در گفت‌و‌گو با پانا:

از تسهیل فرایند بیمه تا حمایت از هنرمندان کم‌درآمد؛ تازه‌ترین اقدامات صندوق اعتباری هنر

تهران (پانا) - سیدمجید پوراحمدی، رئیس صندوق اعتباری هنر، از مهم‌ترین اقدامات و برنامه‌های تازه این صندوق برای ارتقای معیشت و امنیت شغلی اهالی فرهنگ و هنر سخن گفت.

کد مطلب: ۱۵۸۸۷۶۸
لینک کوتاه کپی شد
از تسهیل فرایند بیمه تا حمایت از هنرمندان کم‌درآمد؛ تازه‌ترین اقدامات صندوق اعتباری هنر

در سال‌های اخیر، انتقادها و دغدغه‌های بسیاری از سوی هنرمندان نسبت به وضعیت بیمه، رفاه و امنیت شغلی مطرح شده است. گلایه‌هایی که نشان می‌داد بسیاری از فعالان فرهنگی و هنری، به‌ویژه هنرمندان مستقل، پیشکسوتان، و نیروهای کم‌درآمد، از نبود حمایت‌های جدی و پایدار رنج می‌برند. حالا صندوق اعتباری هنر که متولی اصلی ارائه خدمات بیمه‌ای و رفاهی به این قشر است، تلاش کرده با به‌روزرسانی ساختارها و طراحی برنامه‌های حمایتی جدید، بخشی از این نگرانی‌ها را کاهش دهد. گفت‌وگوی ما با سیدمجید پوراحمدی، رئیس این صندوق، نگاهی است به مهم‌ترین اقدامات و چشم‌اندازهای آینده صندوق در مسیر حمایت از هنرمندان کشور.

تسهیل فرایند بیمه هنرمندان

سیدمجید پوراحمدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فرهنگی پانا با اشاره به وظیفه اصلی صندوق در حوزه بیمه هنرمندان گفت: «صندوق اعتباری هنر به‌عنوان متولی اصلی بیمه اهالی فرهنگ و هنر، طی سال‌های اخیر تلاش کرده است فرایند ورود و تقاضا برای استفاده از خدمات بیمه تأمین اجتماعی و بیمه تکمیلی را تسهیل کند. با اصلاحات انجام‌شده در ساختار سامانه‌ای صندوق، اکنون هنرمندان می‌توانند به‌راحتی و با نصب اپلیکیشن صندوق هنر، در کمتر از یک ماه از این خدمات بهره‌مند شوند؛ درحالی‌که پیش‌تر این فرایند گاه تا پنج یا شش ماه به طول می‌انجامید.»

وی تأکید کرد: «براساس بررسی‌های انجام‌شده، هیچ مانعی برای دریافت خدمات بیمه‌ای وجود ندارد، مگر آنکه فرد متقاضی واجد شرایط آیین‌نامه‌ای نباشد؛ در غیر این صورت، امکان بهره‌مندی از خدمات به‌راحتی فراهم است.»

حمایت ویژه از هنرمندان کم‌درآمد، سالمند و بیمار

رئیس صندوق اعتباری هنر در ادامه از طراحی طرح‌هایی برای اقشار خاص مانند هنرمندان سالمند یا کم‌درآمد خبر داد و گفت: «در حوزه بیمه تکمیلی، بسیاری از پیشکسوتان و هنرمندان درجه یک از خدمات رایگان بهره‌مند می‌شوند. همچنین، در بخش تسهیلات، تلاش شده هم میزان وام‌ها افزایش یابد و هم کارمزد آن‌ها به حداقل برسد.»

وی افزود: «با ساختار توزیع منابع در استان‌ها، افراد به‌صورت بومی معرفی می‌شوند و سالانه ده‌ها تا صدها میلیارد تومان تسهیلات خارج از روال عادی صندوق پرداخت می‌شود. این تسهیلات شامل حمایت از افرادی است که قصد چاپ کتاب دارند یا هنرمندانی که توانایی تأمین هزینه‌های خود را ندارند. این افراد از طریق سازوکارهای مشخص به صندوق معرفی می‌شوند و ما تلاش می‌کنیم نیازهایشان را پوشش دهیم.»

برنامه‌های صندوق برای نسل جوان و هنرمندان مستقل

پوراحمدی با اشاره به دغدغه‌های نسل جوان هنرمند در زمینه دیده‌نشدن و نداشتن امنیت شغلی بیان کرد: «یکی از مهم‌ترین اهداف ما، توجه به بیمه پایه و معیشت هنرمندان است. اما در کنار آن، صندوق اخیراً وارد حوزه توانمندسازی هنرمندان نیز شده است.»

وی ادامه داد: «در بخش تجسمی به‌صورت ویژه برنامه‌ریزی کرده‌ایم. برخی مجموعه‌ها مانند نیاوران در اختیار صندوق قرار گرفته‌اند تا با حمایت از گروه‌ها و مجموعه‌های فعال در حوزه کسب‌وکار هنری، زمینه ارتقای حرفه‌ای و اقتصادی آن‌ها فراهم شود.»

پوراحمدی در پایان خاطرنشان کرد: «در حال حاضر، بیش از ۶۵ هزار نفر تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی و بیش از ۴۸ هزار نفر نیز تحت پوشش بیمه تکمیلی صندوق اعتباری هنر هستند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار