معاون سابق راهبری محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در گفتوگو با پانا:
تغییر رفتار مصرفی آب در کشور/ بخش زیادی از آب مصرفی در تهران برای کولرهای آبی است
تهران (پانا) - یک کارشناس محیطزیست با اشاره به اثرگذاری تغییر اقلیم بر کاهش میزان نزولات آسمانی در کشور گفت: نوع رفتار مصرفی آب در کشور تغییر کرده است.

پدرام جدی در گفتوگو با پانا درباره بحران آب در کشور اظهار کرد: «کشور ایران از زمانهای قدیم تاکنون کشوری گرم و خشک بوده و همواره نیز خشک است. درست است که در برخی سالها شاهد بارش باران هستیم اما بهطور کلی نزولات آسمانی در کشور محدود است به ویژه در سالهای اخیر که به دلیل تغییر اقلیم این اوضاع تشدید شده است. بهطور مثال در فصلی که باید بارش برف داشته باشیم بارش باران را تجربه میکنیم. این تغییرات اقلیمی باعث شده ذخیره آب در کشور دچار چالش شود.»
جدی ادامه داد: «نکته مهمتر اینکه محدودیت منابع آب باعث شده که ما از سالیان گذشته به سراغ روشهای فنی و عرفی متفاوت برویم؛ بهطور مثال قنات، سامانههای عرفی آب (روشهای سنتی و محلی) یا طومار شیخ بهایی در اصفهان(نسخه تقسیم آب زایندهرود) نشان دهنده محدودیتهای آبی در کشور از گذشته بوده است. باید گفت یکی از علتها این است که نوع مصارف در کشور تغییر کرده است؛ یعنی با پیشرفت صنعت و توسعه کشاورزی حجم آب بیشتری در کشور مصرف میشود و محدودیتهای منابع آبی را برای ما ایجاد کرده است.»
نقش مردم در بحران آب
وی در پاسخ به این سوال که مردم چه نقشی در این بحران بیآبی دارند، اظهار کرد: «تمامی مردم چه ساکنان روستایی و چه آپارتماننشینان شهری ۸ درصد از آب کل کشور را مصرف میکنند. بخش زیادی از این آب مصرفی توسط مردم در تهران برای کولرهای آبی است که میزان آب زیادی را مصرف میکند. مردم میتوانند برای کولرهای آبی خود سایهبان بگذارند. همچنین وزارت صمت میتواند مجوز کولرهای آبی بدون سایهبان را صادر نکند و اجازه ندهد کولرهای بدون سایهبان در بازار عرضه شود.»
این کارشناس محیطزیست گفت: «مردم این بحران را تا حدودی باور کردند اما کاری از دستشان برنمیآید. در بحث کمبود برق نیز مردم باید میزان تولید برق و میزان برق پرتی را بدانند. در حقیقت مردم نیاز به شفافسازی دارند. مسئولان باید سیاستهای کلان در این حوزه را اصلاح کنند. بهطور مثال کشور در مسکو مبنای پایه برای تولید انرژی گذاشتند و برای گرمایش خانهها از موتورخانه استفاده میکنند و دمای خانهها از سوی حاکمیت به واسطه لولهکشی تنظیم میشود. در بسیاری از کشورها گاز به نیروگاهها داده میشود تا با آن برق تولید کنند و برق تولید شده مهمترین منبع انرژی آنها میشود.»
وی تاکید کرد: «پیشنهاد میشود رستوراندارها، اصناف، کسبه بین راهی و مجمتعهای بزرگ به سراغ سلولهای خورشیدی بروند که راندمان بالایی داشته و بهترین روش در وضع موجود است. سلول خورشیدی قطعهای الکترونیکی است که نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. این سلولها با استفاده از مواد نیمهرسانا، به ویژه سیلیکون، نور خورشید را جذب کرده و الکترونها را به حرکت در میآورند و در نتیجه جریان الکتریکی تولید میکنند. این جریان الکتریکی میتواند برای تأمین انرژی الکتریکی در مصارف مختلف استفاده شود.»
ارسال دیدگاه