کنترل سلامت محصولات کشاورزی باید در مبدأ تولید صورت گیرد

تبریز (پانا) - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌ شرقی به لزوم کنترل سلامت محصولات کشاورزی در مبدأ تولید تاکید کرد.

کد مطلب: ۱۲۴۶۲۰۰
لینک کوتاه کپی شد
کنترل سلامت محصولات کشاورزی باید در مبدأ تولید صورت گیرد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، اکبر فتحی در جلسه شورای هماهنگی مدیران سازمان ضمن تقدیر از تلاش‌های انجام شده در حوزه پیشبرد طرح جهش تولید در استان گفت: در حوزه مربوط به بیمه و ثبت در سامانه این طرح که در ستاد اجرایی فرمان امام مورد رصد است، بایستی وضعیت موجود سریعاً اصلاح شود و از آنجاییکه تمام پشتیبانی‌های ستاد اجرایی براساس اطلاعات ثبت شده در سامانه اتفاق می افتد ضرورت دارد همکاران درگیر در طرح جهش تولید در بازه زمانی مشخص هم در حیطه هدایت کشاورزان به سمت کارگزاری‌های بیمه و هم ثبت اطلاعات در سامانه اهتمام لازم را به عمل آورند.

وی با بیان اینکه رعایت تناوب غلات با دانه های روغنی یا علوفه یکساله در بخش‌هایی از استان که دارای این ظرفیت هستند، امری است که هم از باب افزایش تولید و هم از باب تامین بخشی از مایحتاج استان باید در طرح جهش تولید مورد توجه حتمی قرار گیرد، ادامه داد: در ارتباط با رسیدگی به سلامت محصول، گروه محیط زیست و سلامت غذا و مدیریت حفظ نباتات باید در جهت شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی و استفاده درست از نهاده های کشاورزی که برای تحقق طرح جهش تولید هم به جهت تغذیه محصول و هم کنترل آفات و امراض ناگزیر است به عنوان تنها راه چاره حرکت کنند در واقع کنترل باید در مبدأ تولید صورت گیرد زیرا آثار و تبعات اجتماعی بازگشت محصولات کشاورزی صادر شده قابل کنترل نخواهد بود.

وی اظهار کرد: کشاورزی قراردادی در حیطه تولیدات دامی نیز به طور منسجم قابل پیگیری است، از محاسن این طرح مهم افزایش تولید و درآمد کشاورزان است که می توان تا تامین سرمایه در گردش مورد نیاز کشاورزان اشاره کرد که بسیار مهم است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به رصد روزانه جوجه ریزی در استان اظهار کرد: در شهرستانها نیز ضروری است نه تنها جوجه ریزی روزانه و مشکلات احتمالی موجود بررسی شده و با همکاران استانی در میان گذاشته شود، بلکه باید به تدریج شهرستان ها در حیطه سیاستگذاری‌های حوزه دام ایفای نقش کنند.

فتحی ضمن تبریک به مدیر امور اراضی سازمان، جهت کسب مقام دوم کشوری در زمینه رفع تداخل پلاکات ثبتی و صدور سند و کسب مقام چهارم در کل موارد مربوط به فعالیت‌های امور اراضی بیان کرد: برای کسب کارنامه قابل قبول در حوزه جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی می بایستی تبصره 2 ماده 10 به موقع اعمال شده و به سمت دستورالعمل‌های تعریف شده برای پیشگیری حرکت کند که در این صورت نیازی به گرفتن احکام قلع و قمع نیز نخواهد بود. این وظیفه باید در شهرستان ها مورد توجه واقع شود و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مکلف به اجرای آن است و در صورتی که دستگاه های نظارتی و قضایی وارد عمل شوند، ترک فعل مترتب بر مدیران شهرستان خواهد بود.

وی ادامه داد: در مورد پلاکات ثبتی نیز این امر باید ابزار قدرت کشاورز تلقی شود و با همکاری منابع طبیعی، اراضی ملی و شخصی تعیین تکلیف شده و با اعطای سند مالکیت به کشاورزان یکی از اهداف مدنظر وزارت جهادکشاورزی در راستای ایجاد قدرت برای کشاورزان محقق خواهد شد که با پیگیری چنین دیدگاهی اکثر اراضی در بازه زمانی چهار ساله وزیر جهاد کشاورزی سنددار خواهد شد، بنابراین این امر باید در اولویت کاری مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها قرار گیرد.

فتحی در ارتباط با بحث پلاک گذاری تراکتورها تاکید کرد: گرچه در طی ماه گذشته با بسیج کلیه امکانات اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است، اما ضروری است صد درصد کشاورزان به پلاک دار کردن تراکتورهای خود اقدام کنند. این امر در گرو اطلاع رسانی به کشاورزان است که باید در مرحله بعد برای دریافت کارت سوخت اقدام کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ارتباط با رصد و پایش نهاده های دامی خاطرنشان کرد: بازرسی و نظارتی که به سازمان جهاد کشاورزی محول شده است، باید از مبدأ صورت گیرد، بنابراین رصد و پایش نهاده های دامی به همان قوت و قدرت سابق پابرجاست چرا که نائل شدن به کنترل قیمت و بازار از بخش تولید نشأت می گیرد.

وی با اشاره به فرا رسیدن فصل اصلاح باغات بیان کرد: این امر جزو ضروریاتی است که باید به عنوان مگاپروژه نگریسته شود که با توجه به وضعیت ایجاد شده در حوضه دریاچه ارومیه، این اصلاحات هم به بهینه سازی مصرف آب و هم ارتقای کیفیت و کمیت محصول یاری می رساند. بنابراین باید از ظرفیت شرکتهای خدمات غیردولتی در جهت اجرای این پروژه در سطح وسیع استفاده شود.

فتحی با تاکید بر اینکه مسئولیت تنظیم بازار کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است، اظهار کرد: اقدامات لازم جهت ایفای این وظیفه با همان روحیه جهادی حاکم بر وزارت جهاد کشاورزی پیش برده خواهد شد و در این راستا باید جلساتی در شهرستانها با فرمانداران در جهت امکان استفاده از ظرفیت فرمانداران و ادارات تابعه در راستای نظارت بر تنظیم بازار تشکیل شود و بازخورد آن در استان بررسی شده و استفاده از این پتانسیل‌ها و ظرفیت‌ها احصاء شود.

وی با بیان اینکه نظارت‌ها بصورت دو نفره متشکل از بازرسان جهاد کشاورزی و بسیج خواهد بود، ادامه داد: امکان دسترسی به سامانه سیمیا برای بازرسان جهاد کشاورزی وجود دارد و آموزش‌های لازم برای دسترسی نیروهای بسیج در شهرستان تبریز برگزار شده و در دیگر شهرستانها نیز صورت خواهد گرفت و در جلسات گذشته نیز مصوب شده است تعداد نیروهای بسیج به نسبت ظرفیت شهرستان افزایش یابد و علاوه بر سامانه، تکمیل فرم های در نظر گرفته شده توسط بازرسان نیز قابل پیگیری در تعزیرات خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ضمن تاکید بر موضوع تامین کالا به عنوان اصلی ترین بحث نظارت گفت: در صورت فراوانی کالا در بازار، قیمت ها در بستر عرضه و تقاضا شفاف خواهد بود، در این استان باید تامین کنندگان عمده کالا در شهرستانها شناسایی شده و نشست‌های لازم صورت گیرد. ظرفیت اتاق اصناف شهرستانها که بطور مستقل عمل می کنند نیز اصل مهم دیگری در ارتباط با بحث نظارت است. اتحادیه های اتاق اصناف ماموریت نظارت و بازرسی دارند که ضروری است از ظرفیت آنها استفاده شده و طی نشست‌های انجام شده راهبردهای آینده آنها مشخص شود. استفاده از ظرفیت فرمانداران در راستای مجهز کردن واحدهای صنفی به صندوق های مکانیزه نیز می تواند کمک کننده باشد.

وی از برنامه وزارت متبوع از تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی بخش کشاورزی خبر داد و افزود: این موضوع باید به اطلاع واحدهای تولیدی رسیده و دغدغه های آنها در این زمینه برطرف شود و در صورت مازاد تولیدات دامی، شرکت پشتیبانی دام موظف به خرید این محصولات خواهد بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار