استاندار خراسان جنوبی:
پیوند دانشگاه و صنعت در راستای ایجاد ارزش افزوده تقویت شود
بیرجند (پانا) - استاندار خراسان جنوبی تأکید کرد: پیوند مؤثر بین دانشگاه و صنعت در راستای ایجاد صنایع فرآوری و ارزش افزوده در ظرفیت ها تقویت شود.

سید محمدرضا هاشمی با تأکید بر این مطلب در مراسم تجلیل از فناوران برتر به تشریح ظرفیت های استان پرداخت و خاطرنشان کرد: با وجود پتانسیل های غنی در بخش های کشاورزی، معدن و گردشگری، نرخ رشد اقتصادی استان پایین است.
وی با بیان اینکه وجود ۹۸ درصد زرشک دنیا، ۹۰۰ میلیون تن ذخیره زغال سنگ و ... هر کدام فرصتی برای رونق اقتصادی است، متذکر شد: به دلیل ضعف در فرآوری و نبود صنایع تبدیلی، ارزش افزوده این محصولات به دیگر استانها میرسد و از آن بی بهره ایم.
به گفته وی؛ این مشکل، به دلیل عدم وجود پیوند مؤثر میان دانشگاهها و صنعت رقم خورده و باید بهسرعت اصلاح شود.
استاندار با اشاره به اقدام مؤثر پارک علم و فناوری و منطقه ویژه اقتصادی در برگزاری استارتاپ ویکند هوش مصنوعی در استان، اظهار داشت: رقابت بیش از ۱۴ تیم فناور متشکل از نخبگان و دانشجویان در این رویداد، نشان دهنده ظرفیت قابل توجه خراسان جنوبی در زمینه فناوری و دانشبنیان است.
هاشمی با بیان اینکه هوش مصنوعی در حال تغییر ارکان زندگی بشر است، افزود: این تحولات ایجاب میکند استان نیز همگام با دنیا در مسیر توسعه فناوری گام بردارد.
وی تأکید کرد: دانشگاههای استان بهویژه دانشگاه بیرجند توانستهاند در حوزههای نوین علمی، از جمله هوش مصنوعی، عملکرد درخشانی داشته باشند.
به گفته وی؛ با اتکای به دانش نخبگان، همکاری دانشگاه ها و تلاش شبانهروزی، میتوان استان را به جایگاه شایسته خود رساند، این امر نیازمند مشارکت جدی جوانان، اساتید و اندیشمندان است.
استاندار با انتقاد از پایین بودن میزان اعتبار تخصیص یافته به حوزه فناوری استان گفت: سهم خراسان جنوبی در مقایسه با دیگر استان ها بسیار اندک بوده و قابل قبول نیست.
هاشمی با ذکر این نکته که اعتبارات تخصیصی، تناسبی با ظرفیتها و استعداد های استان ندارد، خاطر نشان کرد: انتظار میرود دولت و وزارتخانههای مرتبط نگاه ویژهای به خراسان جنوبی داشته باشند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم در این مراسم گفت: نیروی انسانی خلاق و نوآور، منبع اصلی تحولات در حوزه فناوری است، لذا ارتقای وضعیت نوآوری در استان، نیازمند ایجاد یک فرهنگ نوآوری است که باید بهطور جدی در جامعه ترویج شود.
شهیکی تأکید کرد: یکی از گامهای اصلی در توسعه این اکوسیستم، تقویت همافزایی میان نهادهای مختلف از جمله دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری، بخش خصوصی و ارکان دولتی است.
وی با ذکر این نکته که دانشگاهها به صورت جزیرهای عمل میکنند و هماهنگی لازم میان آنها برای توسعه فناوری وجود ندارد، اظهار داشت: باید یک نقشه راه مشترک طراحی کنیم که تمام بازیگران در یک مسیر همراستا حرکت کنند.
ارسال دیدگاه