استاندار خراسان جنوبی:
مرز ماهیرود ظرفیت تبدیل شدن به برند صادراتی شرق کشور را دارد
بیرجند (پانا) - استاندار خراسان جنوبی گفت: مرز ماهیرود ظرفیت تبدیل شدن به برند صادراتی شرق کشور را دارد.

سید محمدرضا هاشمی ظهر سه شنبه در نشست با مدیرکل و معاونین گمرکات استان و مدیر گمرک ماهیرود، از رشد ۱۱۹ درصدی صادرات استان در فروردین ماه امسال به نشبت سال گذشته از مرز ماهیرود خبر داد.
وی بر لزوم توجه ویژه به ارتقای زیرساختها، حفظ امنیت مرزها و همدلی بین دستگاهها در راستای تقویت جایگاه صادراتی خراسان جنوبی تأکید کرد.
استاندار با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۳۸ درصد از کل صادرات کشور به افغانستان از مرز ماهیرود انجام شده، تصریح کرد: هدفگذاری امسال ما رسیدن به سهم ۵۰ درصدی است و با توجه به ظرفیتهای موجود، دستیابی به ۶۰ یا حتی ۷۰ درصد نیز دور از دسترس نیست.
هاشمی با تأکید بر اینکه مرز ماهیرود ظرفیت تبدیل شدن به برند صادراتی شرق کشور را دارد، اظهار کرد: این مرز میتواند مانند بانه در غرب کشور، بهعنوان نقطهای شناختهشده در عرصه تجارت و بازرگانی مطرح شود.
به گفته وی؛ باید جایگاه ماهیرود در سطح ملی تقویت شده و در افکار عمومی نیز تثبیت شود.
وی به رایزنیهای مستمر با مقامات افغانستانی، از جمله والی هرات، و همچنین پیگیریهای سفیر ایران در افغانستان اشاره کرد و گفت: این رایزنی ها منجر به رفع برخی شبهات، تعیین تکلیف تفاهمنامهها و تسهیل در روند تردد و تجارت مرزی شده است.
استاندار با بیان اینکه امنیت مرزها پیشنیاز هرگونه فعالیت اقتصادی است، تصریح کرد: تا زمانی که امنیت مرزی برقرار نباشد، توسعه اقتصادی شکل نمیگیرد.
هاشمی از تمامی دستگاههای متولی خواست با نیروهای مرزبانی هماهنگ باشند و با رویکردی ملی و فراجناحی به موضوع توسعه مرزها نگاه کنند.
وی بر ضرورت تجهیز و توسعه زیرساختهای گمرکی، پایانهها و بازارچه های مرزی تأکید کرد و گفت: استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی در حال ارتقای زیرساختهای خود هستند اما مرز ماهیرود بالاترین ظرفیت را در میان آنها دارد.
به گفته وی؛ با توجه به خشکسالی در حوزه کشاورزی و ناترازی در حوزه انرژی، تمرکز بر صادرات بهعنوان راهکاری راهبردی در راستای توسعه استان است.
استاندار تأکید کرد: مرز ماهیرود نزدیکترین مسیر ترانزیتی استان به بندرعباس است و این مزیت میتواند به توسعه صادرات و کاهش هزینههای حملونقل منجر شود.
هاشمی با اشاره به اینکه بازار افغانستان بهعنوان یکی از فرصتهای استراتژیک برای صادرات ایران است، خاطرنشان کرد: در شرایطی که صادرات به بازارهای سوریه، لبنان، ترکیه و ... با محدودیتهایی روبروست، افغانستان میتواند مقصد اصلی کالاهای صادراتی ایران بهویژه در زمینه مصالح ساختمانی و کالاهای اساسی باشد.
وی بر لزوم حضور مدیرانی توانمند و با نگاه جامع و ملی در مرز ماهیرود تأکید کرد و گفت: ماهیرود نیازمند مدیری است که گرهگشا، منسجم و تعاملمحور باشد و بتواند مجموعهای از سازمانها و نهادهای مرتبط از گمرک تا بازارچه را در مسیر مشترک توسعه صادرات هدایت کند.
ارسال دیدگاه