۷ دستور ویژه وزیر برای کشاورزی خراسان جنوبی

بیرجند (پانا) - کشاورزی در خراسان جنوبی، استانی که با خشکسالی‌های پی‌در‌پی و بحران‌های آبی دست و پنجه نرم می‌کند، حالا به نقطه‌ای بحرانی رسیده است. در دیدار اخیر استاندار استان با وزیر جهاد کشاورزی، هفت دستور ویژه برای حل مشکلات و دغدغه‌های کشاورزان و دامداران صادر شد؛ دستوراتی که می‌تواند سرنوشت کشاورزی استان را تغییر دهد، اما آیا این اقدامات کافی خواهند بود تا بحران‌ها را مهار کنند؟ تنها زمان مشخص خواهد کرد.

کد مطلب: ۱۵۶۷۲۹۳
لینک کوتاه کپی شد
۷ دستور ویژه وزیر برای کشاورزی خراسان جنوبی

در پی دیدار استاندار خراسان جنوبی با نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، هفت دستور ویژه برای رفع مشکلات کشاورزان و دامداران استان صادر شد. این دستورات در راستای حل مشکلات حیاتی بخش کشاورزی استان در شرایط بحرانی خشکسالی، بی‌آبی و کاهش تولید صادر گردید. طبق اعلام استاندار، این دستورات شامل اقدامات ویژه‌ای برای تأمین نهاده‌های دامی، احیای قنوات و افزایش بهره‌وری آب است که در صورت پیگیری مؤثر، می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر بهبود وضعیت کشاورزی و دامداری در خراسان جنوبی داشته باشد.

یکی از مهمترین دغدغه‌های مطرح‌شده در این دیدار، تأمین نهاده‌های دامی برای دامداران استان بوده است. خشکسالی شدید و کاهش منابع آبی تأثیرات منفی زیادی بر ذخایر علوفه‌های مرتعی گذاشته و دامداران را با بحران جدی مواجه کرده است. وزیر جهاد کشاورزی در این دیدار دستور تأمین ۲۰ هزار تن جوی مدت‌دار، ۸ هزار تن ذرت و ۳ هزار تن کنجاله سویا را صادر کرده و همچنین تخصیص اعتبارات برای تسهیلات سرمایه در گردش تولیدکنندگان نهاده‌های دامی را تأکید کرده است. این اقدام می‌تواند تا حد زیادی مشکل تأمین خوراک دام‌ها را برطرف کند و از آسیب بیشتر به صنعت دامداری جلوگیری کند.

موضوع دیگری که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت، کاهش شدید آبدهی قنوات استان بوده است. در سال‌های اخیر، بسیاری از قنوات استان به دلیل کمبود منابع آب و خشکسالی‌های مکرر با کاهش شدید آبدهی مواجه شده‌اند و این مسئله به‌ویژه در مناطق روستایی که وابستگی زیادی به این منابع آبی دارند، مشکلات زیادی ایجاد کرده است. استاندار خراسان جنوبی خواستار اختصاص ۱۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار از سرفصل بازسازی و احیای قنوات برای مقابله با این بحران شد که این درخواست مورد موافقت وزیر جهاد کشاورزی قرار گرفت. احیای قنوات می‌تواند علاوه بر تأمین آب کشاورزی، از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری کند و به پایداری اقتصاد محلی کمک کند.

در همین راستا، وزیر جهاد کشاورزی دستور اختصاص سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای ۱۰ هزار هکتار پروژه‌های افزایش بهره‌وری آب را صادر کرد. این پروژه‌ها در قالب طرح‌هایی برای بهینه‌سازی مصرف آب در کشاورزی و گسترش سیستم‌های آبیاری نوین اجرا خواهند شد. در شرایطی که آب یک منبع حیاتی و محدود است، چنین اقداماتی می‌تواند نقش مهمی در پایداری تولیدات کشاورزی ایفا کند و به حفظ منابع آبی استان کمک کند.

از دیگر تصمیمات مهم این دیدار، حمایت از گسترش انرژی‌های خورشیدی در استان بوده است. استان خراسان جنوبی با برخورداری از تابش شدید خورشیدی، پتانسیل بالایی برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر دارد. در این زمینه، دستور تخصیص منابع اعتباری برای تأمین زیرساخت‌های لازم برای گلخانه‌ها و استفاده از انرژی خورشیدی در تولیدات کشاورزی صادر شد. این اقدامات می‌تواند نه تنها به کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی کمک کند، بلکه هزینه‌های تولید را برای کشاورزان کاهش دهد و آن‌ها را در برابر نوسانات قیمت انرژی مقاوم‌تر کند.

همچنین، با توجه به اهمیت تولیدات کشاورزی و نیاز به انبارداری مناسب برای ذخیره‌سازی محصولات، وزیر جهاد کشاورزی دستور استفاده از انبار ۲۰ هزار تنی شرکت غله در قاین برای ذخیره‌سازی کالاهای اساسی را صادر کرد. این اقدام می‌تواند نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی استان ایفا کند و از نوسانات قیمت‌ها و کمبود مواد غذایی در مواقع بحرانی جلوگیری کند.

در نهایت، وزیر جهاد کشاورزی دستور تأمین تسهیلات لازم برای کشت قراردادی و فراسرزمینی را نیز صادر کرد. کشت قراردادی می‌تواند به کشاورزان اطمینان بیشتری در زمینه فروش محصولات و درآمدزایی بدهد و آن‌ها را از نوسانات بازار مصون کند. همچنین، با توسعه کشت‌های فراسرزمینی می‌توان وابستگی به واردات را کاهش داد و فرصت‌های جدیدی برای صادرات محصولات کشاورزی ایجاد کرد.

این دستورات، اگرچه می‌تواند گام‌هایی مثبت در حل مشکلات کشاورزان و دامداران خراسان جنوبی باشد، اما هنوز راه زیادی تا حل کامل بحران‌ها باقی است. پیگیری مستمر و اجرای دقیق این پروژه‌ها می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر بهبود شرایط کشاورزی استان داشته باشد، اما همچنان نیاز به برنامه‌ریزی‌های بلندمدت و هماهنگی بیشتر بین بخش‌های مختلف دولت و بخش خصوصی احساس می‌شود.

منبع : روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار