روایتی از چراغ های خیمه معرفت
ملایر (پانا) ـ ۱۹ اردیبهشت؛ روز بزرگداشت شیخ کلینی، ابوجعفر محمدبن یعقوب کلینی رازی؛ از معروفترین دانشمندان شیعه در قرن چهارم هجری در روستای کلین واقع در نزدیکی شهر ری دیده به جهان گشود.

شیخ کلینی؛ تحت تعلیم پدرش که انسانی مومن، با فضیلت و پاک سرشت بـود، رشد و پرورش یافت و بـا زبـان عمل، اخلاق، رفتـار و آداب اسلامـی آشنا شد. پس از پایان تحصیلات ابتدایی، او راهی شهرری شد تا به یادگیری علوم انسانی بپردازد و پله های کمال انسانـی را طی کند.
شیخ کلینی مشهورترین عالم زمان خود به شمار می رفت که در میان شیعه و سنی از احترام و منزلت والایی برخوردار بود. او همواره در راه ترویج مذهب تشیع و بیان فضایل اهل بیت تلاش و کوشش میکرد و به دلیل درستی و صداقت گفتار، کردار و شناخت احادیث و اخبار، ملقب به ثقة الاسلام یعنی فرد مورد اعتماد اسلام شد و نخستین دانشمند اسلامی به شمار میرفت .
شیخ کلینی مولف کتاب کافی یکی از کتب چهارگانه شیعه است که در عقاید اسلامی، مرجع مهمی برای محققین و علما به شمار میآید. این کتاب شامل سه قسمت اصول، فروع و روضه است و شیخ مشایخ شیعه نخستین کسی است که اخبار را مبوب (تقسیم بندی) کرد.
شیخ کلینی در عدالت، تقوی، فضیلت، حفظ و ضبط احادیث بی نظیر بود و تمامی این صفات نیکو باعث شد تا شاگردان زیادی به منظور یادگیری علوم حدیث به محضر او بیایند و از تجربه های پربار شیخ سود برند.
ثقه الاسلام تالیفات و آثار پربار و ارزشمندی از خود به یادگار گذاشت که از آن میان می توان به کتاب کافی، رجال، رد بر قرامطه، رسایل ائمه علیهم السلام، تعبیر الرویا،مجمـوعه شعر مشتمل بـر قصـایـدی که شعرا در منـاقب و فضایل، میتوان اشاره کرد.
شیخ کلینی، محدث گرانقدر عالم تشیع که سراسر عمر پربار خویش را در راه تألیف، تصنیف و رواج راه و روش اهل بیت عصمت و طهارت(ع) سپری کرد، سرانجام پس از سالها تلاش در راه ثبت احادیث و روایات در سال ۳۱۹ هجری خورشیدی به دیار باقی شتافت. پیکر مطهر این دانشمند فرزانه در ناحیه شرقی نهر دجله، کنار پل قدیم بغداد به خاک سپرده شد.
نوزدهم اردیبهشت به پاس تلاش و کوشش خستگی ناپذیر شیخ کلینی، روز بزرگداشت این عالم گرانقدر نامیده شد؛ تا بهانه ای باشد برای مرور در زندگی و آثار دانشمندی که علوم حدیث را پرمعناتر و گرانمایه تر از پیش کرد.
دانشآموز خبرنگار پانا: ملیسا رضیی
ارسال دیدگاه