پنجاهمین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد آغاز به کار کرد

تهران (پانا) - پنجاهمین جشنواره بین المللی فیلم‌های آموزشی تربیتی رشد با حضور تعدادی از مسئولان و مدیران سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، صبح امروز شنبه 25 بهمن ماه در سینما فلسطین آغاز به کار کرد.

کد مطلب: ۱۱۶۳۱۰۶
لینک کوتاه کپی شد
پنجاهمین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد آغاز به کار کرد

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، در ابتدای مراسم، پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، تیزر پنجاهمین دوره از جشنواره بین المللی فیلم رشد برای حضار پخش و سپس فیلم کوتاه "انتخاب" اثر مبینا حمزه که در بخش دانش آموزی جشنواره پذیرفته شده، نمایش داده شد.

حضور 100 فیلم از دوره چهلم جشنواره در کتب درسی

در ادامه این آیین افتتاحیه، سیدسعید بدیعی، دبیر پنجاهمین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد، از بازنگری در فرایند برگزاری جشنواره به واسطه اپیدمی کرونا خبر داد و گفت: امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا، تمامی جشنواره‌ها و حتی جشنواره فیلم فجر نیز دچار رکود بودند و نسبتاً کم فروغ تر برگزار شدند بنابراین ما سعی کردیم فرایندها را مجددا بازنگری کنیم.

او ادامه داد: برخلاف اغلب پیش بینی‌ها، که می‌گفت به واسطه کرونا تولید فیلم کاهش خواهد داشت، آثار بسیار خوبی از نظر کمّیت و کیّفیت به دبیرخانه رسید تا جایی که در بخش ملی نزدیک به 411 فیلم به دست ما رسید. از بین این آثار که توسط معلمان و دانش آموزان تولید شده، بالغ بر 60 اثر به بخش مسابقه راه یافت.

دبیر پنجاهمین جشنواره بین المللی فیلم رشد، درباره نمایش این آثار بیان کرد: این آثار از امروز در بین برنامه‌های درسی شبکه‌های آموزش برای دانش آموزان پخش خواهد شد.

بدیعی، دریافت بیش از دو هزار اثر را در بخش بین‌المللی یک موفقیت دانست و اظهار کرد: در این دوره بالغ بر 2 هزار و 839 اثر در بخش بین‌الملل به دست ما رسید که از این بین بالغ بر 1110 اثر پذیرفته شد.

او درباره طبقه بندی این آثار در این جشنواره، توضیح داد و گفت: در گذشته فیلمسازان، آثار خود را به شکل فیلم یا DVD در اختیار جشنواره قرار می‌دادند اما طی دو سال اخیر ما مجبور هستیم که در بخش بین‌الملل، از طریق لینک‌های ارسالی بارگذاری شده آثار را دریافت کنیم. به همین خاطر کار به لحاظ طبقه بندی و دانلود زمان بسیاری را می‌طلبد.

دبیر پنجاهمین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد ادامه داد: امسال بالغ بر 2100 فیلم توسط همکاران ما در بخش تالیف دریافت و در چهار بخش داستانی بلند، داستانی کوتاه، پویانمایی و مستند، طبقه بندی شد که جای تشکر ویژه دارد. در ادامه این روند نیز ان شاالله امسال در طبقه هشتم سازمان پژوهش و برنامه ریزی، آثار به شکل وبینار نمایش داده می‌شوند و با حضور کارشناسان مورد نقد و بررسی قرار خواهند گرفت تا چنانچه امکان استفاده از این آثار در بخش کتب درسی و به شکل QR CODE(رمزینه پاسخ سریع) وجود دارد، بتوانیم از آن بهره مند شویم.

بدیعی از استخراج بیش از 100 فیلم مربوط به دوره‌های گذشته جشنواره خبر داد و تاکید کرد: با توجه به اینکه در این دوره تمرکز بیشتر ما بر استفاده از آرشیو، فیلم‌های جشنواره بود، دوره چهلم جشنواره مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت نزدیک به 100 فیلم مرتبط با کتاب‌های درستی از آن استخراج شد که حتی با صفحه کتاب نیز تطبیق داده شد تا ان شاالله امکان استفاده از آن در بخش بارکد رمزگذاری شده، فراهم شود.

او جشنواره فیلم رشد را یکی از قدیمی‌ترین رویدادهای این عرصه دانست و اظهار کرد: این رویداد از جمله معدود برنامه‌هایی است که در سازمان یونسکو نیز ثبت شده است بنابراین باید قدر آن را بدانیم و در نهایت از خروجی‌های جشنواره به درستی بهره‌مند شویم. ضمن اینکه یقیناً این جشنواره، در دنیا همتای چندانی ندارد و تنها سه رویداد، نظیر و شبیه آن در دنیا وجود دارد زیرا مابقی جشنواره‌ها عموما موضوع محور هستند و مانند جشنواره فیلم رشد، نگاهی محتوا محور ندارند.

دبیر پنجاهمین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد، از بررسی آثار در فضای استانی خبر داد و افزود: پس از پایان جشنواره، فیلم‌ها و آثار به نمایش درآمده در فضای استانی نیز به شکل غیر حضوری و با فرمت کارشناسی تحلیل و بررسی خواهد شد.

پس از سخنرانی دبیر جشنواره فیلم "عینک" اثر مرجان اسماعیلی برای حضار نمایش داده شد.

جشنواره فیلم رشد از غربت به عزت رسید

محمد ابراهیم محمدی مدیرکل دفتر انتشارات و فناوری آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی نیز در ادامه از دست اندرکاران این رویداد تشکر کرد و در این باره گفت: بر خلاف تصوراتی که وجود داشت، امسال استقبال از جشنواره و آثار ارسالی بسیار خوب بود تا جایی که نه تنها کمتر از سال‌های گذشته نبود، بلکه حتی در بخش‌هایی بهتر نیز بود. کما اینکه در بخش بین‌المللی شاهد آثاری هستیم که به لحاظ کمیت و کیفیت ممتاز و قابل تقدیر هستند.

او درباره حضور معلمان فیلمساز، اظهار کرد: امسال ما توانستیم که معلمان فیلمساز را به عنوان جامعه هدف مد نظر قرار دهیم که خوشبختانه منجر به شناخته شدن 700 معلم فیلمساز شد، بنابراین ایجاد باشگاه معلمان فیلمساز اتفاق خوبی است که زمینه اشتراک آثار معلمان را فراهم می‌کند.

مدیرکل دفتر انتشارات و فناوری آموزشی تصریح کرد: حرکت به سمت بررسی و پایش بایگانی جشنواره یک نیاز بود بنابراین بررسی آثار ده سال گذشته جشنواره و پایش این آثار، باید به کل پنجاه سال گذشته و بررسی کلیه آثار حرکت کند تا بتوانیم این آرشیو ارزنده را به نحوی زنده کنیم.

محمدی بر لزوم برنامه ریزی‌های گسترده‌تری برای پنجاه سال آینده جشنواره تاکید کرد و گفت: پنجاه سالگی، نقطه عطف جشنواره به شمار می‌رود، بنابراین گام‌های پس از این، بسیار مهم است بر همین مبنا نیز ما باید پنجاه سالگی این رویداد را بهانه‌ای برای بررسی مجدد جشنواره شامل عیب‌ها، کاستی‌ها، نقاط قوت و ... بدانیم تا بتوانیم یک ریل گذاری مجدد در مسیر برنامه ریزی این رویداد داشته باشیم.

او ادامه داد: ما در زمان کرونا، دوران تشویش آمیز و پریشانی را سپری می‌کنیم، دورانی که طی آن هنر، رسانه و ظرفیت‌های فضای مجازی به میدان آمد بنابراین من فکر می‌کنم که به واسطه این امر، جشنواره بین‌المللی فیلم رشد از غربت به عزت رسید و به یک رویداد کارآمد تبدیل شد.

مدیرکل دفتر انتشارات و فناوری آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی تاکید کرد: به نظر من ما باید در دوران پس از کرونا بیشتر بر صنعت فیلم آموزشی و تربیتی تمرکز کنیم تا بتوانیم این عرصه را احیاء کنیم و ارتباط وسیعی بین این جشنواره و کتاب‌های درسی، به وجود آوریم.

در ادامه این مراسم، فیلم شیرین‌تر از عسل" اثر محمد علی زارعی شریف نمایش داده شد.

سپس دکتر علی محبی، معاون برنامه ریزی درسی و تولید بسته های تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، این جشنواره را یکی از برترین رویدادها در سطح ملی و بین‌المللی دانست و گفت: یکی از مزیت‌های جشنواره فیلم رشد، ارتباط بین هنر فیلم و نمایش با تعلیم و تربیت به شمار می‌رود زیرا این امری دیرینه و ناگسستنی است.

او افزود: از مزایای کرونا این است که ما را به سمت آینده نگری سوق داده است بنابراین طبق بررسی‌های به عمل آمده، بیش از 2هزار پژوهش ویژگی‌های دانش آموزان پسا کرونا را مورد بررسی و تحلیل قرار داده است.

معاون برنامه ریزی درسی و تولید بسته های تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ادامه داد: چند دقیقه فیلم می‌تواند تأثیرگذاری بیشتری نسبت به دیگر روش‌ها در افکار عمومی ایجاد کند، به همین خاطر از آن به عنوان جادوی تصویر یاد می‌شود بنابراین حرکت جشنواره فیلم رشد به این سمت و سو، یک اتفاق خوب و ضروری است.

در مراسم امروز مهندس محمد علوی تبار، معاون توسعه منابع و پشتیبانی؛ حسین سوزنچی، مدیرکل دفتر تالیف؛ محسن باهو، مشاور فناوری سازمان؛ مهدی جلالی، مدیرکل امور اداری و پشتیبانی؛ روح الله رضا علی، مشاور؛ افشار بهمنی، مدیر کل دفتر تالیف فنی و حرفه‌ای؛ بهنام نیک نژاد، مدیر طرح و برنامه و جمعی از معاونین و کارشناسان نیز حضور داشتند.

بر اساس این گزارش، اختتامیه پنجاهمین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد چهارشنبه 25 بهمن ماه از ساعت 16 الی 18 با معرفی برگزیدگان در سینما فلسطین به کار خود پایان خواهد داد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار