فیلمسازان دفاع مقدسی باید دغدغه این گونه سینمایی را داشته باشند

تهران (پانا) - غلامرضا درکتانیان مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد می‌گوید دفاع مقدس یک فرهنگ غنی و ارزشمند است که باید اصول و ارزش‌های آن را در جامعه کنونی و برای نسل‌های امروز پیاده‌سازی کرد.

کد مطلب: ۱۵۷۱۷۶۰
لینک کوتاه کپی شد
فیلمسازان دفاع مقدسی باید دغدغه این گونه سینمایی را داشته باشند

صبح امروز نشست خبری تشریح جزئیات رویداد ملی مقاوت و پایداری که در گونه‌های نمایش تئاتر، هنرهای تجسمی و کتاب مقاومت در دزفول برگزار می شود با حضور غلامرضا درکتانیان مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد و دبیر این رویداد برگزار شد.

در بخشی از این نشست که به مناسبت هفته آزادسازی خرمشهر و روز مقاومت دزفول که ۴ خردادماه است، رویداد ملی مقاوت و پایداری با نمایش تئاتر، هنرهای تجسمی و کتاب مقاومت در این روز در موزه دفاع مقدس برگزار شد غلامرضا درکتانیان مدیرعامل بنیاد چهارم گفت: به یاد دارم در اوایل دوره دفاع مقدس چالش ما با استکبار جهانی این بود که به ما سیم خاردار برای جلوگیری از ورود دشمن به خاکمان را نمی‌دادند اما اکنون چالش بزرگ استکبار با ما این است که برای جلوگیری از قدرت بزرگ موشکی دنیا از هر تلاشی فروگذار نیست.

وی اضافه کرد: ما باید از ظرفیت‌هایمان استفاده کنیم؛ دفاع مقدس یک فرهنگ غنی و ارزشمند است که باید اصول و ارزش‌های آن را در جامعه کنونی و برای نسل‌های امروز پیاده‌سازی کرد.

درکتانیان با اشاره به این مطلب که اگر به دوران هشت ساله دفاع مقدس نگاه کنیم اوج افتخارات ملت ایران در آن برهه از زمان رقم خورد،اظهار کرد:  از این رو برای حفظ و انتقال فرهنگ ارزشمند دفاع مقدس که همانا فرهنگ ناب ایثار و شهادت به نسل‌های آینده، باید این فرهنگ را با جدیت در برنامه ریزی فرهنگی کشور مدنظر قرار دهیم.

وی تصریح کرد: در این مسیر، برای تبیین نقش و جایگاه فرهنگ دفاع مقدس پیش از هر چیز نیازمند بررسی فرهنگ شهادت و ایثار هستیم و باید این فرهنگ به عنوان میراثی گران‌سنگ در ذهن ملت ایران باقی بماند تا از آفت تحریف مصون باشد. بر این اساس، مفهوم کلی کار ما در این رویداد، روشنگری نقاط عطف تاریخ معاصر به ویژه دوران دفاع مقدس، در قالبی نو و همه فهم است.

درکتانیان در ادامه سخنان خود با اشاره به این مطلب که رویداد ملی مقاوت و پایداری با نمایش تئاتر، هنرهای تجسمی و کتاب اجرا می ‌شود اظهار کرد: در روز ۴ خرداد ۱۳۶۶ دولت جمهوری اسلامی به پاس مقاومت مردم دزفول این شهر را به عنوان شهر نمونه در مقاومت و پایداری مردم ایران برگزید و از آن زمان تاکنون، این روز گرامی داشته شده و در همین راستا بنیاد ۴ خرداد که سازمانی مردم نهاد است در سال ۱۳۹۶ در سطح ملی تاسیس شد.

وی ادامه داد: این بنیاد که سازمانی غیر سیاسی، غیر انتفاعی و غیر دولتی است با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ دفاع مقدس و آگاه سازی نسل‌های جدید از جانفشانی‌ها و پایداری مردم ایران خصوصاً مردم دزفول به عنوان پایتخت مقاومت کشور عزیزمان ایران فعالیت می‌کند. از جمله اهداف ما در این بنیاد که مبتنی بر رویکردهای رویداد ملی مقاوت و پایداری با نمایش تئاتر، هنرهای تجسمی و کتاب مقاومت است، می‌توان به اجرای برنامه‌های فرهنگی و تولید محتواهای ماندگار هنری برای اشاعه و گسترش فرهنگ مقاومت و پایداری و حمایت از محور مقاومت بین المللی و گفتمان‌سازی و مطالبه‌گری در حوزه فرهنگ دفاع مقدس و انقلاب اسلامی اشاره کرد. برنامه‌های این بنیاد در قالب رویداد ملی روز ۴ خردادماه در سالن خلیج فارس موزه دفاع مقدس رونمایی خواهد شد.

مدیرعامل بنیاد ۴ خرداد در ادامه به تشریح برنامه‌هایی که قرار است روز ۴ خرداد از آنها رونمایی شود پرداخت و گفت: رونمایی از فیلم مستند «دژپل» که وقایع ۲۷۰۰ روز مقاومت پایداری دزفول در زیر موشک‌های استکبار جهانی را که با تحریک صدام به ایران حمله کرده بود، به تصویر کشیده است. این فیلم مستند به کارگردانی علی خسروی و توسط بنیاد چهارم خرداد تولید شده است.

وی ادامه داد: نماهنگ «شهر خوش نام و نشان» کاری از صادق روغنی است که اجرا خواهد شد و همچنین با پخش در شبکه های مختلف سیما تقدیم مردم عزیز خواهد شد. چاپ کتاب «دردهای دوربین زخمی» روایتی نو از رزمنده‌ای عکاس که در جبهه ها هم می‌جنگید و هم از لحظه‌های ناب جنگ عکس‌برداری می‌کرد. این کتاب که شامل ۶۰ عکس منتخب از جبهه‌های جنگ است در تیراژ ۱۰۰۰ نسخه چاپ شده و در مراسم روز ۴ خرداد به همگان اهدا خواهد شد.

درکتانیان اضافه کرد:  برگزاری «نمایشگاه عکس تطبیقی از دزفول تا غزه» روایت‌هایی از مقاومت مردم در دو جغرافیای حماسه این نمایشگاه در قالب ۲۰ تصویر با موضوعات سرنوشت کودکان نقش زنان مساجد و نماز زندگی زیر آوار صبوری ها و تولدها ایستادگی در برابر محاصره امید و ایمان که با تطبیق با آیات قرآن کریم تدوین شده است. این نمایشگاه تلاشی است برای آنکه تصویر مقاومت به عنوان یک مفهوم انسانی و جهانی دیده شود مفهومی که دیروز در دزفول متولد شد و امروز در غزه ادامه دارد.

وی همچنین به تهیه و تدوین تاریخچه و نقش رادیو دزفول به عنوان تنها رسانه این شهر در دوره دفاع مقدس و ارسال به شورای فرهنگ عمومی کشور برای ثبت ملی این رادیو، اظاره کرد و افزود: اجرای سرود دو زبانه مقاومت در مراسم روز ۴ خرداد، اجرای برنامه های مختلف بزرگداشت ۴ خرداد در شهرهای دزفول، اهواز و مشهد، شرکت بنیاد ۴ خرداد در سی‌وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با ۲۰ عنوان از کتاب‌های چاپ شده توسط این بنیاد در موضوع مقاومت مردم دزفول در دوره دفاع مقدس، برگزاری مسابقه کتابخوانی با محوریت کتاب الف دزفول برای معرفی مقاومت مردم، تجلیل از چند نفر از جانبازان دزفول که در این شهر در دوره دفاع مقدس جانباز شدند و تجلیل از چند نفر از جانبازان جنگ غزه، برنامه سخنرانی یکی از مقامات لشگری در مراسم روز ۴ خرداد، هماهنگی برای اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی هنری برای کودکان در سالن هویزه باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تهران، اجرای برنامه روایت‌گری در خصوص وقایع و حوادث موشکباران شهر دزفول و غزه در مراسم گرامی داشت روز ۴ خرداد در تهران از جمله اقدامات بنیاد چهارم خرداد است.

وی در پاسخ به پرسش پانا درباره فیلمسازی کارگردانان برجسته با موضوع شهر دزفول به منظور نمایش رنج‌ها و کارهایی که مردم این شهر در زمان دفاع مقدس بر آنها گذشته، گفت: علیرغم اینکه دوستانم در بنیاد چهارم خرداد با دل و جان کار می‌کنند، با توجه به بودجه‌ محدودی که در اختیار داریم، تلاش داریم از کارگردانان و افرادی استفاده کنیم که خودشان دغدغه این موضوع را دارند و برای اینکه فیلمی بسازند دنبال مسایل مادی نیستند و می‌خواهند فیلمی بسازند که به مردم دزفول و ایران هدیه بدهند. امیدواریم با کمترین بودجه بهترین جلوه از دزفول را به نمایش بگذاریم.

درکتانیان همچنین بیان کرد: بخشنامه‌ای تصویب شده بود که آثار تخریب جنگ در شهرهای جنگ زده برای ماندن در اذهان بماند اما دزفول چون شهری بود که در آن زندگی جریان داشت و مردم از شهر خارج نشده بودند و به همین دلیل هم خوزستان سقوط نکرد، لذا این آثار جنگ الان در شهر وجود ندارد اما ما در بنیاد چهارم خرداد، باید برای انتقال مفاهیم موثر کار کنیم. اما تلاش کردیم از طریق ساخت فیلم و نماهنگ و موضوعات هنری، این مفاهیم را منتقل کنیم.

دبیر رویداد در پایان گفت: برای حضور هنرمندان و کارگردانان برجسته، اعلام آمادگی می‌کنیم که وقایع دزفول را منعکس کنند. ما بنا داریم و می‌دانیم که با توجه به نیاز روز باید موضوعات و ارزش‌های دفاع مقدس را منتقل کنیم و بر همین اساس ما به ایده‌های هوش مصنوعی و فیلم و تصویر روی آوردیم. سوژه‌هایی برای ساخت فیلم سینمایی داستانی نیز داریم که برای ساخت آنها نیاز به بودجه‌ای در حد یک فیلم سینمایی درخور هستیم.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار