تجلیل از برگزیدگان پرسش مهر شهرستان های شهریار، ملارد و قدس
از برگزیدگان پرسش مهر ریاست جمهوری شهرستان های شهریار، ملارد و قدس در سالن باقرالعلوم تجلیل شد.
به گزارش خبرنگار پانا از شهرستان های استان تهران، در این مراسم حضرت حجت السلام و المسلمین رسول منتجب نیا، حسین سنجری، معاون پژوهش، برنامه ریزی پرورش شهرستان های استان تهران، محمدرضا بهمنش مدیر، شورای معاونین، انجمن اولیا و مربیان، اعضای شورای شهر، معلمان و دانش آموزان و برگزیدگان شهرستان های شهریار، ملارد و شهر قدس حضور داشتند.
حجت السلام و المسلمین رسول منتجب نیا ضمن تشکر از دعوت به این مراسم گفت: انقلاب اسلامی ما انقلابی فرهنگی بوده و هست، نه انقلابی صرفا سیاسی و نه صرفا اقتصادی و نه نظامی. امام خمینی (ره) از فرهنگ شروع کرد، از فکر و اندیشه ملت تا آنها را به فکر و حرکت دعوت کرد.
منتجب نیا گفت: پیروزی انقلاب ما زمانی نتیجه داد که بلوغ فکری جامعه در حدی گسترش یافت که همه اقشار و اصناف جامعه درک کردند که باید با این انقلاب همراه شوند. این انقلاب تلاش ها و کارهای ریشه ای بنیادی فرهنگی بیشتری را اقتضا می کند تا در کشور آغاز و به انجام برسد.
رسول منتجب نیا گفت: فرهنگ و تلاش های فرهنگی صرفا به نمادهای فرهنگی محدود نیست به تبلیغات و حتی تشکیل جلسات منوط است. چون تلاش های فرهنگی از تلاش های دیربازده است برخلاف بخشی از تلاش های اقتصادی، اجتماعی یا سیاسی که گاهی در کوتاه مدت ثمر می دهند، نتایج تلاش های فرهنگی گاهی ده ها سال آینده نتیجه می دهد.
منتجب نیا گفت: اگر قدرت های جهانی موفق می شوند فرهنگ خود را در کشورهای جهان سوم منتقل کنند و کشورها را با استعار جدید یا قدیم کشورها را تحت سلطه قرار بدهند یکروزه به این نتایج نمی رسند. کارهای مستمر ریشه ای فرهنگی از طریق رسانه ها، سیستم های مختلف انجام می شود تا یک بار اندلس تبدیل به اسپانیای امروزی می شود. افغانستان قدیم دارد رنگ و بوی اروپا پیدا می کند.
وی گفت: شما فرهنگیان عزیز منتظر نباشید نتایج تلاش تان در مدت کوتاهی مشهود شود. به طور مثال اغلب ما رفتار معلمان دوران کودکی خود را به یاد داریم سخنان، نصایح و رفتارهای معلمان را گاهی تا آخر عمر فراموش نمی کنیم. پس کار فرهنگی را باید بیش از آنچه هست انجام بدهیم.
منتجب نیا گفت: آموزش و پرورش زیر بنا و شالوده کارهای فرهنگی را می سازد و آموزش عالی روبنا آن است. امام خمینی می فرمود: شما امیدهای آینده من هستید و من به شما امید دارم. پس باید همه ما تلاش کنیم دانش آموزان را به خوبی بسازیم. الگوهای جالبی برای ساختن آنها داشته باشیم.
وی گفت: دانشمندان علم تربیت معتقدند پرسش های کودکان را نباید بدون پاسخ گذاشت. همان گونه که ادیان آسمانی نیز روحیه پرسش گری را در ما ایجاد کرده اند. در قرآن نیز آمده است: تنها خداست هرچه اراده کند و حکمتش ایجاد کند انجام می دهد و کسی نیست که از خدا بپرسد.... و هم یسئلون.. و بقیه در معرض پرسش هستند. هیچ فردی، هیچ مقامی در جامعه نیست که فراتر از پرسش و نقد و نقادی باشد و بگویید کسی نمی تواند از من بپرسد. كُلُكُّم راعٍ و كُلُكُّم مَسؤولٌ عَن رَعِيَتِهِ هر کسی در قلمرو تاثیرگذاری خودش باید مسئول و پاسخ گو باشد. دانش آموزان باید در هر شرایطی امکان پرسش را داشته باشند و روحیه پرسش گری را در دانش آموزان تقویت کرد. بپرسند و پاسخ بگیرند و نترسند.
منتجب نیا در پایان گفت: فطرت انسان با عشق، مهرورزی و محبت تناسب دارد نه با خشونت. ادیان آسمانی و به خصوص دین اسلام نیز با رحمت برای جهانیان گره خورده اند. پیامبر مهربانی اسلام نیز با دوستی و مهروزی و بخشش به همه حتی دشمنان رفتار می کرد. جامعه را باید به گونه ای بسازیم که مهربانی و رافت جایگزین خشونت شود.
سپس گروه سرود مدرسه دخترانه حضرت زینب(ع) و گروه موسیقی آموزشگاه فرنو برنامه اجرا کردند.
در ادامه محمدرضا بهمنش ضمن خیرمقدم به و برگزیدگان پرسش مهر گفت: ایجاد فضای پرسش گری یکی از حلقه های تربیتی است که موجب رشد اجتماعی دانش آموزان و معلمان خواهد شد و می تواند قدرت تجزیه و تحلیل و روحیه نقد را در دانش آموزان ایجاد کند که در نتیجه منجر به فرهنگ مطالعه و پژوهش در دانش آموزان می گردد.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان قدس گفت: در آموزش و پرورش نیز باید محیط کلاس به سمت فضای پرسش گری هدایت کرد و اگر کسی سوال داشت به راحتی بتوان سوال کند و هراسی نداشته باشد حتی در لایه های بالاتر اجتماع نیز باید مردم بتوانند سوال خود را بپرسند و کسی نیز جواب بدهد تا مراتب رشد سیاسی و اجتماعی همگان را فراهم کنیم مخصوصا در آموزش و پرورش این شرایط به وجود آید. لذا باید محیط کلاس فضای پرسش و جواب های صریح و شفاف باشد.
بهمنش گفت: رییس جمهور در پرسش مهر امسال موضوع حساس و مهم خشونت را که گریبان گیر جامعه هست به عنوان سوال مطرح کردند. نمی توان گفت در جامعه ما خشونت وجود ندارد متاسفانه در لایه های مختلف جامعه با انواع مختلف خشونت روبرو هستیم و این مساله به عنوان یکی از مشکلات روانی و اجتماعی مطرح است.
محمدرضا بهمنش گفت: خشونت برای بعضی به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف فرض شده است. آنها از این طریق مطالبه گری می کنند و در بعضی مواقع به شکل سیل عظیم در حال حرکت است. معمولا در سطوح و بین افراد و ساختار کلی خشونت را مشاهد می کنیم که در اشکال مختلف خود را نشان می دهد که نشان از بحرانی ناشی از خشونت است. محرومیت های اجتماعی، تعاملات بی ضابطه درون اجتماع، فقر، مخاطرات اقتصادی، آشفتگی های اجتماعی، مشکلات خانوادگی از نمونه های خشونت هستند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان قدس گفت: حتی در عرصه های اقتصادی و سیاسی نیز شاهد خشونت هستیم.در عرصه سیاسی افرادی هستند که خود را خودی نشان می دهند و خود را محق می دانند و جلوی نقد و پرسش گری را می گیرند و افراد منتقد را به موارد مختلف محکوم می کنند. معمولا این مشکلات مختص جوامع توسعه نیافته و بسته است که از لحاظ ساختارهای فرهنگی و اجتماعی دچار مشکل هستند و معضل خشونت در آنها بیشتر است. در جوامعی که گفت و شنود و مباحث دوطرفه وجود دارد کمتر نشانه های خشونت را وجود دارد.
وی گفت: برای برون رفت از وضعیت موجود باید از طریق رسانه های گروهی فرهنگ سازی کرد. باید مهر و محبت را به جامعه برگردانند و آگاهی مردم را در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی افزایش دهند. این فرهنگ سازی مردم را از حقوق آنها و عواقب جزایی خشونت آگاه خواهد ساخت. رسانه های اجتماعی می توانند رفتارهای منجر به خشونت را کنترل کنند و به حداقل برسانند و فضای خشونت را به مدارا تبدیل کنند. بخشی از فضای اجتماعی در اختیار آموزش و پرورش است و بقیقه سازمان هایی که بودجه های فرهنگی به آنها تعلق می گیرد نیز در این مساله دخیل هستند.
ارسال دیدگاه