وزیر بهداشت در چهارمین جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت:

کاهش ۷ درصدی موالید در سال گذشته/ باید بتوانیم شیب کاهشی رشد جمعیت را متوقف کنیم

تهران (پانا) - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد بهبود و اصلاح وضعیت بلوک‌ها و تسهیلات زایمانی نه تنها یک وظیفه قانونی بلکه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی در جهت تکریم مادران باردار است.

کد مطلب: ۱۵۶۶۹۴۶
لینک کوتاه کپی شد
کاهش ۷ درصدی موالید در سال گذشته/  باید بتوانیم شیب کاهشی رشد جمعیت را متوقف کنیم

محمدرضا ظفرقندی پیش از ظهر امروز، دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه در چهارمین جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت وزارت بهداشت، اقدامات انجام شده وزارت بهداشت در راستای جوانی جمعیت را گامی مثبت و رو به جلو خواند و گفت: مهم است که ببینیم می توان اقداماتی انجام داد که جلوی روند نزولی جمعیت را گرفت و در آینده نه چندان دور شاهد روند صعودی رشد جمعیت بود.

وی افزود: احساس می کنم که کار ما در جوانی جمعیت در ابعاد قانون و حتی فراتر از قانون، جان گرفته است. توسعه خدمت زایمان بدون درد، رفتارساز است و انگیزه های زایمان و باروری را افزایش می دهد. خیلی بعید است که برای زنی، محسنات زایمان بدون درد گفته شود و بعد دوباره به سراغ سزارین برود.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: بخشی از توسعه نامناسب زایمان بدون درد به دلیل نهادینه شدن فرهنگ این نوع زایمان است که یک بعد از آن، تبلیغاتی و اطلاع رسانی است و بعد دیگر این است که رفتار اقتصادی ما در این نوع زایمان با اصلاح تعرفه ها باید با انواع دیگر زایمان، تفاوت معناداری برای ارائه دهندگان خدمات داشته باشد.

دکتر ظفرقندی با اشاره به ارائه گزارش های اقدامات معاونت های مختلف وزارت بهداشت در بحث جوانی جمعیت، گفت: این گزارش ها باید در جامعه منعکس شود چراکه باید بگوییم این اقدامات انجام شده و موجب تشویق و انگیزه مردم و ارائه دهندگان خدمات می شود و البته می تواند امید را برای حل مشکل جوانی جمعیت، افزایش دهد.

وی با اشاره به سفر هفته گذشته خود به چین، گفت: چین اخیرا بعد از هند، دومین کشور پرجمعیت جهان شد و در چین و بسیاری از کشورهای دنیا، جمعیت و آمار نزولی رشد جمعیت علیرغم مشوق های مختلف تبدیل به یک معضل شده است.

وزیر بهداشت تاکید کرد: اجرای قانون جوانی جمعیت، حداقل وظیفه ما در وزارت بهداشت است و باید با اجرای طرح ملی آمایش امید از محیطی ترین محل ارائه خدمات در حوزه بهداشت که البته پرتماس ترین محل در ارتباط با مردم است، وضعیت جمعیت را رصد و مشوق هایی برای پرداخت به نیروهای انسانی از بهورز تا سایر نیروها، تعریف کنیم.

دکتر ظفرقندی با اشاره به کاهش ۷ درصدی موالید در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ در کشور، یادآور شد: رسیدن تعداد ولادت ها در کشور به کمتر از یک میلیون، نتیجه سیاست های گذشته بوده و باید بتوانیم شیب کاهشی رشد جمعیت از سالهای گذشته را متوقف و با روند منطقی، افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: امید زیادی دارم که با گسترش نظارت ها، رصد و تعریف مشوق ها در قالب طرح ملی آمایش امید و همچنین سامانه باروری سالم بتوانیم مشکل جوانی جمعیت را حل کنیم.

وزیر بهداشت همچنین در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جوانی جمعیت در کنار اقتصاد و سرمایه گذاری یکی از اولویت های مهم کشور است، افزود: باید تلاش کنیم تا جمعیت در مرز جایگزینی و یا نرخ جایگزینی حداقل ۲.۵ قرار گیرد. در استانهای مختلف این شاخص متفاوت است و شیب کاهشی در سنوات گذشته داشته ایم که شدت آن در یکی دو سال گذشته، کمتر شده است.

ظفرقندی تاکید کرد: طرح ها و برنامه های جوانی جمعیت در میان مدت به نتیجه می رسد و خوشبختانه کارها آغاز و منابع مناسبی در بودجه امسال برای آن پیش بینی شده است. در حوزه زایمان طبیعی، حمایت از فرزندآوری و توسعه خوابگاه های متاهلی برنامه هایی داریم که در حال اجراست.

وی با تبریک فرا رسیدن روز جهانی ماما و اشاره به نقش مهم این قشر خدوم در مراحل باروری، زایمان و پس از زایمان، گفت: ماماها در مراکز بهداشتی نقش بسیار مهمی در مراقبت از سلامت بانوان به جز باروری را بر عهده دارند. در مورد تعرفه های مامایی نیز دستور دادیم که در جلسه بعدی شورای عالی بیمه سلامت، بازنگری و بررسی شود.

وزیر بهداشت از افزایش دو تا سه برابری تسهیلات ودیعه مسکن، فرزندآوری و ازدواج به دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی خبر داد و گفت: برای زوجینی که دارای شرایطی از جمله تحصیل زوجین در دانشگاه های علوم پزشکی و نخبه باشند، سقف این تسهیلات، بیشتر می شود. 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار