حاجی بابایی: جایی که مردم نیاز دارند باید مدارس دولتی پابرجا باشند
تهران (پانا) - نماینده مجلس شورای اسلامی درباره چالشهای پیشروی وزیر آینده آموزش و پرورش به بیان اظهاراتی پرداخت.
حمیدرضا حاجی بابایی، نماینده مجلس و وزیر اسبق آموزش و پرورش در برنامه پرسشگر شبکه آموزش گفت: «یکی از مسائل مهم که در سالهای اخیر بهویژه از سال ۹۲ با آن روبهروییم، نگاه دولت به آموزش و پرورش در حیطه اقتصادی است. وزرای معرفی شده در این چند سال ناچار به خصوصیسازی بودند و شرط دولت برای وزیر آموزش و پرورش شدن، خصوصیسازی بوده است یک مرتبه وزیری اعلام کرد ۳۵۰ هزار مازاد معلم دارند، اما امروز ۳۵۰ هزار کمبود داریم بنابراین این اظهارات زمینهساز خصوصیسازی بوده است. مخالفتی با مدارس غیردولتی ندارم اما جایی که مردم نیاز دارند باید مدارس دولتی پابرجا باشند.»
او افزود: «وقتی معلم با شرایط سن بالا استخدام میکنیم باید در سنین بالا مراعاتش را کنیم آیا بعد از ۴۰ سال نباید بتوانیم تعیین کنیم که آموزش و پرورش حاکمیتی است یا باید به بخش خصوصی واگذار شود؟ رهبری و اسناد بالادستی میگویند امری حاکمیتی است اما دولت میگوید باید خصوصیسازی شود که در لایحه بودجه ۹۸ مصداق آن را دیدیم و واگذاری ۱۰درصدی سالانه مدارس در قالب خرید خدماتی را آورده بودند که حذف شد. به معلم خرید خدمات ۴۰۰ هزار تومان حقوق میدهیم که دستش به جایی بند نیست.»
حاجی بابایی ادامه داد: «آیا در نظام جمهوری اسلامی، دولت متکفل آموزش مردم هست یا نیست؟ اولین مشکل وزیری که میخواهد معرفی شود خصوصیسازی است.»
وزیر اسبق آموزش و پرورش افزود: «دولت وقتی لایحه بودجه ۹۸ را به مجلس آورد بودجه رتبه بندی را در سقف دوم و تا ۲۰۰۰ میلیارد تومان قرار داده بودند یعنی از مازاد بودجه نفت صرف آن شود که ما در مجلس آن را به سقف اول آوردیم و قطعی کردیم سخنگوی دولت نباید اعلام کند که دوماه دیگر رتبه بندی را اجرا میکنند، این شدنی نیست. یا مسئولی دیگر میگوید شهریور ۶۰۰ هزار تومان به حقوق ها میافزاید که مقدور نیست. بر فرض همین فردا لایحه به مجلس بیاید تا در کمیسیون بررسی و تصویب و در شورای نگهبان تایید شود حداقل دو تا سه ماه طول میکشد.»
او ادامه داد: «دومین اشکال، اشکال آماری موضوع است. اگر قرار باشد ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به حقوقها افزوده شود بالای ۲۰۰۰ میلیارد تومان بودجه میخواهد.»
ارسال دیدگاه