در بیست و هفتمین جشنواره خیرین مدرسه ساز خراسان جنوبی مطرح شد:

۹۰ درصد مدارس خراسان جنوبی خیرساز است

بیرجند (پانا) - در مراسمی با حضور خیرین مدرسه ساز خراسان جنوبی، معاون سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و استاندار خراسان جنوبی بیست و هفتمین جشنواره خیرین مدرسه ساز استان برگزار شد.

کد مطلب: ۱۵۶۸۸۳۵
لینک کوتاه کپی شد
۹۰ درصد مدارس خراسان جنوبی خیرساز است
 معاون برنامه‌ریزی و توسعه مشارکت‌های مردمی سازمان نوسازی کشور در بیست و هفتمین جشنواره خیرین مدرسه ساز خراسان جنوبی اظهار کرد: جشنواره تکریم خیرین مدرسه ساز نشان از یک بلوغ فکری و کمترین کار برای نیک اندیشان در حوزه مدرسه سازی دارد.
علیرضا راشکی افزود: امیدواریم بتوانیم در نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی نقش موثری ایفا کنیم که از تاکیدات رئیس جمهور است.
راشکی بیان کرد: در تلاطم‌های اقتصادی همیشه با خود می‌گفتم شاید امسال کمک‌های خیرین مدرسه ساز کمتر شود ولی در کمال تعجب می‌دیدم که خیرین همواره کمک می‌کنند.
افزایش مشارکت خیرین در مدرسه سازی
وی گفت: رشد کمک‌های خیرین از سه هزار همت در چند سال گذشته به ۱۱ هزار همت در سال ۱۴۰۲ و ۱۸ هزار میلیارد تومان به سال ۱۴۰۳ رسید.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه مشارکت‌های مردمی سازمان نوسازی کشور با تأکید بر اینکه رئیس جمهور به صورت ویژه پای کار مدرسه سازی هستند، اظهار کرد: ایشان بیش از ۳۰ جلسه در این زمینه برگزار کردند و اشاره داشتند ناترازی در فضاهای آموزشی باید حل شود.
راشکی بیان کرد: انتظار این است که یک شبکه اجتماعی از مردم در کنار تک تک پروژه‌های توسعه عدالت در فضاهای آموزشی شکل گیرد و در کنار دولتمردان در حوزه مدرسه سازی قرار گیرند.
سید محمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی نیز در جشنواره خیران مدرسه‌ساز با اشاره به نقش تعیین‌کننده خیرین در توسعه آموزش و پرورش استان گفت: بیش از ۹۰ درصد مدارس خراسان جنوبی با مشارکت خیرین ساخته شده و امروز ۱۹۰ هزار دانش‌آموز از این فضاها بهره‌مند هستند.
وی با تبریک هفته بزرگداشت مقام معلم، افزود: امروز در استان خراسان جنوبی بیش از ۱۹۰ هزار دانش‌آموز از فضاهای آموزشی بهره‌مند هستند که بخش عمده آن حاصل همت و نیک‌اندیشی خیران مدرسه‌ساز است.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ هزار مدرسه در سطح کشور توسط خیرین ساخته شده است، گفت: در استان خراسان جنوبی، خیران نقش محوری در توسعه فضاهای آموزشی ایفا کرده‌اند و جا دارد صمیمانه قدردان این اقدامات ارزشمند باشیم.
استاندار با اشاره به تربیت نخبگان علمی کشور در این استان خاطرنشان کرد: امروز با افتخار اعلام می‌کنیم که پدر تعلیم و تربیت کشور و شش چهره شاخص علمی در حوزه‌های مختلف از فرزندان این استان هستند.
استعدادهای انسانی، ظرفیت بی بدیل خراسان جنوبی
وی همچنین گفت: سه نفر از اعضای اصلی کابینه دولت سیزدهم از جمله وزیر آموزش و پرورش، وزیر نفت و وزیر اطلاعات، پرورش‌یافته استان خراسان جنوبی هستند و در مدارسی که با کمک خیرین ساخته شده، تحصیل کرده‌اند.
هاشمی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش هزینه نیست بلکه آینده‌سازی است، افزود: دانش‌آموزانی که امروز در مدارسی ساخته‌ شده به دست خیران درس می‌خوانند، مدیران آینده این کشور خواهند بود و بدون شک قدردان این تلاش‌ها هستند.
وی تأکید کرد با اجرای طرح «توسعه عدالت آموزشی» و آغاز ۷۱ پروژه آموزشی در استان، گام بلندی برای رفع محرومیت آموزشی در مناطق کمتر توسعه‌یافته خراسان جنوبی برداشته شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز در بیست و هفتمین جشنواره خیرین مدرسه‌سازی استان خراسان جنوبی اظهار داشت: خیرین، پیشگامان نهضت توسعه عدالت در آموزش و پرورش هستند.
مهدی مرتضوی با اشاره به اهمیت انفاق در راه خداوند و آموزه‌های قرآن، به بیان نقش خیرین مدرسه‌ساز در توسعه آموزش و پرورش پرداخت و گفت: خداوند متعال در آیه ۲۶۱ سوره بقره می‌فرمایند «مثال کسانی که اموال خود را در راه خدا انفاق می‌کنند، مانند دانه‌ای است که هفت خوشه برویاند و در هر خوشه صد دانه باشد»
وی افزود: مدرسه‌سازی همانند یک صدقه جاری است که برکات آن از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود. مرتضوی ضمن تبریک دهه کرامت و هفته معلم، بر اهمیت نقش معلمان در شکل‌دهی به آینده کشور تأکید کرد و گفت: گمان نکنید که برای معلم بودن، حتما باید ابلاغ معلمی داشته باشید بلکه همه شما عزیزان با اخلاق و رفتار خود به ما درس می‌دهید و به همین دلیل این هفته را به تمام معلمان و خیرین مدرسه‌ساز تبریک می‌گویم.
وی همچنین به نام‌گذاری سال جاری توسط مقام معظم رهبری به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» اشاره کرد و افزود: هیچ تولیدی مهم‌تر از تربیت انسان‌های آگاه، مؤمن، متعهد و بصیر در مدارس نیست.
مرتضوی تأکید کرد: سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش، بهترین نوع سرمایه‌گذاری برای ساخت آینده‌ای درخشان است.
فعال بودن ۷۱ پروژه نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی
مرتضوی در ادامه به تلاش‌های دولت و نهادهای مسئول در توسعه آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در استان ما ۸۵ پروژه آموزشی در دست ساخت است که ۷۱ پروژه آن بیش از ۲۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و این پروژه‌ها با مشارکت مردم و خیرین در حال تحقق هستند.
وی در پایان از خیرین گرانقدر خواست تا در این نهضت بزرگ و خداپسندانه مشارکت کنند و یاد و خاطره خیرین و نیک‌اندیشان فقید را که امروز در این محفل حضور ندارند، گرامی داشت.
وی همچنین بر لزوم تلاش برای تربیت «پدران علم جدید» در استان تأکید کرد و گفت: وظیفه ما به عنوان متولیان تعلیم و تربیت، تربیت علمای جدید برای کشورمان است.
سید حسن هاشمی رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی نیز در بیست و هفتمین جشنواره خیرین مدرسه ساز خراسان جنوبی اظهار کرد: هیچ زبانی قادر به تشکر از قشر آینده ساز معلم نیست.
وی بیان کرد: جای مرحوم دکتر گنجی و استاد فرزین دو خیر مدرسه ساز خراسان جنوبی در این جشن خالی است.
وی افزود: هر چند این بزرگواران را در بین خود نداریم ولی آثار خیر و نیک آنان در خراسان جنوبی وجود دارد که امیدواریم باقیات صالحات آنان باشد.
رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه استان ما یک منطقه معلم خیز است، ادامه داد: در خراسان جنوبی همه موضوعات حتی تجارت نیز ریشه در علم دارد.
هاشمی با تأکید بر اینکه خیرین مدرسه ساز بازوان قدرتمند آموزش در کشور هستند، اظهار کرد: مهمترین استعداد خراسان جنوبی هوش برتر آنان است و رکورد المپیادهای کشور در دست جوانان استان ما است.
وی بیان کرد: افتخار خراسان جنوبی بر این است که دو نفر از وزرای آموزش و پرورش بعد از انقلاب اهل این خطه هستند.
نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: خیرین مدرسه ساز در خراسان جنوبی بدانند کسانی در این مدارس ساخته شده با همت آنان تحصیل می‌کنند که قابلیت جهانی شدن دارند.
هاشمی افزود: اگر بیرجند قلب فرهنگ و دانش به واسطه ساخت مدرسه شوکتیه است و ۱۲ پدر علم از محصلان این مدرسه هستند باید در ادامه نیز بر همین مسیر حرکت کنیم.
وجود مدارس دو شیفته شایسته بیرجند نیست
وی افزود: امروز نیز باید با همت خیرین مدرسه ساز مدرسه‌ای مجهز و با امکانات روز و در سطح جهانی بسازیم.
هاشمی تأکید کرد که ۹۸ مدرسه دو شیفته شایسته بیرجند نیست.
در این مراسم یاد خیرین مدرسه ساز درگذشته مرحوم دکتر گنجی و مرحوم استاد فرزین زنده نگه داشته شد. ‌در جریان این جشنواره، توافقات لازم برای احداث سه مدرسه ۶ کلاسه در شهرستان‌های زیرکوه، بیرجند و قاین با مشارکت بنیاد خیریه موج مهربانی، موسسه جامعه یاوری فرهنگی و خیرین خارج از کشور به امضا رسید که گامی عملی در جهت افزایش سرانه فضای آموزشی و توسعه عدالت در مناطق مختلف استان محسوب می‌شود.
در پایان این مراسم، از کتاب خیر مدرسه‌ساز "حسن مومنی" با عنوان «قصه حاجی» رونمایی شد و از ۱۷ خیر مدرسه‌ساز استان تجلیل به عمل آمد. همچنین یاد و خاطره خیر فقید، شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی گرامی داشته شد.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار