سرپرست سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور:

مفهوم «مدرسه ایمن، آماده و پشتیبان» رویکردی اساسی برای ایمنی‌سازی در مدارس خواهد بود

تهران (پانا) - سرپرست سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت مفهوم «مدرسه ایمن، آماده و پشتیبان» را باید به عنوان رویکرد اساسی در زمینه ایمن‌سازی و مدیریت بحران در مدارس و فضاهای آموزشی مد نظر قرار داد.

کد مطلب: ۱۳۳۴۰۲۱
لینک کوتاه کپی شد
مفهوم «مدرسه ایمن، آماده و پشتیبان» رویکردی  اساسی برای ایمنی‌سازی در مدارس خواهد بود

حمیدرضا خان‌محمدی با اشاره به روز ملی ایمنی در برابر زلزله و سالروز وقوع زلزله بم، اظهار کرد: تدوین و ترسیم راهبردی همه‌جانبه برای تحقق هدف ایمن شدن همه مدارس کشور در مقابل زلزله امری ضروری است. بر همین اساس برنامه‌ریزی‌ها برای ایمن‌سازی فضاهای آموزشی در برابر زلزله باید به صورتی انجام شود که سه مؤلفه مهم «بحران‌محوری»، «خطرمحوری» و «تاب‌آوری» مورد توجه قرار گیرد.

حمیدرضا خان محمدی در ادامه با اشاره به قرار داشتن ایران در بین ۱۰ کشور بلاخیز جهان و زلزله‌خیز بودن عمده مناطق کشور، گفت: باید با مشورت و تجربه‌های زیستی به طرح‌ها نگاه کنیم. رویکرد غالب در مقابله با حوادث طبیعی به ویژه زلزله و سیل بر اساس سه مؤلفه مهم یاد شده قابل ارائه است.

سرپرست سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور افزود: نگرش «بحران‌محوری» با تمرکز بر انجام امور پس از وقوع بحران، رویکرد «خطرمحوری» با تمرکز بر انجام فعالیت‌های پیشگیرانه و رویکرد «تاب‌آوری» باتمرکز بر دو رویکرد مذکور و ارتقاء توانمندی‌های اجتماعی، مشارکت مردم و «مردم‌محوری در مدیریت بحران» باید در این زمینه راهبردهای اصلی باشند.

این مقام مسئول با بیان اشاره به رسالت مهم سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در مقاوم‌سازی فضاهای آموزشی دانش‌اموزان اشاره کرد و یادآور شد: تمرکز بر سه مفهوم «بنای مقاوم و استاندارد»، «فضای چندمنظوره و پشتیبان» و «شهروند آگاه و توانمند» اصول مهمی هستند که برای تحقق مدیریت جامع بحران و پیشگیری از خسارت‌های احتمالی باید از سوی این سازمان مورد توجه قرار گیرد.

خان‌محمدی خاطرنشان کرد: تصویب قانون اخیر مدیریت بحران کشور در مرداد ۱۳۹۸ و ابلاغ آن در شهریور خط و مشی‌های کلیدی این حوزه را ترسیم کرد. از ظرفیت‌های اساسی این قانون پیش‌بینی تشکیل شورای عالی مدیریت بحران در کشور است که خوشبختانه نخستین جلسه آن آذر امسال با حضور ریاست محترم جمهور تشکیل شد و اسناد و برنامه‌های حوزه مدیریت بحران از جمله سند ملی مدیریت بحران، برنامه ملی کاهش خط فقر، برنامه ملی بازسازی و بازتوانی و برنامه ملی آمادگی و پاسخ به تصویب رسید.

سرپرست سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور خاطرنشان کرد: در ایران تا پیش از برنامه چهارم توسعه کشور تمرکز بیشتری بر بحران‌محوری بود و جهت‌گیری پس از آن به سمت مدیریت ریسک تغییر یافت. در همین راستا باید گام‌های مؤثر برای کاربست اصول ۱۰‌گانه تاب‌آوری در کشور برای کاهش اثرات حوادث برداشت. در اصول ۱۰گانه تاب‌آوری به تاب‌آوری زیرساخت‌های آموزشی و پرورشی به عنوان یک اصل اساسی تاکید شده است.

وی با بیان این‌که مدارس و فضاهای آموزشی از کاربری‌های حیاتی در شهرها و روستاها تلقی می‌شو‌ند، تصریح کرد: کارکردهای این فضاها را می‌توان در حوزه مدیریت بحران به عنوان کاربری‌های پشتیبان و حمایتی به عنوان مراکز امداد و نجات و اسکان اضطراری و کاربری پاسخگو تعریف کرد. این فضاها به عنوان زیرساخت اجتماعی تعریف می‌شوند که به دلیل مراکز تجمع و با تراکم دانش‌آموزان در صورت آسیب‌پذیری تلفات جبران‌ناپذیری به همراه خواهند داشت. بر همین اساس توجه به ایمنی این فضاها بر اساس یک برنامه جامع و آینده‌نگر از ضروریات است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار