وزیر آموزش و پرورش:
مهربانی، بهترین ابزار معلم در ساخت آیندهای بهتر است
کهریزک (پانا) - وزیر آموزش و پرورش، مهربانی را بهترین ابزار معلم در ساخت آیندهای بهتر دانست.

آیین تجدید میثاق فرهنگیان با آرمانهای امام خمینی (ره) با حضور علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزار شد. این مراسم که بهمناسبت گرامیداشت یاد و خاطر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، جمعی از فرهنگیان و معلمان سراسر کشور در کنار مقامهای مسئول در این رویداد فرهنگی و معنوی حضور داشتند.
علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در این مراسم به بیان نکات مهمی پرداخت و اظهار کرد: امروز فرصت بزرگی برای حضور پیامهای بسیار مطمئن و ارزشمند است. پیام اصلی این است که جامعه معلمین به عنوان اساسیترین رکن تشکیل هویت ملت هستند و جایگاه معلم باید در نگاه جامعه جایگاهی ویژه باشد.
وی با تأکید بر بیعت فرهنگیان با آرمانهای امام خمینی(ره) گفت: در این جمع و در محضر امام رحمتالله علیه بیعت میبندیم و با آرمانهای بلند امام و نوع نگاه و اندیشههای امام(ره) تجدید بیعت میکنیم. باید متوجه این امانت بزرگ الهی باشیم و این ماموریت خطیر تربیت نسل آینده کشور را به خوبی انجام دهیم.
کاظمی ضمن تأکید بر اهمیت جایگاه معلم در جامعه ادامه داد: وظیفه ما قدرشناسی و قدردانی عمیق از جایگاه معلم است. جامعه باید بداند تنها مسیر رشد و تعالی کشور، تکیه بر نظام تعلیم و تربیت و جایگاه معلم است. امروز در جامعه، شاهد تحقق این موضوع هستیم و مسیری را میرویم که فاصلهگذاریهای نگرشی و عملی در حوزه آموزش کمتر شده است.
وزیر آموزش و پرورش به فرمایشات امام خمینی (ره) اشاره کرد و افزود: امام میفرمایند: «معلم، امانتداری است که غیر از همه امانتها، انسان، امانت اوست. معلمی شغل انبیا است و وظیفه هدایت جامعه به سوی خدا است. فلسفه خلقت و بعثت پیامبران هم هدایت به سمت قرب الهی است.»
وی ادامه داد: امام رحمتالله علیه تأکید دارند که «کلید سعادت و شقاوت یک ملت در دست قشر فرهنگی است.» انقلاب اسلامی، یک انقلاب فرهنگی بود؛ انقلابی در باورها، نگرشها، آداب و رسوم و بیداری باورهای فطری و انسانی؛ این انقلاب، عدالتخواه و ظلمستیز بر پایه ارزشهای انسانی و اخلاقی بنا شده است.
کاظمی با اشاره به اهمیت مسئولیت معلمان در تربیت نسل آینده افزود: دقیقاً و عمیقاً باید پی ببریم که ماموریت ما در نظام تعلیم و تربیت چیست؛ چون تربیت، مهمترین ماموریت ما است. هدف ما ساختن انسانی با آداب و فضایل و انسانی مؤمن، متدین، انقلابی، مسئولیتپذیر، عالم و دانشمند است؛ کسی که بتواند کشور را به سمت توسعه، رشد و تعالی هدایت کند.
وی همچنین به ویژگیهای معلم موفق اشاره کرد و گفت: در جلسهای با اعضای شورای معاونان، ویژگیهای معلم موفق و فلسفه موفقیت پیامبر اکرم(ص) ذکر کردم. وقتی خداوند در قرآن میفرماید: «لَقَدْ جَاءَکُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِکُمْ عَزِیزٌ عَلَیْهِ مَا عَنِتُّمْ»، این نشان میدهد که معلم باید برخوردار از صفات پیامبر از جمله صبر و حوصله، سعه صدر، مهارت در تربیت، مهربان بودن، فیضرسانی به همه دانشآموزان و برخورداری از صفات رئوف و مهربان باشد.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه به شئون مختلف معلم اشاره کرد و گفت: اولین شأن معلم، شأن تربیتی است. معلم باید تمام بچههایی که در معرض حفاظت و آموزش قرار دارند را برای زندگی خوب و تابناک تربیت کند. دوم، شأن تعلیمی است؛ معلم باید دانش و آگاهیهای لازم را منتقل کند تا دانشآموزان بتوانند رشد کنند و تفکر خلاق و اندیشههای بلند در آنها شکل گیرد.
کاظمی همچنین به شأن تزکیه اشاره کرد و افزود: معلم باید دانشآموزان را از رذائل و پستیها پاک و پاکیزه کند و او را متخلق به فضایل نماید. شأن نظارت نیز اهمیت زیادی دارد؛ معلم باید بر تربیت خود نظارت کامل داشته باشد؛ چه رفتاری داریم، با کی برخورد میکنیم و چه کسی را تربیت مینماییم.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه تأکید کرد: معلم باید در همه حوزهها هم در ظاهر و هم در رفتار، نمونه و الگوی شاخص باشد. رفتار معلم، ظاهر، گفتار، حرکات و سکنات او بر دانشآموزان تأثیر مستقیم دارد، حتی اثراتش فراتر از صحبتها و کلام است. معلم باید در همه حوزهها نمونه و الگوی شاخص باشد.
کاظمی به محبت و مهربانی اشاره کرد و گفت: محبت و مهربانی، مهمترین راز موفقیت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله در ماموریت عظیم ایشان بود. پیامبر(ص) با محبت و مهربانی، جامعه جاهلی آن زمان را تغییر داد و از محبت، ارزش و اثرگذاری دوستداشتنیترین شخصیت عالم اسلام ساخته شد. پس مهمترین مولفه در معلمی، مهربانی است که اثر عمیق و ماندگار بر روح و روان دانشآموزان دارد.
ارسال دیدگاه