سهم رستوران در سبد هزینه ای ایرانی ها چقدر است؟

برآوردها نشان می دهد هر خانواده شهری ایرانی در سال 1393حدود 655 هزار تومان صرف هزینه های هتل و رستوران کرده است .

کد مطلب: ۴۰۵۹۹۸
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، ایرانی ها سال گذشته 10 هزار میلیارد تومان پول هتل و رستوران دادند .

بررسی های صورت گرفته توسط بانک مرکزی نشان می دهد هزینه هتل و رستوران در زندگی خانوارهای شهری بخش اندکی را در بر می گیرد . با این حال همین بخش اندک چرخش مالی بالایی را برای رستوران داران و هتل داران ایجاد کرده است .

برآوردها نشان می دهد هر خانواده شهری ایرانی در سال 1393حدود 655 هزار تومان صرف هزینه های هتل و رستوران کرده است . به این ترتیب با احتساب شمار کل خانوارهای شهری در کشور ، هتل ها و رستوران ها بیش از 10 هزار و 484 میلیارد تومان از خانوارهای شهری ایران پول گرفتند . این پول در ازای ارائه غذا یا خدمات هتل به مشتریان کسب شده است . پیش از این برآوردها نشان داده است ایرانیان در سفرها غالبا اقامت در خانه دوستان و آشنایان را به هتل ترجیح می دهند و حجم مراجعه ایرانیان به هتل برای سفرهای داخلی چندان بالا نیست با این حال در فصل ها پرسفر اغلب اتاق های هتل ها محل اقامت مسافران است اما در سایر فصول این وضعیت وجود ندارد .

سهم اقامت در هتل - البته بدون استفاده از تور- در سبد هزینه ای ایرانیان بسیار اندک است و به یک دهم درصد می رسد . به عبارت دیگر هر خانواده شهری ایران به طور متوسط در حدود 27 هزار و 834 تومان صرف اقامات در هتل کرده است . در مقابل بخش عمده هزینه های این بخش به خرید غذای آماده و آشامیدنی ها از هتل ها ور ستوران ها اختصاص یافته است .بسیاری از هتل ها درآمد بالایی از رستوران هایشان دارند. هر خانواده شهری ایران سال گذشته 627 هزار و 427 تومان صرف خرید غذا و نوشیدنی آماده از هتل ها ور ستوران ها کرده است که رقم قابل توجهی را نشان می دهد . به این ترتیب خانوارهای شهری در سال گذشته 10 هزار و 38 میلیارد تومان پول غذای بیرون دادند . در سال های اخیر رستوران رفتن و غذا خوردن در بیرون از خانه به نوعی تفریح برای برخی خانوارهای شهری تبدیل شده است .

برآوردها نشان می دهد سهم رستوران و هتل در سبد هزینه ای ایرانی ها در سال گذشته 2.1 درصد است . این سهم در 10 سال گذشته در محدوده 2.1 تا 2.4 درصدی نوسان داشته است . هر چند سهم هزینه های مترتب بر هتل و رستوران در سبد خانوار تغییری را نسبت به سال گذشته نشان نمی دهد اما میزان هزینه این بخش در سال 1393 نسبت به سال پیش از آن افزایشی در حدود 11 درصد را تجربه کرده است .

رستوران داری در سال های گذشته افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است . بزرگی این بازار سبب شده بسیاری از واحدهای صنفی در شهرهای بزرگ تغییر کاربری داده و به رستوران یا ساندویچی تبدیل شوند . برآوردهای بانک مرکزی، بزرگی این بازار را تایید می کند چرا که گردش مالی 10 هزار و 484 میلیارد تومانی برای یک صنف می تواند نشان‌دهنده وضعیت مناسب این بازار باشد .

منبع: خبر آنلاین

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار