مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد

تهیه پروتکل تغذیه برای بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌‌ها

تهران (پانا) - مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره برنامه تغذیه برای بیماران بستری در بیمارستان‌ها گفت برای بیماران بستری در بیمارستان، پروتکل ‌هایی تهیه شده که بر این اساس، کارشناسان تغذیه به برنامه غذایی بیماران توجه می ‌کنند.

کد مطلب: ۱۰۳۳۲۷۸
لینک کوتاه کپی شد
تهیه پروتکل تغذیه برای بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌‌ها

به گزارش وبدا، زهرا عبداللهی گفت: در روزهایی که با شیوع کروناویروس مواجه هستیم، توجه به نوع تغذیه در طول روز، به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از این ویروس کمک می کند. نکته مهمی که باید رعایت شود این که مجموعه ‌ای از مواد مغذی شامل ویتامین‌ ها و املاح معدنی مانند آهن، روی، سلنیوم و پروتئین ها، زمانی که با مصرف انواع مواد غذایی همراه باشد و اصل تنوع و تعادل نیز در برنامه غذایی روزانه رعایت شود، می‌ تواند به سیستم ایمنی کمک کند. بنابراین تاکیدی بر یک نوع ماده غذایی وجود ندارد و مجموعه مواد غذایی مانند، مصرف کافی غذاها و سبزی‌ ها و پروتئین ‌ها و حبوبات به عنوان منابع پروتئین، اگر به میزان کافی مصرف شود، می ‌تواند منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن شود.

وی ادامه داد: انواع ریزمغذی‌ ها مانند، ویتامین A در انواع سبزی ‌ها و میوه ها وجود دارد و هر نوع سبزی و میوه به رنگ زرد و نارنجی مانند، هویج و کدو حلوایی می ‌تواند ویتامین A را در بدن تامین کند. ویتامین C هم نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. در نتیجه، مجموعه سبزی ‌ها و میوه‌ های در دسترس اگر به صورت سالاد و سبزی مصرف شود، می ‌تواند ریزمغذی ‌ها را تامین کند. املاح معدنی مثل روی و سلنیوم هم در غلات وجود دارد و توصیه اصلی رعایت تنوع و استفاده از همه گروه‌های مواد غذایی است.

عبداللهی گفت: مکمل‌ هایی را برخی گروه‌ های خاص مثل مادران باردار و کودکان زیر دو سال باید مصرف کنند و این مصرف باید به صورت جاری ادامه داشته باشد. مصرف قطره A و D و قطره آهن باید بر اساس بخشنامه‌ های وزارت بهداشت و بر اساس برنامه جاری ادامه داشته باشد. یکی از برنامه ‌های وزارت بهداشت استفاده از مکمل یاری ویتامین D است که هر ماه یک مکمل ۵۰ هزار واحدی برای همه گروه‌های سنی باید استفاده شود.

وی اظهار کرد: افرادی که دوران نقاهت بعداز کرونا را می‌ گذرانند نیز حتما باید از مایعات به اندازه کافی استفاده کنند. چای کم رنگ، انواع مایعات گرم دیگر مثل شیر کم چرب و سوپ باید در دستور کار قرار گیرد. مصرف فست فود و غذاهای چرب توصیه نمی ‌شود و بهتر است در دوران نقاهت از غذاهای ساده استفاده کرد.

تهیه پروتکل تغذیه برای بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌‌ها

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره برنامه تغذیه برای بیماران بستری در بیمارستان‌ها گفت: برای بیماران بستری در بیمارستان، پروتکل ‌هایی تهیه شده که بر این اساس، کارشناسان تغذیه به برنامه غذایی بیماران توجه می ‌کنند.

حمایت تغذیه ای از گروه‌های در معرض خطر کرونا

عبداللهی گفت: برای اقشار آسیب پذیر و کم درآمد ممکن است به خاطر مشکلات اقتصادی از نظر تغذیه مشکلاتی پیش بیاید و برنامه وزارت بهداشت، درخواست حمایت تغذیه ‌ای از اقشار آسیب پذیر است که در این زمینه مکاتبات لازم با ریاست جمهوری انجام شده است تا اقشار آسیب پذیر را به شکل‌ های مناسب حمایت کنیم. این حمایت‌ ها ممکن است به صورت یارانه نقدی یا توزیع سبدهای تغذیه ‌ای برای مادران باردار مبتلا به سوتغذیه نیازمند حمایت، باشد. در این برنامه توزیع سبدهای رایگان غذایی رایگان یا سبد غذایی فوق العاده در نظر گرفته شده که این هماهنگی‌ ها با کمیته امداد و بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی انجام می‌ شود.

مواد غذایی مناسب برای پیشگیری از کرونا

وی اظهار کرد: مصرف غذا در بیرون از منزل باید با دقت انجام شود. فست فود و غذاهای پرچرب و سرخ شده که هضم سختی دارند، مناسب نیست و توصیه نمی ‌شود. توصیه می ‌شود غذاها با روش‌های بهتر طبخ مثل بخارپز و آب پز تهیه شود.

عبداللهی گفت: مصرف نمک و نوشیدنی‌ های شیرین نیز توصیه نمی‌ شود. زیرا ممکن است، سیستم ایمنی بدن تحریک شود. بنابراین رعایت برنامه غذایی سالم و اجتناب از مصرف فست فود و غذاهای سنگین باید انجام شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: در مورد تخم مرغ یکی از سیاست ‌های ما، ترویج مصرف آن است. زیرا تخم مرغ منبع بسیار خوب پروتئین با ارزش بالاست. در این زمینه با سازمان دامپزشکی هماهنگی کاملی وجود دارد. تخم مرغ جایگزین مناسب و خوبی برای گوشت است و می ‌تواند به روش بهداشتی و سالم در سبد غذایی مردم قرار بگیرد.

عبداللهی در پاسخ به سوالی درخصوص استفاده از تجربه ‌های جهانی تغذیه درباره کرونا، گفت: تجربه ‌های جهانی در این زمینه در حال جمع آوری است. سازمان جهانی بهداشت این تجربه‌ها را جمع آوری کرده و به راهنماها و پروتکل‌هایی برای استفاده کشورها تبدیل شده است. ما نیز از این تجربه ‌ها که در سایت سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته جهت پیشگیری استفاده می‌ کنیم.

وی ادامه داد: این موارد مطابق با فرهنگ غذایی ایران ترجمه و به راهنماهای آموزشی تبدیل شده که در اختیار رسانه‌ ها و کارکنان بهداشتی و درمانی قرار گرفته است.

مصرف سبزی و میوه کاهش یافته است

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار کرد: گزارش‌هایی مبنی بر کاهش مصرف سبزی و میوه دریافت کرده‌ایم و مردم می ‌ترسند از سبزی و میوه استفاده کنند. در حالی که با شست‌ وشوی دقیق سبزی و میوه، هیچ خطری در این زمینه وجود ندارد. ترس از کرونا باعث این مشکل شده است.

وی ادامه داد: توصیه ما این است که مردم مثل همیشه از سبزی و میوه استفاده کنند و مصرف آن را در وعده‌های غذایی خود داشته باشند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مصرف خودسرانه مکمل ‌ها اگر بدون توصیه پزشک یا کارکنان بهداشت انجام شود می ‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. در نتیجه هیچ توصیه ‌ای برای مصرف هیچ مکملی به صورت خودسرانه وجود ندارد، مگر اینکه موارد کمبودی وجود داشته باشد و پزشک تشخیص داده شود که باید مصرف شود. این کار باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود. وقتی یک مکمل یا ویتامین بیش از حد مصرف شود، به بدن استرس وارد می ‌شود و در نتیجه در مقابل ویروس‌ها نمی‌تواند به خوبی مقابله کند.

مصرف مکمل ویتامین D طبق روال ادامه دارد

عبداللهی گفت: ویتامین دی می‌تواند روی سیستم ایمنی بدن موثر باشد. مطالعاتی که انجام شده نشان داده که کمبود ویتامین D در بسیاری از کشورها از جمله ایران وجود دارد. بر اساس بخشنامه‌های وزارت بهداشت، توصیه شده که افراد هر ماه یک قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنند. این اقدام از ۳ تا ۴ سال قبل اجرایی شده است. بنابراین مصرف مکمل ویتامین D طبق روال عادی ادامه دارد.

وی افزود: کسانی که کمبود ویتامین D دارند و این کمبود با آزمایش تشخیص داده شده، کمبود آنها با دوز درمانی طبق نظر پزشک تامین می‌شود.

ویتامین C از طریق سبزی و میوه تامین شود

عبداللهی درباره مصرف ویتامین C نیز اظهار کرد: ویتامین C هم برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی مفید است، اما این ویتامین باید از طریق مواد غذایی دریافت شود. همه میوه‌ ها وسبزی‌ها که به صورت تازه و خام مصرف می‌شوند دارای ویتامین سی هستند. برخی فکر می‌کنند فقط لیمو ترش دارای ویتامین سی است، اما این طور نیست و همه سبزی‌ها و میوه‌ها ویتامین سی دارند. بنابراین ویتامین سی باید با مصرف کافی سبزی و میوه تامین شود و هیچ توصیه‌ای برای مصرف مکمل ویتامین سی وجود ندارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: غنی سازی مواد غذایی با ریزمغذی‌ها یکی از اولویت های ما در تغذیه جامعه است. افزودن ویتامین D به آرد علاوه بر آهن و اسید فولیک هم در دستور کار قرار دارد و اجرای این کار در حال شروع در یکی از استان ‌ها بود که با بحران کرونا مواجه شدیم و با عادی شدن شرایط حتما اجرایی خواهد شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار