آسوشیتدپرس: حملات موشکی ایران به مراکز علمی رژیم صهیونیستی ویرانگر بود

تهران(پانا) - خبرگزاری آسوشیتدپرس، حملات ایران به مراکز علمی رژیم صهیونیستی را ویرانگر توصیف کرد.

کد مطلب: ۱۵۸۴۲۸۱
لینک کوتاه کپی شد
آسوشیتدپرس: حملات موشکی ایران به مراکز علمی رژیم صهیونیستی ویرانگر بود

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به حملات ویرانگر موشکی ایران به اراضی اشغالی به ویژه به مراکز علمی رژیم صهیونیستی پرداخت.

در این گزارش آمده است: سال‌هاست که اسرائیل با ترور دانشمندان هسته‌ای ایران، تلاش کرده تا با حذف مغزهای متفکر، برنامه هسته‌ای ایران را مختل کند.

پس از آنکه یک موشک ایرانی به یک مؤسسه تحقیقاتی پیشرو که به دلیل تحقیقات در علوم زیستی، فیزیک و سایر زمینه‌ها شناخته شده است، اصابت کرد، اکنون درگیری مستقیم و گسترده ایران و اسرائیل، دانشمندان اسرائیلی را نیز به هدف تبدیل کرده است.

این گزارش می‌افزاید: اگرچه حمله بامداد یکشنبه به مؤسسه علوم وایزمن تلفات جانی نداشت، اما خسارات سنگینی به چندین آزمایشگاه در محوطه دانشگاه وارد کرد. سال‌ها پژوهش علمی را نابود ساخت و پیامی هشدارآمیز به دانشمندان اسرائیلی فرستاد که آنها و تخصصشان اکنون در خط مقدم درگیری فزاینده با ایران قرار دارند.

اورن شولدینر، استاد زیست‌شناسی مولکولی سلولی و علوم اعصاب مولکولی که آزمایشگاهش در این حمله کاملاً ویران شد، گفت: این یک پیروزی اخلاقی برای ایران است. آنها توانستند به گوهر درخشان علم در اسرائیل آسیب بزنند.

در طول سال‌های جنگ سایه‌ای میان اسرائیل و ایران که مقدمه درگیری فعلی بود، اسرائیل بارها دانشمندان هسته‌ای ایران را هدف قرار دادند تا برنامه هسته‌ای ایران را عقب بیندازد. اسرائیل این تاکتیک را در حمله اخیر خود به ایران نیز تکرار کرد و چندین دانشمند هسته‌ای را همراه با فرماندهان ارشد نظامی به قتل رساند و همچنین تأسیسات هسته‌ای و زیرساخت‌های موشکی بالستیک را هدف قرار داد.

از سوی دیگر، ایران نیز متهم شده که حداقل یک دانشمند وایزمن را پیش از این در نظر داشته است. یوئل گوزانسکی، کارشناس ایران و پژوهشگر ارشد مؤسسه مطالعات امنیت ملی (یک اندیشکده در تل‌آویو) گفت: مؤسسه وایزمن مدتهاست در دیدرس ایران قرار داشته است.

او تأکید کرد مطمئن نیست ایران قصد هدف قرار دادن این مؤسسه را داشته، اما معتقد است که این احتمال وجود دارد.

اگرچه وایزمن یک مؤسسه تحقیقاتی چندرشته‌ای است، اما مانند سایر دانشگاه‌های سرزمین‌های اشغالی، ارتباطاتی با نهادهای نظامی این کشور دارد. از جمله همکاری با شرکت‌های پیشرویی مانند البت سیستمز و این ممکن است دلیل هدف قرار گرفتن آن باشد.

گوزانسکی گفت: این مؤسسه بیش از هر چیز نماد «پیشرفت علمی اسرائیل» است و حمله به آن نشان‌دهنده تفکر ایران است: شما به دانشمندان ما آسیب می‌زنید، پس ما نیز به بدنه علمی (شما) آسیب می‌زنیم.

مؤسسه وایزمن که در سال ۱۹۳۴ تأسیس شد و بعدها به نام اولین رئیس‌ اسرائیل نامگذاری شد، در میان برترین مؤسسات تحقیقاتی این رژیم قرار دارد. دانشمندان و پژوهشگران آن هر ساله صدها مطالعه منتشر می‌کنند. یک برنده جایزه نوبل شیمی و سه برنده جایزه تورینگ با این مؤسسه مرتبط بوده‌اند. همچنین اولین کامپیوتر اسرائیل در سال ۱۹۵۴ در این مؤسسه ساخته شد.

بر اساس گزارش مؤسسه، دو ساختمان در این حمله مورد اصابت قرار گرفتند. یکی میزبان آزمایشگاه‌های علوم زیستی بود و دومی که خالی و در حال ساخت بود، قرار بود به مطالعات شیمی اختصاص یابد. ده‌ها ساختمان دیگر نیز آسیب دیدند.

پردیس دانشگاه نیز از زمان حمله تعطیل شده است. اگرچه روز پنجشنبه به رسانه‌ها اجازه بازدید داده شد، توده‌های بزرگی از سنگ، فلزات خرد شده و آوارهای دیگر در محوطه دانشگاه پراکنده بودند. پنجره‌های شکسته، پنل‌های سقف فرو ریخته و دیوارهای سوخته دیده می‌شد.

عکسی که یکی از اساتید در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرد، شعله‌های آتش را در نزدیکی یک سازه به شدت آسیب‌دیده نشان می‌داد که آوارهای اطراف آن روی زمین پخش شده بود.

سارل فلایشمن، استاد بیوشیمی که گفته است از زمان حمله از محل بازدید کرده، گفت: چندین ساختمان به شدت آسیب دیده‌اند، به این معنی که برخی از آزمایشگاه‌ها به معنای واقعی کلمه نابود شده‌اند و چیزی از آن‌ها باقی نمانده است.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار