امروز: جمعه 10 تیر 1401 - 02:18 تبلیغات
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • دانش‌ آموز خبرنگار
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا اجتماعی

مدیریت بحران جمعیت انبوه را نداریم؛ راهکار چالش تاریخی ایمنی بازار

مدیریت بحران جمعیت انبوه را نداریم؛ راهکار چالش تاریخی ایمنی بازار

1/28/2022 10:22:00 AM
1/28/2022 10:22:00 AM
جمعه 8 بهمن 1400 - 10:22
بازار؛ جایی که این روزها باید تعطیل باشد!

تهران (پانا) -رییس کمیته شفافیت شورای شهر تهران معتقد است که ایمنی بازار موضوع پیچیده‌ای است که به نظر من کارشناس این موضوع به راحتی حل شدنی نیست، زیرا ما در کشورمان مدیریت بحران جمعیت انبوه را نداریم و بازار تهران جدایی از فرسودگی و زیرساخت‌هایش به دلیل مشکلاتی که دارد بحران زا است.

ایمنی بازار تهران یکی از نگرانی‌های همیشگی مسئولان شهری است. سال‌هاست در خصوص وضعیت بحرانی ایمنی بازار هشدار داده شده اما با وجود اقدامات انجام شده در سال‌های اخیر اما بسیاری از مشکلات همچنان پابرجاست.

سال گذشته در چهل و هفتمین جلسه کمیته خدمات و زیرساخت ستاد بازآفرینی پایدار کلان شهر تهران که به موضوع ارتقای ایمنی بازار بزرگ تهران اختصاص داشت، پیش بینی شد که طرح جامع ایمنی بازار تهیه می‌شود اما هنوز خبری از این طرح نیست.

هفته گذشته نیز معاون اول رئیس جمهور در بازدیدی که از بازار بزرگ داشت یکی از مشکلات بازار تهران را ایمنی عنوان کرد. بازار تهران مدت‌هاست که یکی از رکوردداران آتش سوزی در تهران است و چند هفته پیش هم در آتش سوزی بزرگی در این محدوده ۸ مغازه سوخت.

وضعیت بازار تهران یکی از موضوعات همیشگی تذکرات اعضای شورای شهر در همه ادوار به شهرداری بوده است. مدتی پیش نیز زهرا شمس احسان با اشاره به وضعیت بازار تهران گفت که بازار تهران فرسودگی مفرط، تراکم شدید فعالیت کنندگان و بورس فعالیت‌ها حاوی پتانسیل حریق است. مساحت ۱۱۲ هکتاری بازار تهران ۲ دهم درصد از مساحت تهران را در بر می‌گیرد، ۵۲ درصد عمده فروشی‌ها، ۵ درصد خرده فروشی‌ها و ۷ درصد کارگاه‌های تولیدی شهر تهران نیز در این مکان مستقر شده اند.

به گفته او روزانه یک و نیم تا ۲ میلیون نفر به محدوده بازار مراجعه می‌کنند درحالیکه بازار دچار فرسودگی مفرط است. ۷۲ درصد بناها بیش از ۳۰ سال است و ۴۸ درصد بناها بیش از ۵۰ سال عمر دارند و از مهمترین مسائل فقر شدید فضاهای روباز و نفوذناپذیری معابر است.

این عضو شورای شهر تهران هشدار داده است: با قدمت ۲۰۰ ساله بازار در حال حاضر بخش قابل توجهی از سیم کشی‌ها موجود مستهلک شده و در حوزه لوله کشی آب نیز بخشی از ظرفیت‌های کنونی پوسیده شده است.

شمس احسان تاکید کرد: رفع خطر از بناها واقع در معابر عمومی و خصوصی از وظایف اساسی شهرداری است بنابراین ضروری است در قالب مدیریت یکپارچه اقدامات فوریت دار از جمله صدور و یا ضرورت تمدید پروانه کسب را به داشتن شناسنامه ایمنی، هوشمند سازی اطفا حریق، تشکیل کمیته نظارت بر ایمنی بازار، اعتمادسازی میان بازاریان و مدیریت شهری، ارائه مشوق به بازاریان برای نوسازی و تکمیل زیرساخت‌های موجود در دستور کار قرار گیرد.

او از شهردار تهران خواست با تشکیل کارگروه ویژه نسبت به مدیریت این موضوع اقدام سریعی را انجام دهد.

احمد صادقی عضو شورای شهر تهران که زمانی مسئولیت مدیریت و پیشگیری از بحران پایتخت را برعهده داشت در خصوص راهکارهایی پیشنهادی برای حل ایمنی بازار به پانا گفت: «ایمنی بازار موضوع پیچیده‌ای است که به نظر من کارشناس این موضوع به راحتی حل شدنی نیست، زیرا ما در کشورمان مدیریت بحران جمعیت انبوه را نداریم و بازار تهران جدایی از فرسودگی و زیرساخت‌هایش به دلیل مشکلاتی که دارد بحران زا است.»

او ادامه داد: «یکی از بهترین راهکارها این است که بازار تهران به عنوان مکانی ارزشمند و میراثی حفظ شود و بقیه صنوف و فعالان بازار به نقطه‌ای مدرن و ایمن منتقل شوند»

اما محمد آقامیری عضو دیگر شورای شهر تهران چندان با این ایده موافق نیست. او با بیان این که بازار تهران یک سبک سنتی و قدیمی دارد و نمی‌توانیم بافت سنتی آن را بر هم بزنیم به پانا گفت: «باید تا جایی که امکان دارد سیستم اعلام و اطفای حریق در بازار را تقویت کنیم تا خسارت‌ها به حداقل برسد البته به دلیل ساختارهای بازار که یک بافت قدیمی است امکان مداخله زیاد در این محدوده وجود ندارد.»

او درخصوص پیشنهاد حفظ بازار تهران به عنوان یک فضای میراثی و انتقال اصناف از این محدوده را نشدنی دانست و گفت: این حرف‌ها که گفته می‌شد بافت میراثی بازار را حفظ کنند اما فعالیت‌های صنفی را از آن خارج کنند روی کاغذ قشنگ است ولی در عمل شدنی نیست چون باید مردم همکاری کنند. این منطقه یک بافت سنتی است و سال‌ها حجره بازاریان بوده، در یک رشته کار کردند، کنار یکدیگر قرار گرفتند و عادت کردند آنجا باشند؛ مثلاً صنف پارچه فروشان آنجاست و اگر آن را جمع کنند به کجا بروند!؟ نشدنی نیست اما اجرایش مستلزم این است که با نظر خودشان در جای دیگری بازار ایجاد کنیم و خودشان هم آنجا را پیش خرید کنند و یا برای خریدش سرمایه گذاری کنند و نمی‌شود با اهرم زور چنین کاری انجام داد.

وی تاکید کرد: این پیشنهاد اگر با نظر بازاریان اجرایی شود اتفاق خیلی خوب است و از این وضعیت نجات پیدا می‌کنیم. باید مشوق‌هایی پیش بینی شود تا اصناف هم از هم تفکیک شوند و به این شکل در هم تنیده نباشد. بازار تهران مانند یک کلاف سردرگم است و اگر کسی وارد نباشد در آنجا گم می‌شود.

بازار تهران احمد صادقی شورای شهر تهران
اخبار مرتبط
  • ‌ایمنی بازار تهران بررسی شد؛ لوله‌های گاز شهری عنصرخطرآفرین در بازار

  • بازار تهران ذی‌نفعان زیادی دارد؛ ایمنی بازار اراده حاکمیتی می‌خواهد

  • تبریک نایب رئیس شورای شهر تهران برای صعود تیم ملی به جام جهانی

  • بازدید 3 ساعته معاون اول رئیس‌جمهوری از بازار بزرگ تهران

  • ۵۰۰۰ اخطار به املاک ناایمن بلاتکلیف مانده است

  • اقدمات عملیاتی برای تامین ایمنی بازار تاریخی تبریز

  • خطر آتش سوزی بیخ گوش بازار بجنورد

  • مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز: ایمنی اولویت کار فعالان صنعت کیف و کفش باشد

  • بازار تاریخی ارومیه از نظر ایمنی وضعیت مساعدی ندارد

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • پنجمین روز بدون فوتی کرونا در کشور ثبت شد

  • انفجار بمب‌ زیر پای فوتبال ایران

  • اجرای طرح کاربینی عملیاتی هلال احمر (دادرس)

  • استفتای رهبر معظم انقلاب در خصوص نرخ اجاره‌بها

  • آغاز فعالیت خانه دانش‌آموز پایگاه تابستانه سازمان دانش‌آموزی ناحیه ۴ شیراز

  • نشست افتتاحیه مجلس دانش‌آموزی خراسان رضوی- پسران

  • دهه نودی‌ها سرود سلام فرمانده را در قلبشان حک کرده‌اند

  • مجلس دانش‌آموزی محل تحقق بیانیه گام دوم انقلاب است

  • شناسایی ۵۲۹ بیمار جدید کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته

  • آیین‌نامه رتبه‌بندی فرهنگیان در مسیر ابلاغ

  • کودکان بیش‌فعال و بازیگوش چه تفاوتی باهم دارند؟

  • سازمان دانش‌آموزی برای خانواده بزرگ آموزش و پرورش سودآفرین است

  • بهره‌مندی حدود 1000 دانش‌آموز از خدمات طرح مدارس همدل

  • منشا به چه دلیل پرسپولیسی نشد؟

  • بازدید رئیس سازمان دانش‌آموزی استان فارس از پایگاه فعالیت تابستانی در ناحیه یک شیراز

  • دیدار رئیسی و پوتین در عشق آباد

  • 245 پایگاه تابستانی در سراسر استان سمنان برای دانش‌آموزان دایر خواهد شد

  • روزهای صفر کرونایی

  • عکس‌های «بی‌سر و بی‌صدا» در «پاییز» تماشایی می‌شوند

  • آیین افتتاحیه پایگاه‌های تابستانی اوقات فراغت فارس

  • کنعانی: مذاکرات دوحه در فضایی حرفه‌ای و جدی در حال برگزاری است

  • آموزش و پرورش بزرگترین فصل مشترک دولت و مردم است

  • چگونه از احساسات و عواطف‌مان مراقبت کنیم؟

  • راهکارهایی برای عبور از گرمازدگی در تابستان

  • جلسه برنامه‌ریزی ستاد اوقات فراغت سازمان دانش‌آموزی منطقه پیربکران

  • گلریزان مزار شهدای هفتم‌ تیر

  • وزیر اقتصاد: گمرک نیازمند فرماندهی واحد مرزی با اختیار و حق وتو است

  • رفع مشکلات پیشکسوتان هنر با پیگیری رئیس‌جمهوری

  • عراق برای شروع مذاکرات سیاسی ایران و عربستان اعلام آمادگی کرد

  • دعوت 19 بازیکن به اردوی تیم ملی هندبال مردان ایران

  • اسکان بیش از ۲۸ هزار زائر ایرانی در جوار بیت الله الحرام

  • پیگیری آخرین وضعیت حجاج ایرانی در گفتگوی امیرعبداللهیان با رئیس سازمان حج

  • دعوت امیرعبداللهیان از وزیرخارجه اوکراین برای سفر به ایران

  • ‌سریال «برف بی‌صدا می‌بارد» از فردا پخش می‌شود

  • هوشمند‌سازی‌۲۶ میلیون کنتور گاز کشور تا چهار سال آینده

  • ادعاهای ضدایرانی سه کشور اروپایی پیش از جلسه شورای امنیت

  • توافق پایدار مستلزم لغو تحریم‌ها با ضمانت‌های لازم ‌است

  • آغاز پیش ثبت‌نام اربعین از فردا

  • وزیر نفت: ایران آماده رساندن تولید نفت خام خود به سطح پیش از تحریم‌هاست

  • ‌اختصاص ۸ هزار میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب‌العلاج

  • مسئله‌محوری کمیسیون اصل ۹۰ در پیگیری مسائل کشور به دولت کمک خواهد کرد

  • ‌وظیفه و سیاست قطعی و اجتناب‌ناپذیر دولت پشتیبانی از فعالیت‌های دانش‌بنیان است

  • انگلیس به دختر تنیسور ایرانی روادید نداد

  • تولید نفت خام کشورهای عضو اوپک‌پلاس افزایش می‌یابد

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم