یک روان‌شناس در گفت‌وگو با پانا:

تشریح وظایف والدین در ایجاد اوقات فراغت مناسب برای کودکان و نوجوانان

کودکی که همه اوقات فراغت خود را با بازی‌های رایانه‌ای مختلف پر می‌کند، در مسیر صحیح رشد حرکت نمی‌کند

تهران (پانا) - یک روان‌شناس وظایف والدین برای ایجاد اوقات فراغت مناسب برای کودکان و نوجوانان را تشریح کرد و گفت: کودکی که همه اوقات فراغت خود را با بازی‌های رایانه‌ای مختلف پر می‌کند، در مسیر صحیح رشد حرکت نمی‌کند.

کد مطلب: ۱۵۸۴۶۹۰
لینک کوتاه کپی شد
تشریح وظایف والدین در ایجاد اوقات فراغت مناسب برای کودکان و نوجوانان

سارا گلستانی در گفت‌وگو با پانا درباره تاثیر بازی‌های رایانه‌ای بر افکار و رفتار کودکان، اظهار کرد: «تاثیر بازی‌های رایانه‌ای بر رفتار کودکان متناسب با نوع بازی متفاوت است. اغلب این بازی‌ها زیبایی‌های بصری داشته و هیجان کودکان و نوجوانان را تحریک می‌کند. در اغلب موارد علت تمایل کودکان به این نوع بازی‌ها این است که خلاهای درونی آن‌ها مرتفع نمی‌شود. بنابراین باید دید این کودکان با انجام این‌گونه بازی‌ها چه احساس یا موقعیتی را به‌دست می‌آورند که در شرایط دیگر آن احساس را ندارند.»

این روان‌شناس افزود: «طبیعی است اگر بازی خشونت‌آمیز باشد ذهن کودکان را درگیر کرده و باعث می‌شود آن کودک یا نوجوان بر خشونت موجود در بازی تمرکز کند؛ در نتیجه از جنبه‌های مختلف زندگی دور شود. هر بازی یا فعالیتی که صرفا یک بُعد از روان کودک را تحت تاثیر قرار دهد، سالم نیست.»

گلستانی گفت: «واقعیتی که کودکان باید آن را از طریق بازی یا تجربه‌های متفاوت کسب کنند، شامل مجموعه‌ای از رفتارهای محبت‌آمیز، تلخ و شیرین، خشونت و مهربانی است که باید یک بازی یا فعالیت مناسب همه این موارد را برای کودک به نمایش بگذارد. بنابراین هر چیزی که از حد تعادل خارج شود، مضر است. کودکی که همه اوقات فراغت خود را با بازی‌های رایانه‌ای مختلف پر می‌کند، در مسیر صحیح رشد حرکت نمی‌کند.»

وی درخصوص وظایف والدین برای ایجاد اوقات فراغت مناسب فرزندان، گفت:‌ «مسئولیت والدین این است که با ایجاد برنامه‌های مفرح متناسب با سن کودک خود و نظارت بر استفاده از دستگاه‌های بازی و بازی‌های رایانه‌ای به آن‌ها کمک کنند تا در مسیر صحیح رشد حرکت کنند. باید توجه داشت که والدین نباید برای راحتی خود کودک را رها کنند. در بسیاری از موارد دیده می‌شود والدین برای سرگرم ‌کردن کودکشان او را به سمت بازی‌های رایانه‌ای و برنامه‌های بی‌محتوا هدایت می‌کنند. اعتیاد به این بازی‌ها نیز می‌تواند اثرهای مخرب دیگری در کودک ایجاد کند و رشد او را در جنبه‌های مختلف زندگی متوقف سازد.»

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار