دکترای حشره شناسی کشاورزی و کارشناس بخش رده بندی حشره،
کشاورز باید آگاهی کامل برای استفاده از سموم برای مبارزه با آفات کشاورزی داشته باشد
اصفهان (پانا) - دکترای حشره شناسی کشاورزی و کارشناس بخش رده بندی حشره گفت: کشاورز باید آگاهی کامل برای استفاده از سموم برای مبارزه با آفات کشاورزی وسیکل زندگی آفت ودر مورد مراحل گیاه شناسی اطلاع کامل داشته باشد.

فاطمه عبدالمهدی دکترای حشرهشناسی کشاورزی در گفتگو با خبرنگار پانا اظهار کرد: « استفاده صحیح نیاز به مطالعه دارد یعنی اگرکشاورزی کشور به سمتی برود که کشاورز قبل از استفاده کردن از سموم اطلاعات داشته باشد، در موردمحصولش چند مرحله دارد مراحل گیاهشناسی را بشناسد، دوم سیکل زندگی آفتی که قراراست به محصولشان حمله کند مثلایه آفت در مرحلهای که آن محصول شروع میکند برگهایش رشد میکند در واقع بیشترین خسارت را میزند. »
وی ادامه داد: « بنابراین باید سیکل زندگی آفتشان، زندگی گیاه یک کاشته را بشناسند بدانند این آفت در چه مرحلهای از آن گیاهی که کاشتن بیشترین خسارت رامی زند، با شناسایی تمام این سه تا مراحل میتوانند از یک سم مناسب استفاده کنند.»
وی در ادامه افزود: «ممکن هست یک کشاورز چهاریا پنج بارسمپاشی کند، اما نتیجهای نگیرد؛ یکی از بزرگترین مشکلات کشاورزی همین هست که کشاورز بدون اینکه آگاهی داشته باشد، سمپاشی میکند بعد فکر میکند اگر به تعداد خیلی زیاد استفاده بکنند محصولشان طیف، درصورتیکه به مرور زمان هم به خاک کشاورزی و هم به محیط زیست و هم به سلامت خود آسیب میرساند. »
عبدالمهدی اظهار کرد: « وقتی که شما زیاد سم روی یک محصولی استفاده میکنید، سمها دوره کارنس دارند مثلاً یک سمی که شما الان به یک گیاهی میزنید خودش روی سم نوشته شده مثلاً تا چهار هفته کشاورز اجازه ندارد این رو برداشت کند، در صورتی که متأسفانه بعضی وقتها بعد از دو هفته این محصولات برداشت میشوندو وارد بازار میشود، بنابراین کشاورز ما باید آگاهی داشته باشد چه در مورد نوع سمی که استفاده میکند، چه در مورد همه آن مراحلی که در واقع گفته شد. »
وی در ادامهی گفتگو افزود: «وقتی شما از حشرات مفید استفاده میکنید از عوامل کنترل بیولوژیکی استفاده کردهاید، برای کنترل حشرات این باعث میشود به محیط زیست شما اکوسیستم شما در واقع صدمه وارد نشودو در طی سالیان متوالی کشاورزی که سم کمتری استفاده میکند، آسیب کمتری به خاک و محصولات کشاورزی وارد کنیم؛ بنابراین برای سلامت خودمان بهتر است ازعوامل کنترل بیولوژیک در کشاورزی استفاده شود. و الان هم توجهات بیشتری به این موضوع شده است.»
فاطمه عبدالمهدی در ادامه تصریح کرد: «حضور حشرات در واقع میلیونها سال است که وجود دارند، چیزی که باعث شده، در واقع بعضی از حشرات در طبیعت تبدیل به آفت شود؛ باین صورتاهست که اکوسیستمهایی که ما درست کردیم مثلاً یک کشاورزی تک محصولی راه انداختیم، قسمتهای زیادی اززمینهای کشاورزی یک محصول کاشته میشود، وباعث شده روی آن حشرات منطقه هم تأثیر بگذارد و یک آفتی ما خودمون توی منطقه به وجود بیاوریم. »
وی افزود: «در صورتی که شما توی مزارع سیستم چند کشتی داشته باشید، یعنی چند محصول رو بکارید باعث میشود که حشرات مختلفی در ان منطقه به وجود بیایدو همیشه یک آفت کلیدی بوجود بیاید، بنابراین آن چیزی که باعث میشودیک حشره تبدیل به آفت شود مدیریت نادرست است. با مدیریت درست در یک منطقه یک سیستم درست به کاربرده ویک سیستم چند کشتی به کاربرده مثلاً علفهای هرز به موقع مبارزه کرده به موقع آبیاری کنیم، از آبیاری بیش از حد خودداری کنید، کم آب ندهید، در همه زمینهها شما مدیریت را رعایت بکنید کمتر پیش میاد که با همچین مشکلاتی مواجه شویم. »
وی در پایان افزود: «بنابراین یکی از دلایلی که باعث شده دیدگاه به این که همیشه عوامل موزی هستنداشتباه است. اتفاقاً میشوداز خود حشرات برای کنترل بیولوژیک استفاده کردکه همه اینها نیاز دارد که، ما اطلاعات کافی قبل از اینکه کاری رو انجام بدهیم داشته باشیم و بدانیم که چطور باید آن مراحل رو پشت سر هم انجام بدهیم. »
ارسال دیدگاه