آمارهای جالب از معرفی مدیران دولت سیزدهم

۴۲۵۱ نفر از معرفی‌کنندگان در سامانه معرفی مدیران از معلمان بوده‌اند/ تهران، خوزستان، فارس و خراسان رضوی بیشترین مشارکت را داشته‌اند/ جوانترین مدیران پیشنهادی برای وزارت ارتباطات و بالاترین سطح سابقه مدیران پیشنهادی برای وزارت خارجه بوده است

تهران (پانا) - با عملیاتی شدن اولین گام رئیس‌جمهوری منتخب برای تشکیل دولت مردمی با راه‌اندازی سامانه معرفی مدیران دولت سیزدهم، مردم و نخبگان برای معرفی مدیران آینده کشور مشارکت فعالی در این سامانه داشته‌اند.

کد مطلب: ۱۱۹۹۴۴۰
لینک کوتاه کپی شد
آمارهای جالب از معرفی مدیران دولت سیزدهم

به گزارش صداوسیما؛ «سامانه معرفی مدیران» که یکی از وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهوری منتخب برای معرفی مدیران جهت تصدی مسئولیت‌ها در دولت سیزدهم بود، چندی است راه‌اندازی شده و آخرین آمار‌ها حکایت از آن دارد که هم نخبگان در معرفی مدیران مشارکت خوبی داشته‌اند و هم افراد باسابقه و تجارب مناسب برای رده‌های مختلف مدیریتی معرفی شده‌اند.

ارتباط نزدیک و بی‌واسطه با مردم از وعده‌های انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری بود که وی پس از انتخاب از سوی مردم، بدان جامه عمل پوشاند و با راه‌اندازی «سامانه معرفی مدیران» سعی کرد بستر مناسب برای دسترسی مردم به رئیس‌جمهوری منتخب جهت معرفی مدیران متخصص، شایسته و متعهد را فراهم کند.

بر این اساس یکی از مهمترین گلوگاه‌های انتخاب مدیران دولت سیزدهم از مسیر «سامانه معرفی مدیران» می‌گذرد. سامانه‌ای که همه مردم و تشکل‌ها و گروه‌ها می‌توانند به آن متصل شده و مدیر مدنظر خود را معرفی کنند. پس از معرفی مدیران از سوی مردم و تشکل‌ها، اطلاعات اولیه، پایش و ارزیابی‌های ابتدایی براساس معیار‌های عمومی مانند تحصیلات، سوابق اجرایی، سن و ... و با درنظر گرفتن شاخص‌های اعلام شده توسط رئیس‌جمهوری منتخب که همان کارآمدی، فسادستیزی، روحیه انقلابی و مردمی بودن است، صورت می‌گیرد و نتیجه به کارگروه‌های تخصصی که از سوی سیدابراهیم رئیسی تشکیل شده، ارائه می‌شود.

فرایند کار در این کارگروه‌ها نیز به این شکل است که براساس شاخص‌های شایستگی برای احراز هر مسئولیتی در کابینه، با لحاظ نقاط ضعف و قوت و کارنامه مدیریتی فرد معرفی شده، انتخاب و نام آن‌ها پس از تایید اولیه و انجام استعلامات لازم از مراجع ذیصلاح، به مرحله انجام مصاحبه و تطبیق خصوصیات با سیاست‌های کلان دولت سیزدهم و معیار‌های انتخاب کابینه رسیده و در ادامه، پیشنهادات جمع بندی شده به رئیس‌جمهوری منتخب معرفی می‌شوند.

این کارگروه‌ها برای این منظور فهرست چند برابر ظرفیت را به همراه برنامه‌های افراد مدنظر و نتایج ارزیابی‌های تخصصی، به رئیس‌جمهوری منتخب عرضه می‌کنند تا در نهایت با انتخاب ایشان، شایسته‌ترین مدیران برای تصدی مسئولیت‌ها در کابینه سیزدهم، انتخاب و برای کسب رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی شوند.

براساس آخرین آمار استخراج شده از این سامانه، ۳۶ درصد از معرفی‌کنندگان که از این سامانه برای ارایه پیشنهادات خود استفاده کرده‌اند، دارای مدرک دکتری بودند. ۳۴۰ نفر از معرفی‌کنندگان، وزیر، معاون وزیر یا معادل آن بوده و ۱۱۳۵ نفر هم از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها بودند. مشارکت دو گروه از معرفی‌کنندگان نیز در سامانه قابل توجه است: ۴۲۵۱ نفر از معرفی کنندگان از معلمان و ۹۲۵ نفر هم ازصنعت گران بودند. بررسی روی اطلاعات این سامانه نشان می‌دهد، افرادی که به عضویت این سامانه درآمده‌اند، از همه استان‌ها مشارکت داشته‌اند، اما در عین حال استان‌های تهران، خوزستان، فارس و خراسان رضوی بیشترین مشارکت را داشتند.

براساس آخرین آمار‌های اعلام شده، تاکنون ۲۲۵۰ نفر از معرفی‌شدگان و به تعبیری گزینه‌های پیشنهادی به «سامانه معرفی مدیران» را اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و نیز ۲۳۰ نفر را وزرای سابق، معاونان پیشین ریاست‌جمهوری و معادل آن تشکیل می‌دهند. در این میان ۷۸۰ نفر نیز با سابقه معاونت وزیر و معادل آن به «سامانه معرفی مدیران» معرفی شده‌اند. بیش از ۵۵ درصد از معرفی‌شدگان نیز دارای مدرک دکترای تخصصی بوده و بیش از ۳۶ درصد آن‌ها نیز در بازه سنی بین ۴۰ تا ۵۰ سال قرار دارند.

۲۵۲۶ نفر در این میان توسط گروه‌های تخصصی مثل تشکل‌ها و انجمن‌های علمی معرفی شده‌اند. ۲ عدد قابل توجه دیگر هم درباره سن و سابقه کار و تجربه گزینه‌های پیشنهادی وجود دارد: جوانترین مدیران پیشنهادی مربوط به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده و بالاترین سطح سابقه مدیران پیشنهادی نیز مربوط به وزارت امور خارجه می‌باشد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار