مدرس دانشگاه و پژوهشگر مطرح کرد:
خلیجفارس؛ نامی پایدار از دوره باستان تا امروز
بوشهر (پانا) - مدرس دانشگاه و پژوهشگر تاریخ ایران گفت: نام خلیجفارس از جمله نامهای تاریخی است که از گذشته بسیار دور تاکنون در اسناد، قراردادها و مکاتبات مورد استفاده همه اقوام و ملتهای دور و نزدیک آن از فارس و عرب، ترک و هندی تا اروپاییان قرار داشته و به عنوان مهمترین گذرگاه نفتی جهان با موقعیت تمدنی ایران، پیوندی تنگاتنگ داشته و دارد.

علی غلامرضایی در گفتوگو با پانا اظهار کرد :« نام خلیج فارس در دوران باستان آشوریها (یکی از اقوام میانرودانی) پیش از دست یافتن ایرانیان بر فلات ایران، خلیجفارس را نارمِرتو ، به معنی «رود تلخ» میگفتند و گویا این کهنترین نامی است که از خلیجفارس باقی مانده است . »
غلامرضایی گفت : « پس از پیروزی پارسیان بر دولتهای همسایهی خود و شکلگیری فرمانروایی هخامنشی این آبراه به نام دریای پارس نامیده شد. از داریوش اول در کتیبهای که در کنار کانال سوئز پیدا شد و در پیوند با ۵۰۰ سال پیش از میلاد است. از این دریا با عبارت، «درایه تیه هجاپارسا آئی تی» ، به معنی دریایی که از پارس می رود یا سر می گیرد نام برده شده است که منظور از دریای پارس همان خلیجفارس است . »
غلامرضایی تصریح نمود :« یونانیان نخستین مردمانی بودند که به این دریا نام «پرس» و به سرزمین ایران «پارسه»، «پرسای» و پرسپولیس یعنی شهر یا کشور پارسیان دادهاند .»
وی گفت :« اکثر تاریخنگاران یونانی و رومی آن زمان از این دریا با نام خلیجفارس یاد کردهاند .»
غلامرضایی بیان کرد : « در آثار تاریخی و جغرافیایی دوران اسلامی از خلیجفارس با نام «بحر فارس »، «البحرالفارسی »، «الخلیج الفارسی » و خلیجفارس آمده است .»
استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ گفت : «در دبیرخانه سازمان ملل متحد به مکاتبات دولت جمهوری اسلامی ایران آمده است . دبیرخانه مایل به تکرار و تاکید این موضوع است که رویه متعارف این بوده که در اسناد و انتشارات دبیرخانه از اصطلاح خلیجفارس استفاده شود . از اینرو دبیرخانه این کاربرد را که از دیرباز معمول بوده رعایت کرده است و چون لازم است که در اسناد سازمان ملل در اشاره به موضوعات جغرافیایی نوعی هماهنگی و یکنواختی وجود داشته باشد، لذا دبیرخانه براین باور بوده است که باید اصطلاح خلیجفارس در اسناد، نقشه ها که توسط این دبیرخانه و با مسؤولیت آن تهیه می شود، به کار رود .»
ارسال دیدگاه