توصیه‌های کرونایی؛ در طول روز چندین‌بار پنجره‌ها باز شود تا هوای اتاق جابجا شود

تهران (پانا) - راه انتقال کووید ۱۹ از طریق هوا یا انتقال هوابرد آن به تایید رسیده است، بنابراین نقش کلیدی تهویه مناسب در کاهش احتمال انتقال بیماری و رعایت نکاتی درباره چگونگی تهویه در محیط‌‌های بسته مختلف همچون ادارات، منازل، بیمارستان‌ها و وسایل حمل و نقل عمومی در فصول سرد سال ضروری است.

کد مطلب: ۱۱۴۴۵۹۹
لینک کوتاه کپی شد
توصیه‌های کرونایی؛ در طول روز چندین‌بار پنجره‌ها باز شود تا هوای اتاق جابجا شود

سایز ذرات منتشر شده در بیماری‌های عفونی همچون کووید بر قابلیت ماندگاری و معلق ماندن ویروس در هوا تأثیرگذار است. در بیماری‌های تنفسی مصطلح است که ذرات بین ۵ تا ۱۰ میکرون را قطرات تنفسی و ذرات کوچکتر از ۵ میکرون را آئروسل (هواسل) نامگذاری می‌کنند. در این خصوص اتفاق نظر وجود دارد که سرفه، عطسه کردن، فریاد زدن، آواز خواندن و حتی صحبت کردن ترکیبی از قطرات تنفسی و آئروسل را در گستره وسیعی از نظر اندازه منتشر می‌کنند.

بنابراین کنترل منابع انتقال کووید ۱۹ مانند قرنطینه افراد مبتلا، انجام اقدامات کنترل مهندسی به شکل استفاده از سیستم‌های تهویه مکانیکی(مانند سیستم‌های تهویه مطبوع-HVAC) و استفاده از تهویه طبیعی (مانند باز نمودن درب و پنجره)، انجام اقدامات کنترلی مدیریتی مانند محدود کردن تعداد افراد و مدت زمان حضور آنها در محیط‌های بسته و نوع رفتارحفاظتی افراد مانند فاصله‌گذاری فیزیکی، رعایت بهداشت دست و استفاده از ماسک‌های تنفسی جهت کاهش انتقال کووید ۱۹ در محیط‌های بسته مؤثر است.

در محیط‌های بسته‌ای که مجهز به سیستم‌های تهویه مطبوع نیستند و در فصول سرد برای گرم‌کردن محیط از بخاری، شومینه یا رادیاتور استفاده می‌کنند که برای جابه‌جایی هوا در این محیط‌ها از تهویه طبیعی بیشتر استفاده می‌شود و با باز کردن درب و پنجره، یا پنجره‌های رو به روی هم به صورت همزمان در ساعت‌های مشخصی از روز به افزایش کیفیت هوا و کاهش احتمال انتقال بیماری کمک کنیم.

می‌شود به خصوص در محیط‌های پر رفت و آمد، در طول روز به ازای هر ساعت چند مرتبه پنجره‌های رو به روی هم باز شود تا تبادل هوا اتفاق افتد؛ باز بودن درب و پنجره به صورت همزمان برای بهره‌وری کامل از سیستم تهویه طبیعی بسیار تعیین کننده است، در این خصوص بهره‌گیری از حدود توصیه شده و استاندارد تعداد دفعات تعویض هوا می‌تواند راهنمای مناسبی باشد. اگرچه به عنوان روش جایگزین استفاده از تهویه طبیعی در فصول سرد، اکنون یونیت‌های پرتابل تصفیه هوا مجهز به فیلتر هپا و لامپ‌های UV و یا دستگاه‌های پلاسما برای پاکسازی و ضد عفونی کردن هوای محیط‌های بسته به بازار معرفی شده‌اند، ولیکن با توجه به بحث رهایش رادیکال‌های آزاد و ازون، لازم است در بکارگیری از آنها جانب احتیاط بعمل آید.

همچنین به هنگام استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی همه افراد باید اصول حفاظت فردی یعنی پوشش ماسک مناسب و فاصله‌گذاری فیزیکی را رعایت کنند و سعی کنند تا جای ممکن از سیستم‌های حمل و نقل عمومی استفاده نکنند ولی اگر ناچار به استفاده بودند حتما از تجهیزات حفاظت فردی مثل ماسک و دستکش و رعایت بهداشت دست بهره ببرند.

الکترونیکی کردن نحوه پرداخت و کاهش مواجهه بین راننده و مسافر، در نظر گرفتن فضای مجزا برای راننده، حفظ فاصله گذاری فیزیکی حداقل حدود ۱.۸ متر، در دسترس قرار گرفتن الکل ۶۰ درصد در فواصل مساوی داخل این سیستم‌ها، استفاده از دریچه‌های هوا در فواصل مناسب برای خروج هوای داخل و وارد کردن هوای تازه به داخل، امکان باز کردن در و پنجره‌ها برای کاهش انتقال هوابرد کووید ۱۹ اثرگذار است.

برای تصفیه هوا در محیط‌های بسته به خصوص در اتوبوس‌ها که فضای محدودتری دارند، می‌توان از وسایل کمکی مانند یونیت‌های پرتابل تصفیه هوا استفاده کرد اما باید توجه داشت که این یونیت‌ها را به عنوان تنها راه پاکسازی هوا در نظر نگیریم. در خصوص وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو که عملا امکان استفاده از تهویه طبیعی در آن وجود ندارد، توجه به نرخ تهویه به ازای هر مسافر، تعداد دفعات استاندارد تعویض هوا و ضدعفونی و تصفیه هوای بازگشتی به داخل واگن‌ها حائز اهمیت است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا کنون تعداد یک میلیون و ۴۰ هزار و ۵۴۷ به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۵۰ هزار و ۳۱۰ جان خود را از دست داده‌اند.

شماره تماس‌های ۴۰۳۰ و ۱۹۰، آماده پاسخگویی به سوالات شما درباره پیشگیری و درمان کرونا است. در صورت وجود هر گونه سوال، با تماس با این مراکز از اقدامات صحیح آگاه خواهید شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار