باقرزاده بیان کرد؛
رشد ۱۴ برابری شاخص سواد نسبت به گذشته
رییس سازمان نهضت سواد آموزی کشور گفت: از سال ۹۱ تا سال ۹۵ میزان رشد شاخص سواد ۲/۸۵ درصد بوده است که ۱۴ برابر رشد را نسبت به قبل نشان می دهد و در این مدت از افراد بی سواد کشور یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر کاسته شده است
به گزارش پانا، علی باقرزاده در نشستی که در استان کردستان برگزار شد، از رشد ۳/۸ شاخص سواد استان از سال ۹۰ تا ۹۵ خبر داد و گفت : بعد از استان سیستان و بلوچستان کردستان بیشترین رشد سواد را در سطح کشور داشته است .
وی میانگین رشد سواد کشور از سال ۸۵ تا ۹۰ را ۲ صدم درصد اعلام کرد و افزود: از سال ۹۱ تا سال ۹۵ میزان رشد شاخص سواد ۲/۸۵ درصد بوده است که ۱۴ برابر رشد را نسبت به قبل نشان می دهد و در این مدت از افراد بی سواد کشور یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر کاسته شده است که در ۱۵ سال گذشته بی سابقه است .
باقر زاده به تشریح وضعیت سواد در استان کردستان پرداخت و گفت : در رده سنی ۱۰ تا ۱۹ سال ۹۹/۲ درصد جمعیت استان با سواد هستند و استان در این رده رتبه چهارم کشوری را دارد .
وی درصد با سوادی رده سنی ۱۰ تا ۲۹ سال استان را ۹۸/۴ درصد اعلام و بیان کرد: در ۵ سال اخیر وضعیت سواد استان با رشد ۱۰ پله ای از رتبه ۱۸ به ۸ کشوری ارتقاء یافته است .
معاون وزیر و رییس سازمان نهضت سواد آموزی کشور میزان با سوادی رده سنی ۱۵ تا ۲۴ سال استان کردستان را ۹۸/۷ درصد عنوان کرد و گفت : جایگاه استان در این شاخص از ۱۴ کشوری به ۶ کشوری افزایش یافته است .
باقر زاده در ادامه از زحمات مدیر کل آموزش و پرورش کردستان ، اعضای شورای معاونین اداره کل ، کلیه دست اندرکاران و اقدامات صورت تشکر کرد و موفقیت های کسب شده را مرهون تلاش منسجم ، هدفمند و هماهنگ در سطح استان دانست .
در ابتدای این نشست قربانی مدیر کل آموزش و پرورش کردستان گزارشی از وضعیت سواد آموزی استان ارائه کرد و با بیان اینکه در طول چند سال اخیر میزان با سوادی در جمعیت هدف افزایش یافته و شاخص سواد استان در سطح کشور دارای رشد بوده است این نتایج را حاصل تلاش و اهتمام کلیه دست اندرکاران دانست .
وی انسداد مبادی ورودی بی سوادی را یکی از برنامه های راهبردی استان عنوان کرد و گفت : در سال گذشته از ۱۸ هزار نفر حجم ابلاغی به استان حدود ۱۶ هزار و ۷۰۰ نفر تحت پوشش دوره های سواد آموزی قرار گرفته اند و عملکرد استان در سال ۹۵ بیش از ۹۲ درصد بوده است .
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش کردستان نیز با بیان این اینکه در سال ۹۲ جایگاه استان بر اساس ارزیابی صورت گرفته در برنامه های سواد آموزی ۲۳ کشوری بوده است، افزود: خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته در سه سال اخیر سواد آموزی استان از رشد خوبی برخوردار و مورد تقدیر وزارت قرار گرفته است .
وی به فعالیت های صورت گرفته در سال قبل نیز اشاره کرد و پوشش سهمیه ابلاغی به استان ، برگزاری کلاس های آموزش ICDL به سواد آموزان دوره انتقال ، راه اندازی ۳ مرکز یادگیری ، جذب اولیای بی سواد دانش آموزان ، فعالیت های تثبیت سواد ، توانمند سازی نیروی انسانی و برگزاری مستمر نشست های شورای پشتیبانی و بهبود کیفیت سواد آموزی در سطح استان و شهرستانها و مناطق را از جمله این فعالیت ها بر شمرد .
یوسفی با بیان اینکه سهمیه ابلاغی و حجم فعالیت استان در سال ۹۵ و در سه دوره ۱۸۶۰۰ نفر بود ،گفت : از این میزان در دوره سواد آموزی ۱۰ هزار نفر ، در دوره انتقال ۷ هزار نفر و در دوره تحکیم نیز ۱۶۰۰ نفر تحت پوشش قرار گرفته اند و در مجموع عملکرد استان بیش از ۹۱ درصد بوده است .
وی گزارشی از میزان تحقق حجم ابلاغی سنوات قبل را نیز اشاره کرد و با بیان اینکه در سال ۹۳ عملکرد استان ۴۸/۶ ، در سال ۹۴ عملکرد ۷۵/۶ بوده است ، عملکرد استان در سال ۹۵ را ۹۱/۳ اعلام کرد و از رشد ۱۶/۶ درصدی نسبت به سال قبل خبر داد .
رمضان یوسفی هم چنین گزارشی از عملکرد شهرستانها و مناطق و درصد تحقق سهم ابلاغی و میزان در آمد زایی آموزش دهندگان از فعالیت های سواد آموزی را ارائه کرد و با بیان اینکه در سال ۹۳ تعداد آموزش دهندگان استان ۱۶۲۰ نفر ، در سال ۹۴ تعداد ۱۷۵۰ نفر بوده است از افزایش تعداد آموزش دهندگان در سال ۹۵ نفر خبر داد وگفت : در سال قبل تعداد ۲ هزار و ۴۲ نفر آموزش دهنده با سواد آموزی همکاری داشته اند .
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش کردستان سپس به سایر فعالیت های این معاونت از جمله انشاء نویسی ، کتابخوانی ، برگزاری مسابقات فرهنگی در بین سواد آموزان اشاره کرد و گفت :کلاس های آموزش ICDL به مدت ۶۰ ساعت برگزار و محتوای سه کتاب با عناوین آموزش زبان انگلیسی به میزان ۱۶ ساعت ، آشنایی با سخت افزار به میزان ۲۰ ساعت و آموزش مهارتهای رایانه به میزان ۲۴ ساعت به فراگیران آموزش داده می شود .
ارسال دیدگاه