رئیس مجلس در سی و ششمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش کشور:

راه تحول و قوی‌شدن ایران در دست معلمان است

تهران (پانا) - رئیس مجلس شورای اسلامی مولد بودن را یکی از مولفه‌های استقلال نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت برای تضمین استقلال کشور باید تولید قدرت، ثروت، معرفت و منزلت داشته باشیم.

کد مطلب: ۱۳۰۳۴۱۰
لینک کوتاه کپی شد
راه تحول و قوی‌شدن ایران در دست معلمان است

محمدباقر قالیباف که صبح امروز (دوشنبه، ۳۱ مردادماه) در سی و ششمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش کشور در محل اجلاس سران حضور یافت، با اشاره به چالش ها و فرصت های حوزه آموزش و پرورش، گفت: ایمان دارم راه تحول و قوی شدن ایران عزیز در همه ابعاد فقط در دست شما و با محوریت شما (مدیران، رؤسای آموزش و پرورش، فرهنگیان، معلمان و مدارس) است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه زمانی که از استقلال جامعه و کشوری سخن می گوییم باید شرط تضمین این استقلال را نیز مشخص کنیم، عنوان کرد: به خصوص این موضوع درباره نظامی مثل جمهوری اسلامی ایران که برخاسته از فقه سیاسی حضرت امام (ره) یعنی ولایت فقیه است و شرایط داخلی و خارجی متفاوتی را نسبت به سایر کشورها برایش رقم زده اند، بسیار مهم جلوه می کند.

مولد بودن از مولفه های استقلال است

وی در ادامه مولد بودن را از مولفه ها و ضمانتی برای استقلال دانست و افزود: مولد بودن به معنای تولید قدرت، ثروت، معرفت و منزلت است که اگر کشوری این ها را تولید کند و رابطه آن ها را در تبادل با هم، در سیستم درستی قرار دهد می تواند مستقل، قوی و با هویت بماند.

دکترقالیباف در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نفت، گاز و معدن به عنوان پیشران هستند اما سطح آن ها متفاوت است و در سطح پایین تر قرار دارد، اظهار دارد: دارایی ها و پیشران های اولویت دار شامل تولید، اطلاعات، دانش و آگاهی است و اگر ما به دنبال رفاه هستیم و می خواهیم معیشت را حل کرده و آسایش را به کشور بیاوریم باید آن را از انباشت دارایی، خردورزی، آگاهی، ابتکار و خلاقیت در بسته یک حکمرانی کارآمد امکان پذیر کنیم و از ضرب و تقسیم واردات و صادرات نفت، گاز و محصولات پتروشیمی که سطح آن ها متفاوت است بپرهیزیم که البته این مهم نیازمند نگرش نهادی، نظام مند و چند وجهی به مقوله آموزش و پرورش است.

تحول در جامعه از درون مدرسه شکل می گیرد

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با تاکید بر اینکه برای اداره نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیاز به یک نظام حکمرانی داریم، ابراز داشت: متاسفانه هنوز در نظام حکمرانی، به اجماع لازمی برای تحول در جامعه که از درون مدرسه و آموزش و پرورش شکل می گیرد نرسیده و باور و هماهنگی درباره این موضوع وجود ندارد که با این تفاسیر، نظام حکمرانی نمی تواند کار خود را پیش ببرد.

وی در ادامه نهاد آموزش و پرورش را نظام حکمرانی کشور و متفاوت از وزارت آموزش و پرورش دانست و افزود: بی شک نهاد آموزش و پرورش شامل وزارت آموزش و پرورش است که آن هم از عناصری شکل می گیرد و مهم ترین آن دو عنصر مدرسه و معلم است اما در کنار آن خانواده، صدا و سیما، فضای مجازی، سینما و هنر و آموزش عالی نیز جزئی از نهاد آموزش و پرورش است.

سرمایه‌های انسانی آموزش و پرورش را در چاه ویل نظام بروکراسی ریخته ایم

به گزارش خانه ملت، قالیباف ادامه داد: زمانی که هنوز نهاد آموزش و پرورش را در اولویت قرار نداده و به دنبال به میدان آوردن امکانات مادی هستیم، نتیجه نمی گیریم در حالی که باید به دنبال سرمایه های انسانی آموزش و پرورش و تربیت آن ها باشیم اما متاسفانه همه این سرمایه ها را در چاه ویل نظام بروکراسی می ریزیم که نتیجه آن شاهد کمترین خروجی، کارآیی و کارآمدی هستیم.

رئیس قوه مقننه در همین زمینه تاکید کرد: اینجاست که ما نیازمند جهاد تصمیم هستیم، از این رو باید شجاعانه بایستیم و تصمیم بگیریم در غیر این صورت در گردابی که در آن قرار گرفته ایم، می مانیم.

تربیت، ضرورت امروز و اولویت فردای ما است

وی افزود: قبول داریم معیشت، اولویت نخست ما است و تلاش داریم آن را نجات دهیم اما در کنار آن ضرورت امروز و اولویت فردای ما تربیت است و نباید در یک معامله سراسر باخت قرار بگیریم که تربیت را فراموش کنیم.

دکتر قالیباف در ادامه با یادآوری این مطلب که هرگز زمان به عقب بازنمی گردیم لذا نباید سرمایه های بزرگ کشور را از دست بدهیم، گفت: امام (ره) در حوزه آموزش و پرورش، اولین محل تربیت را خانواده و دومین آن را مدرسه می دانستند، بر این اساس معتقدم در حوزه آموزش و پرورش ۴ مولفه منزل، مدرسه، مسجد و محله که امروز فضای مجازی نیز به آن اضافه شده مهم است و همه آن ها باید در یک زنجیره دقیق کار کنند تا موثر و کارآمد باشند لذا اگر می خواهیم در این مسیر قرار بگیریم، ناگزیر یک نوع مدیریت نسل سوم سایبرنتیکی می خواهیم که سرمایه های مادی را که به زحمت پیدا می کنیم به چاه ویل سیستم بروکراسی نریخته و بتوانیم خروجی لازم را بگیریم.

رتبه بندی معلمان را با خون دل در مجلس دنبال کردیم

رئیس مجلس یازدهم در ادامه با بیان اینکه باید با یک ستاد قوی اما کوچک و چابک و به صورت مستقیم نهاد آموزش و پرورش را مورد توجه قرار دهیم، عنوان کرد: مدرسه و معلم اصالت آموزش و پرورش است.

وی در ادامه با بیان اینکه رتبه بندی معلمان را با خون دل در مجلس دنبال کردیم و علیرغم همه مشکلات پولی و مالی، و با کمک و همراهی دولت آن را به سرانجام رسانده ایم اظهار داشت: با این حال رتبه بندی هدف نیست بلکه باید این فرصت را فراهم کند که به سمت کیفیت و عدالت آموزشی برویم؛ البته نمی خواهم مثل برخی، دوگانه کیفیت و عدالت آموزشی ایجاد کرده و آن ها را روبروی هم قرار دهم چرا که این دو مولفه لازم و ملزوم هم بوده و کیفیت آموزشی از طریق عدالت آموزشی امکان پذیر است که متاسفانه برخی نگاه ها این دوگانه را روبروی هم قرار می دهند.

مجلس آماده ایجاد حمایت قانونی برای ایجاد مدیریت نسل سوم سایبرنتیکی براساس سند تحول است

به گزارش خانه ملت، دکتر قالیباف در ادامه تاکید کرد: ما در مجلس برای زمینه های مدیریت نسل سوم سایبرنتیکی براساس سند تحولی که البته آن هم به زمین مانده و به دلیل کهنگی نیاز به بازنگری دارد، آماده هرگونه حمایت قانونی و پشتیبانی هستیم.

رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به تحولی که در زمان حضور در نیروی انتظامی صورت داد، یادآور شد: در آن زمان در جلسه ای با حضور فرماندهان نظامی و انتظامی عنوان کردم هرکس قصد مراجعه به کلانتری و پاسگاه را دارد ابتدا پیش من بیاید و بعد به کلانتری برود که همه متعجب شدند که امکان چنین کاری با وجود صدها نفر وجود ندارد اما من از طریق سیستم سایبرنتیکی و ایجاد سامانه ۱۱۰ توانستم نیروی انتظامی را از سیستم فشل گذشته اش خارج کرده و پس از آن بود که سایر فرماندهان نیز به این قضیه ایمان آورده و همکاری کردند تا جایی که ناجا از رتبه ۱۹ در میان ۲۰ نهاد در حوزه منزلت از نگاه مردم، بعد از گذشت ۵ سال به رتبه دوم و سوم رسید و تا جایی پیش رفت.

وی در ادامه با بیان اینکه از تعداد زیاد مدارس و فرهنگیان آگاه هستم، اما می توان تحول را در هر شرایطی ایجاد کرد، یادآور شد: اگر فقط یک دهه با نگاهی که درباره نظام حکمرانی گفتم این باور به وجود بیاید، از چالش های امروز رها خواهیم شد و اگر این اتفاق بیافتد می توانیم مسائل دیگر را نیز حل کنیم چرا که اگر پیشران های اولویت دار را نداشته باشیم با درآمدهای ۳۰ میلیارد دلاری و بیشتر نیز نمی توانیم مسائل را برطرف کنیم.

آموزش و پرورش یکی از مسئله محورترین مولفه های برنامه هفتم توسعه کشور است

رئیس مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه در تدوین برنامه هفتم باید مسئله محور حرکت کنیم و این تدبیر و دستور حضرت آقا است، گفت: زمانی که مسأله محور حرکت کنیم موضوع تربیت و آموزش یکی از محوری ترین مسائل خواهد بود. امروز نباید درباره برنامه هفتم مثل ۶ برنامه گذشته که در مجلس ها و دولت ها چرخید و هیچ کدام بیش از ۳۰ درصد موفقیت نداشت، عمل کنیم چرا که معتقدم اگر هیچ کاری نمی کردیم آن ۳۰ درصد که از برنامه ها اجرا شده، خودش اتفاق می افتاد و برنامه ریزی نیاز نداشت!

وی در ادامه با اشاره به اینکه باید مدارس و آموزش و پرورش را در قالب حکمرانی نو تعریف کنیم، اذعان کرد: ما همواره بر ۴ موضوع شفاف سازی، هوشمندسازی، مردمی سازی و کارآمدسازی تاکید کرده ایم که در این خصوص مدارس باید به سمت مردمی سازی پیش رفته و به منزل به معنای خانواده، مسجد، محله و فضای مجازی با یک مدیریت نسل سوم سایبرنتیکی متصل شود.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه هزینه تمام شده هر دانشجو در دانشگاه های دولتی تهران با هم متفاوت بوده و از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر ممکن است ۴۵ درصد افزایش هزینه داشته باشد، اظهار داشت:باید مدارس مردمی و محلی ایجاد کرده و در سطح ملی آن ها را اداره کنیم، البته مردمی سازی به معنای گرفتن کمک از چند نفر نیست بلکه باید زنجیره ذکر شده ایجاد شود و دانش آموز بتواند مهارت آموزی لازم را داشته باشد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با تاکید بر اینکه باید به جدایی آموزش از تربیت پایان دهیم، گفت: وقتی حرف از آموزش می زنیم، نگاهی تجارتی و حافظه محور به آن داریم در حالی که باید به حوزه تربیت و آموزش متمرکز شویم و برای آن نیازمند توجه به معلم، مدرسه، دانش آموز، محتوا، تجهیزات و روش ها هستیم.

تحولات اقتصادی بدون تحول انسانی امکان پذیر نیست

وی در ادامه با تاکید بر اینکه با همه وجود در مجلس در خدمت شما هستیم که این تحول را با محتوای سند تحول و روش های یاد شده پیش ببریم، اظهار کرد: شما قادر هستید کاری کنید که مشکلات در سطوح و مراحل بعدی نیز برطرف شود البته ما در کنار اولویت های انسانی و آموزش و پرورش به سایر اولویت ها به خصوص در حوزه اقتصاد نیز توجه می کنیم که شامل آب، ترانزیت، زیرساخت های حمل و نقلی و ریلی برای توسعه است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: برنامه ریزی در سطوح بعدی توسعه از ضروریات است اما تا تحول انسانی، صورت نگیرد نمی توانیم به تحولات بعدی برسیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار