امروز: یکشنبه 5 تیر 1401 - 22:31 تبلیغات
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • دانش‌ آموز خبرنگار
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا رسانه‌های دیگر

اگر زیاد دمنوش بخوریم چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟

اگر زیاد دمنوش بخوریم چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟

5/18/2022 4:45:00 AM
5/18/2022 4:45:00 AM
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1401 - 04:45
دمنوش-آلودگی هوا

تهران (پانا) - یک متخصص طب سنتی گفت دمنوش یک اصطلاح جدید است که برای دمکرده‌ها به کار می‌رود که باید دانست همانگونه که برای سلامتی ما مفید هستند مصرف بی‌رویه آن‌ها نیز عوارض جانبی زیادی دارد.

به گزارش ایسنا، یدالله مرادی در پاسخ به این سؤال که دمنوش چیست؟ اظهار کرد: دمنوش یک اصطلاح جدید است که برای دمکرده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. وی ادامه داد: دمنوش‌ها نسبت به جوشانده‌ها عملکرد ملایم‌تر و بالطبع عوارض کمتری دارند ضمن این‌که برای مزاج‌ها، سنین و آب و هوای مختلف نیز سازگارتر هستند.

مرادی با اشاره به این‌که عمده دمنوش‌هایی که در حال حاضر مصرف آن رایج شده مزاج گرم دارند، افزود: چون دم کردن فرآیندی است که خروجی آن یک نوشیدنی با اجزای عملکردی نسبتا ضعیف است، مزاج‌های مختلف می‌توانند از دمنوش‌ها استفاده کنند، البته به این معنا نیست که مصرف دمنوش در افراد مختلف بدون عارضه است.

این متخصص طب سنتی با بیان این‌که دمنوش‌ها به‌عنوان گروهای متفرقه در تغذیه مصرف و به عنوان نوشیدنی روتین که همه مردم از آن استفاده کنند نیستند، عنوان کرد: علی‌الرغم سودمند بودن داروها و دمنوش‌های گیاهی در بسیاری از بیماری‌ها، مصرف خودسرانه آن‌ها می‌تواند بسیار خطر آفرین بوده و تهدیدی برای سلامت جامعه باشد.

وی ادامه داد: در بین مصرف کنندگان دمنوش‌ها افرادی هستند که آگاهی کافی از عوارض جانبی، دوز سمی و تداخلات گیاهان دارویی و شیمیایی ندارند و همین مسئله باعث می‌شود به جای بهره‌مندی از خواص گیاهان دارویی، به عوارض جانبی ایجاد شده از مصرف خودسرانه داروهای گیاهی گرفتار شوند و متأسفانه در برخی موارد، نمونه اصلی گیاه عرضه نمی‌شود و یا نمونه عرضه شده با آلودگی‌هایی همراه است.

مرادی ادامه داد: با توجه به این‌که بر اثر مخلوط کردن چند گیاه، خاصیت درمانی، اثرات تقویت کنندگی و آرام بخشی دمنوش‌ها افزایش یافته و گاهی هم از میزان عوارض جانبی گیاهان کاسته می‌شود اما باید بدانید در مواردی هم تداخل اثر چند گیاه با یکدیگر می‌تواند از خواص دمنوش کاسته یا با ایجاد سمیت باعث بروز عوارض جزئی یا شدید در مصرف کننده شود.

عوارض مصرف افراطی دمنوش‌ها

این متخصص طب سنتی در پاسخ به برخی خانواده‌ها که عادت به مصرف میزان زیادی دمنوش در طول شبانه روز دارند و اغلب نگرانند که مصرف زیاد از حد این نوشیدنی‌ها تهدیدکننده سلامت‌شان باشد، گفت: با وجودی که دمنوش‌ها ترکیبات نسبتاً ضعیفی هستند ولی احتمال دارد بعضی از افراد به‌ دلیل زمینه مزاجی و ارثی و شرایط متعدد دیگر با مداومت مصرف دمنوش‌ها دچار عوارضی ناخوشایند شوند.

وی ادامه داد: این مسئله زمانی جدی‌تر می‌شود که بدانیم بسیاری از دمنوش‌هایی که با عناوین مختلف شامل دمنوش لاغری و امثال آن به وفور به فروش می‌رسند حاوی داروهایی هستند که خالی از سمیت نبوده و می‌توانند عوارض جدی داشته باشند.

مرادی با اشاره به این‌که برای مصرف دمنوش‌های گیاهی ابتدا باید به عواملی مانند سن افراد، طبع گیاه، موقعیت جغرافیایی و فصل توجه کرد، افزود: دمنوش‌ها باید روی حرارت غیرمستقیم دم بکشند نه این که روی حرارت جوشانده شوند و از گیاهانی برای دمنوش استفاده کنید که خالص بوده و از مواد افزودنی در آن‌ها استفاده‌ نشده باشد.

این متخصص طب سنتی عنوان کرد: برای دم کردن دمنوش‌ها قوری‌های چینی یا شیشه‌ای بهترین گزینه هستند و رنگ دهنده‌ها یا طعم‌دهنده‌های افزودنی در درازمدت مضر خواهند بود؛ بنابراین اگر دمنوشی را خریداری کردید از این نظر نیز اطمینان حاصل کنید.

وی با اشاره به این‌که دمنوش‌ها در سنین متفاوت تاثیرات مختلفی بر روی بدن دارند، برای مثال دمنوش بابونه به دلیل آنکه طبع گرمی دارد برای جوانان با طبع گرم مضر است، اما این دمنوش در میانسالی می‌تواند خاصیت چربی سوزی داشته باشد، تصریح کرد: افراد بعد از ۳۵ سالگی بهتر است که از دمنوش‌هایی مانند بابونه شیرازی استفاده کنند تا تعادل در سیستم گوارش آن‌ها برقرار شود، همچنین مصرف گل‌گاوزبان به صورت جوشیده ممکن است باعث ناراحتی‌های روحی و روانی شود.

مرادی ادامه داد: یک دمنوش گیاهی وقتی بهترین تأثیر را دارد که براساس نوع و قسمت مورد استفاده گیاه، میزان و مدت دم کشیدن و مصرف آن با توجه به مزاج فرد تعیین شده باشد، زمان دم‌کشیدن بستگی به بخشی از گیاه دارد که مورد استفاده است و گل‌ها کمترین و ریشه‌ها بیشترین زمان را برای دم کشیدن نیاز دارند.

این متخصص طب سنتی عنوان کرد: دمنوش‌ها در عین دارا بودن خواص مفید درمانی ممکن است مضراتی هم داشته باشند که شما از آن بی اطلاع باشید پس مصرف خودسرانه و روزانه دمنوش‌ها به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

وی ادامه داد: بنابراین بهتر است پیش‌از مصرف دمنوش‌ها، ضمن مشورت با یک متخصص طب سنتی یا متخصص تغذیه، اطلاعاتی در مورد مزایا و معایب آن و همین‌طور بهترین زمان خوردن دمنوش‌ به دست آورید تا از عوارض احتمالی مصرف زیاد از حد آن‌ها دور بمانید.

دمنوش اخبار سلامت
اخبار مرتبط
  • خون را چگونه با خوردن دمنوش رقیق کنیم؟

  • این ۹ دمنوش، بی‌خوابی را ضربه فنی می‌کند

  • راه‌های پیشگیری و درمان تاول پا

  • این میوه ذهن شما را آرام می‌کند

  • دمنوش «به» معجزه می‌کند

  • دمنوش‌هایی که گوارش را در ماه رمضان بهبود می‌بخشند

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • آغاز توزیع کارت ورود به جلسه کنکور 1401 از فردا

  • آمار مبتلایان و فوتی‌های روزانه کرونا اعلام شد

  • دیدار جوزف بورل با امیر عبداللهیان

  • نشست خبری رئیس کل دادگستری استان تهران

  • توزیع کارت ورود به جلسه کنکور ۱۴۰۱ آغاز شد

  • سومین جشنواره آیین‌های بومی و محلی در آذربایجان شرقی

  • نقش دانش‌آموزان شاهد در توفیقات آموزشی و پرورشی مدارس بسیار موثر است

  • مجوز فروش زندان‌های قزلحصار و رجایی‌شهر صادر شد

  • کسب بیش از 20 مدال طلا در مسابقات کاراته خراسان‌ رضوی توسط نیشابور

  • پیروزی مقتدرانه تیم ملی والیبال ایران مقابل کانادا

  • معلم‌ها باید همیشه به‌دنبال یادگیری باشند

  • ضرورت حمایت اقتصادی از آموزش و پرورش

  • جمع‌آوری مدارس کانکسی بالای ۱۰ دانش‌آموز در خوزستان

  • تعداد مدارس طرح امین تا مهرماه به ۲۰هزار می‌رسد

  • توافق تهران و واشنگتن برای ازسرگیری مذاکرات

  • رشد ۳۱ درصدی خرید تضمینی گندم‌ کشور

  • مهلت انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۱ تمدید شد

  • وعده‌های آمریکا به ‌کشورهای منطقه با هدف تسهیل بازگشت به این منطقه است

  • تمدید مهلت ثبت‌نام در بخش دانش‌آموزی جشنواره جوان خوارزمی

  • پیشنهادات مرکز بررسی‌های استراتژیک برای توسعه ترانزیت در کشور

  • چشم‌انداز چالش‌های داخلی رژیم صهیونیستی

  • ابلاغ آیین‌نامه اجرایی تعیین محدوده سه‌گانه ایمنی تأسیسات هسته‌ای

  • گردهمایی حضوری و مجازی دانش آموزان دختر خبرنگار خبرگزاری پانا استان اصفهان

  • دیدار امیر‌عبداللهیان با الکاظمی

  • گردهمایی حضوری و مجازی دانش‌آموزان پسر خبرنگار خبرگزاری پانا استان اصفهان

  • تاکید بر تامین زیرساخت‌های امنیتی برای جلوگیری از کلاهبرداری‌های اینترنتی

  • افتتاح پایگاه‌های طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به مدارس در استان فارس

  • افتتاح پایگاه‌های تابستانی و غنی سازی اوقات فراغت در استان فارس

  • بازگشت مهاجم فرانسوی استقلال به کشور

  • شبکه همراه اول در مناطق زلزله‌زده استان کرمان برقرار است

  • جنون بازیگری «مهران رنج‌بر» در سالن اصلی تئاتر شهر تهران

  • سرقت باعث نگرانی مردم شده است

  • اختصاص اعتبار و تسهیلات بانکی برای جبران خسارات ناشی از سیل در استان خراسان جنوبی

  • مصوبه قبلی سهام عدالت منتفی شد

  • پیام تسلیت رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به مردم افغانستان

  • مبارزه با فساد باید مردمی‌سازی شود

  • سالانه باید ۱۰ میلیون هکتار آبخیزداری در کشور انجام شود

  • رونمایی از «ردیف هفت دستگاه موسیقی ایرانی»

  • دستگیری سارق مسلح طلا فروشی در شرق تهران

  • شکست ایران در انتخابات فدراسیون جهانی وزنه برداری

  • ۲۳ تیر ماه آغاز رقابت‌های باشگاهی کشتی

  • «فروش صندلی‌های مدیریتی» پیگیری قضایی می‌شود

  • واکنش حراست ورزش به رفتار علیرضا دبیر

  • قیمت ۲۳ محصول ایران‌خودرو برای تیرماه اعلام شد + جدول قیمت

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم