سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز:

استان البرز مسیر تبدیل شدن به قطب گردشگری فرهنگی و تاریخی کشور را هموار می‌کند

گزارش عملکرد چهار ماهه اداره کل میراث فرهنگی البرز و رونمایی برنامه پنج‌ساله توسعه استان البرز

کرج (پانا)_سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز گفت:استان البرز مسیر تبدیل شدن به قطب گردشگری فرهنگی و تاریخی کشور را هموار می‌کند.

کد مطلب: ۱۵۷۲۱۴۶
لینک کوتاه کپی شد
استان البرز مسیر تبدیل شدن به قطب گردشگری فرهنگی و تاریخی کشور را هموار می‌کند

نادر زینالی‌ در نماز جمعه کرج گزارش جامعی از اقدامات چهار ماه گذشته ارائه کرد و برنامه پنج‌ساله توسعه این حوزه را تشریح نمود و عنوان کرد :استان البرز با تاریخ کهن و ظرفیت‌های بزرگ فرهنگی، میزبان آثار تاریخی و مذهبی ارزشمندی است که نقش مهمی در شکل‌دهی هویت ملی دارند. این استان به دلیل قرار گرفتن در قلب ایران، شاهد تحولات تاریخی فراوانی بوده و آثار برجسته‌ای از دوران پیش از اسلام تا دوره اسلامی در آن وجود دارد.

وی افزود: امامزادگان بزرگوار استان البرز علاوه بر اهمیت دینی، به عنوان قطب گردشگری مذهبی مطرح هستند و بقاع آن‌ها مرکز تجمع و ترویج آموزه‌های دینی و فرهنگی می‌باشند. حفاظت و پاسداشت این اماکن وظیفه‌ای فرهنگی و دینی است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود.

زینالی اضافه کرد:صنایع دستی البرز شامل قالی‌بافی، سفالگری، هنرهای چوبی و گلیم‌بافی است که علاوه بر حفظ میراث فرهنگی، نقش مهمی در اشتغالزایی و درآمدزایی استان دارد. این هنرها همواره در بازارهای داخلی و خارجی مورد استقبال قرار گرفته‌اند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز اظهارکرد:طبیعت بکر و کوهستانی البرز، از جمله رشته کوه‌های البرز با امکاناتی چون کوهنوردی، پیاده‌روی در طبیعت، مناطق حفاظت‌شده، پیست اسکی و کوه‌های رنگی اشتهارد، به یکی از جاذبه‌های مهم گردشگری تبدیل شده است.

وی در ادامه بیان کرد:علاوه بر آن، روستاهای سنتی و بکر مانند برغان با فرهنگ و معماری خاص، جاده چالوس و آب و هوای چهار فصل استان، از دیگر ظرفیت‌های مهم گردشگری البرز به شمار می‌روند که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق هستند.

زینالی خاطر نشان کرد:در چهار ماه گذشته، اداره کل میراث فرهنگی البرز با همکاری مسئولان استان اقدامات قابل توجهی انجام داده است. بیش از ۲۰ جلسه با مدیران کلیدی استان برگزار و مشکلات پروژه‌های  نیمه‌کاره حل شده و رشد اعتبارات استان در این مدت چشمگیر بوده و سهم البرز از اعتبارات تملک دارایی بیش از دو برابر افزایش یافته است. مرکز سرمایه‌گذاری اداره کل برای ارتباط بهتر با بخش خصوصی راه‌اندازی شده است.

وی اضافه کرد: برنامه ۵ساله توسعه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز تدوین و به تأیید وزارتخانه رسیده است و بزودی در مراسمی با حضور وزیر فرهنگ رونمایی خواهد شد.

 سرپرست میراث فرهنگی و گردشگری گفت:در حوزه میراث فرهنگی بیش از ۵۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده و پروژه بازگشایی کاروانسرای سلیمانیه که ۲ سال متوقف بود، آغاز شده است. همچنین کاروانسرای شاه عباسی به بخش خصوصی واگذار شده است.در بخش گردشگری و سرمایه‌گذاری، حدود ۳۰ موافقت اصولی با اشتغالزایی برای بیش از ۱۵۰۰ نفر در این مدت صادر شده است. مطالعات احیای پل معلق کندر به عنوان بزرگ‌ترین پل معلق کشور نیز انجام شده است.

زینللی عنوان کرد:برگزاری جشنواره‌های لاله‌ها، خوراک ایرانی و رادیو خانوادگی به جذب گردشگر و افزایش نشاط اجتماعی کمک کرده‌اند. همکاری با شهرداری‌ها برای ارتقاء استانداردهای خدمات گردشگری ادامه دارد.در حوزه صنایع دستی هم تخصیص اعتبار برای ۳۰ طرح انجام شده و بیش از ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال یافته‌اند. آموزش بیش از ۶۰۰ هنرجو در زندان‌ها و مددجویان و نیز در قرارگاه‌های اجتماعی نیز انجام شده است.

وی در پایان گفت:با مدیریت جهادی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های استان، البرز می‌تواند به مقصد اول گردشگری داخلی تبدیل و قطب گردشگری مذهبی و فرهنگی کشور شود؛ هدفی که به همکاری و همراهی تمام مسئولان نیاز دارد.

 

خبرنگار : دانش آموز : محمدحسین صوفی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار