودجه غیر نقد یک وجه مشترکی بین ما و شهرداری است که هر دوی ما باید روی آن متمرکز شویم و انشالله این قسمت را از رکود خارج کنیم.

امانی گفت: در صفحه 5 از گزارش خزانه‌دار بحث درآمدهای پایدار و ناپایدار را گزارش کرده‌اند که به نظر می‌آید همچنان موضوع مربوط به مالیات ارزش‌افزوده و همچنین عوارض ناشی از توسعه شهری که همان عوارض مربوط به حوزه شهرسازی است فعلا بیشترین نقش را در بخش درآمد‌های هم پایدار و هم ناپایدار ایفا می‌کند.

او با اشاره به بحث کسری بودجه در شهرداری تهران گفت: ما یک نمودار از 10 سال گذشته تهران داریم. سه ماهه اول 15 درصد، سه ماهه دوم 15 درصد، سه ماهه سوم 30 درصد و سه ماهه چهارم 40 درصد درآمد شهرداری تهران را در شهرداری در ده‌سال گذشته کسب می‌کردیم. اگر مبنا این تقسیمی که عرض کردم باشد کسری بودجه ما در سه ماهه اول کسری قابل توجهی نیست یعنی 5750 میلیارد تومان درآمد شهرداری تهران با این فرض محقق می‌شود. درآمد کسر شده 5130 میلیارد تومان است و حدود 530 میلیارد تومان کسری داریم؛ بر اساس این فرض نه بر اساس اینکه ما 4 فصل را مساوی 25 درصد تقسیم کنیم. اتفاقی که در خردادماه افتاده این است که؛ 3530 میلیارد تومان به درآمد‌های شهرداری اضافه شده است، آیا قفل حوزه شهرسازی باز شده است؟ یا آن مصوبه‌ای که شورای شهر به شهرداری داد برای کسب پذیرش فیش‌های تا آخر 25 اسفند 1400؟

امانی تاکید کرد: اگر این فرض را بگیریم که ما در سه ماهه اول 15 در سه ماهه دوم 15 سه ماهه سوم 30 و سه ماهه چهارم 40 درصد تحقق درآمد داریم؛ ما در سه ماهه دوم همان 5750 میلیارد تومان درآمد، در سه ماهه سوم 11500 میلیارد تومان و در سه ماهه چهارم 15330 میلیارد تومان می توانیم درآمد های شهرداری را محقق کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار