در قالب شصت‌و‌پنجمین پویش امید و افتخار انجام شد؛

افتتاح 8 واحد سیار معاینه فنی در پایتخت

معاینه فنی شهرهای دیگر در تهران اعتبار نداشته باشد/ قانون هوای پاک برای تهران کافی نیست

تهران (پانا) - رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت ۴۰درصد از خودروهای پایتخت معاینه فنی خود را از خارج تهران می‌گیرند، هرچه در تهران سخت‌گیری بیشتر باشد به شهرستان‌ها فرار می‌کنند. از این رو، معاینه فنی شهرهای دیگر نباید در تهران اجازه فعالیت داشته باشد.

کد مطلب: ۱۳۹۱۳۸۳
لینک کوتاه کپی شد
افتتاح 8 واحد سیار معاینه فنی در پایتخت

آیین افتتاح 8 واحد سیار معاینه فنی خودروهای سبک شهر تهران با حضور شادی مالکی؛ مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران، جلال بهرامی؛ معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، سید مهدی صباغ؛ شهردار منطقه یک، مهدی پیرهادی؛ رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، در قالب شصت‌و‌پنجمین پویش امید و افتخار برگزار شد.

مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در این مراسم با بیان اینکه همواره یکی از مشکلات ما محدودیت مراکز معاینه فنی در شهر بود، گفت: اقدامات ارزشمندی به جهت بهبود وضعیت مراکز معاینه فنی انجام شده است.

وی تاکید کرد: به علت عدم دسترسی‌ها شهروندان در صف‌های طولانی برای حضور در مراکز معاینه فنی می‌ایستادند و اکنون توسعه این خطوط باعث می‌شود، شهروندان دسترسی راحت تر داشته باشند. یکی از موضوعات در تشخیص آلایندگی‌ها معاینه فنی است چراکه با معاینه فنی خودروها آلایندگی تشخیص داده می‌شود و هرچه این مراکز افزایش یابد به کاهش آلودگی هوا کمک می‌شود.

عضو شورای شهر تصریح کرد: بیش از 65 درصد آلایندگی‌ها از وسایل نقلیه سواری نشات می‌گیرد و هرچه معاینه فنی دقیق صورت گیرد، می‌توان نسبت به کاهش این آلاینده‌ها اقدام کرد.

وی با بیان اینکه افتتاح چندین مجموعه مرکز معاینه فنی ناشی از اهتمام مدیریت جدید معاینه فنی تهران است، افزود: ما در حوزه آلودگی هوا امیدی به بهبود نداریم گرچه شهرداری تمام تلاش خود را می‌کند.

پیرهادی اشاره کرد: سایر دستگاه‌های متولی در جهت مقابله با آلودگی هوا مانند وزارت نیرو، وزارت نفت و صمت باید پیش قدم این حوزه باشند، در صورتی که اقدامی شکل نمی‌گیرد و هرازگاهی جلسات اضطراری تشکیل و بی‌نتیجه به پایان می‌رسد.

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه وزارت نیرو وظیفه خود در حوزه کاهش آلایندگی را انجام نمی‌دهد، تصریح کرد: این در حالی است که در فصل زمستان کمی دورتر از تهران اجازه مازوت‌سوزی به نیروگاه‌ها را می دهد. میلیون‌ها موتورسیکلت در شهر تهران فرسوده است و دستگاه‌هایی که در دولت قبل مجوز تولید کاربراتوری گرفتند، اکنون مقصر آلودگی هستند.

وی ادامه داد: وقتی دولت قبل به جای برگه اسقاط خودرو پول به حساب شخصی افراد ریخت و خودرویی اسقاط نشد، نتیجه‌اش آلودگی هوا شده است. یکی از موضوعات برنامه چهارم شهری پایش سیاهه‌های انتشار است که صرفا شهرداری در آن دخیل نیست و در سایر استان‌ها هم آلایندگی وجود دارد. شهر تهران به جهت حاکمیتی شرایط خاصی دارد که ۲۰ درصد جمعیت کشور در آن است اما نگاه به شهر صحیح نیست و اقدامات ناصحیحی در آن شکل می‌گیرد که رسانه‌ها باید مطالبه‌گری کنند.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که به فکر اسقاط خودرو و موتورسیکلت‌ها و واردات خودروهای با کیفیت و با سوخت هیبریدی نباشیم، وضعیت آلودگی هوا ادامه دارد. میزان خسارتی که در حوزه سلامت به شهروندان وارد می‌شود و نسل آینده‌ای که دچار بحران سلامتی می‌شوند، غیرقابل ارزیابی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

شادی مالکی، مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران هم در این مراسم اظهار کرد: در کلانشهرها استفاده از ناوگان حمل و نقل ضرورتی است که در کنار آن موضوعات بسیاری در بحث آلودگی هوا و تصادفات مطرح می‌شود. در این بین، پایش مستمر خودروها به لحاظ آلایندگی و عوامل دخیل در تصادفات قطع به یقین تاثیر گذار است.

وی با بیان اینکه اقدام مهمی که شهرداری‌ها متولی انجام آن هستند و شهرداری تهران هم در مراکز متعدد به این مهم می‌پردازد، پایش خودروهاست، گفت: از آنجایی که تاکید شهردار تهران و معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری پایتخت بر ارائه خدمات باکیفیت در شهر است، ستاد معاینه فنی نیز از سال گذشته مجموعه اقداماتی را در راستای توسعه زیرساخت‌ها آغاز کرده است.

مالکی افزود: اینترنتی شدن مراکز و تغییر در نحوه پذیرش شهروندان از اقدامات بسیار مهم این حوزه است. اتمام صف‌های طولانی و کاهش معطلی شهروندان از دیگر اقدامات است که با استقبال بسیار شهروندان مواجه شد. گام بعدی افزایش ساعت کاری مراکز بود؛ سال گذشته ۳ مرکز شبانه‌روزی افتتاح کردیم.

مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران خاطرنشان کرد: ایجاد تعمیرگاه اختصاصی بانوان برای ارائه خدمات شایسته به بانوان و فراهم سازی شرایط اشتغال برای بانوانی که در این حوزه فعال هستند نیز از جمله اقدامات مدیریت شهری جدید است. ایجاد خط ویژه بانوان در مرکز نیایش که مشابه این خط در مردادماه ویژه آقایان افتتاح خواهد شد از دیگر اقدامات است. راه اندازی سالن‌های انتظار، ارائه آموزش‌های خودرویی و راه‌اندازی مراکز معاینه فنی ویژه تاکسی‌ها که خدمات معاینه فنی به صورت رایگان در اختیار رانندگان قرار می‌گیرد از دیگر برنامه های ما است.

وی گفت: وارد کردن خدمات جانبی خودرویی مانند کارواش، تعمیرات و استقرار ون‌کافه‌ها نیز از جمله اقداماتی بود که سعی شد در این دوره از مدیریت شهری انجام بشود. در گام دوم در بخش خدمات کمی و ارتقا ان اتفاقات خوبی افتاد. از سال ۹۸ تا بهمن سال گذشته هیچ گونه توسعه زیرساختی در شهر تهران نداشتیم و بعد از دو سال در بهمن گذشته به خطوط معاینه فنی اضافه شد و امروز ۸ خط سیار به مراکز سیار معاینه فنی تهران اضافه می‌شود. در شش ماه دوم سال جاری نیز نسل جدید معاینه فنی که از درب منزل شهروندان انجام می‌شود را راه اندازی می‌کنیم.

مالکی تاکید کرد: از مشخصات این طرح، دسترسی شهروندان به مراکز معاینه فنی در سطح محلات، مدیریت زمان و تبدیل زمین‌های بلااستفاده که دارای معضلات اجتماعی هستند به واحدهای خدمت‌رسان است.

وی گفت: امروز در مناطق ۱، ۲، ۴ و ۱۱ مجموعا ۸ خط به خطوط سیار اضافه می‌شود.

قانون هوای پاک برای تهران کافی نیست

در ادامه سردار حمیدی، رئیس پلیس راهور پایتخت گفت: تهران دو معضل دیرینه دارد که یکی ترافیک و دیگری آلودگی هواست؛ ترددهای زیاد منجر به آلودگی بیشتر هوا می‌شود. ترافیک ۶۵ تا ۸۵ درصد بر روی آلودگی هوا تاثیر می‌گذارد.

وی ادامه داد: ۷۰ سال سابقه آلودگی هوا در تهران کم نیست و به همین دلیل اگر می‌خواهیم در قانون هوای پاک کاری کنیم تهران را باید ویژه ببینیم. قانون هوای پاک یک ضابطه کلی برای کل کشور است و برای تهران کافی نیست.

حمیدی تصریح کرد: ۴۰ درصد از خودروهای پایتخت معاینه فنی خود را از خارج تهران می‌گیرند، هرچه در تهران سخت گیری بیشتر باشد به شهرستان‌ها فرار می‌کنند. از این رو، معاینه فنی شهرهای دیگر نباید در تهران اجازه فعالیت داشته باشد. به راحتی و با کارهای ساده مدیریتی می‌توان به سمت کاهش آلودگی هوا حرکت کرد.

حمیدی گفت: برای 6 ماهه دوم نیز مراکز معاینه فنی که به صورت پرتابل است می‌تواند به ما کمک کند تا میزان نظارت بیشتر بشود. ضرورت دارد تا با یک حرکت انقلابی کار را جلو ببریم. تهران جایی برای زندگی نیست و انسان در این شهر با این حجم از مشکلات زیست محیطی جای زندگی نخواهد داشت اگر فکری برای این مشکلات نکنیم.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ افزود: اینکه تکالیفی برای سازمان‌ها تعیین شود ولی عمل نکنند درست نیست. قانون بازدارنده‌تر و نظارت جدی‌تر باید باشد تا به صورت عام به موضوعات رسیدگی نکنیم. مراکزی که به صورت سیار بهره‌برداری می‌کنیم باید در جانمایی آن با راهور هماهنگی بشود تا در تردد مردم شاهد مشکل نباشیم. شورای شهر هم برای افزایش بازدارندگی از این معضل جدی‌تر تلاش کند.

سیدمهدی صباغ، شهردار منطقه ینیز در این مراسم اظهار کرد: با همکاری ستاد معاینه فنی خودروها چند نقطه برای استقرار واحدهای سیار معاینه فنی پیش بینی شده که از این ۸ واحد سه مرکز مربوط به منطقه یک است، به طوری که در ضلع شمالی اتوبان شهید بابایی و پایانه شهید دستواره افتتاح خواهد شد.

وی ادامه داد: اینجا یک نقطه‌ بی‌دفاع شهری بود که با هماهنگی‌های لازم یک خط با ظرفیت ۴۰۰ خودرو در روز را در این محل افتتاح کردیم. با اضافه شدن خطوط و مراکزی که در منطقه یک شاهد آن هستیم صف‌های انتظار کاهش می یابد.

جلال بهرامی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران هم در حاشیه شصت و پنجمین پویش امیدوافتخار در جمع خبرنگاران گفت: ستاد استقبال از مهر هفته گذشته برگزار شد که دو موضوع موازی مدیریت واحد شهر و تامین تجهیزات ناوگان شهر بود طی آن بررسی شد.

وی گفت: در بحث مدیریت شهری مصوبه‌ای در مورد شناورسازی زمان بهره‌برداری از معابر داشتیم که هفته بعد گزارش آن اعلام می‌شود. با این طرح حداقل تا ۴۰ درصد ترافیک مهر ماه مهار خواهد شد. از این رو پیشنهاداتی از مرکز کنترل ترافیک ارائه شده و هفته بعد در کمیته‌های اختصاصی مطرح می‌شود.

بهرامی افزود: اگر به پایتخت نگاه ویژه‌ای نداشته باشیم هرچقدر معابر را توسعه بدهیم هم فرقی نمی‌کند. همچنین در بحث تجهیزات ۶ رام قطار به خط اضافه شده و تا قبل مهرماه ۶ رام دیگر نیز به خطوط اضافه می‌شود. ضمن اینکه به زودی ۳۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان شهری افزوده خواهد شد.

معاون شهردار تهران به موضوع سرویس مدارس و جابجایی دانش‌آموزان همزمان با آغاز سال تحصیلی اشاره کرد و افزود: در این زمینه نیز ما به‌زودی جلسه‌ای با مسئولان‌ آموزش و پرورش برگزار خواهیم کرد تا بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که دانش‌آموزان از سرویس مدارس استفاده نکنند و ما با شناورسازی ساعت کار مدارس خدمات رایگانی را به دانش‌آموزان به صورت رایگان در مترو داشته باشیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار