سجاد لواسانی*

جنبش نخبگانی در مسیر پرچم‌داری حل علمی مشکلات کشور

دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور با رهبر معظم انقلاب که هر ساله انجام می‌شود روحیه مضاعفی را به جنبش نخبگانی می‌دهد تا مسیر خود را آن‌گونه که شایسته و بایسته است طی کنند.

کد مطلب: ۱۲۳۲۰۰۸
لینک کوتاه کپی شد
جنبش نخبگانی در مسیر پرچم‌داری حل علمی مشکلات کشور

دیروز هم که این مراسم به سیاق سال‌های گذشته برگزار شد، صحبت‌های حضرت‌آقا همچون همیشه برای مشکلاتی که جنبش نخبگانی با آن روبه‌رو هستند راهگشا بوده است. ایشان با رهنمودهای خود، فضایی را برای نقش‌آفرینی بیشتر دانشجویان و نخبگان کشور آماده کرده و توصیه‌های لازم را در این زمینه مطرح کردند. این نشست که همچون گذشته در فضایی صمیمی برگزار شد، رهبر معظم انقلاب به‌خوبی نشان دادند که تا چه میزان از فضای جامعه اطلاع داشته و دقت فوق‌العاده‌ای در خصوص نوع نقش‌آفرینی نخبگان داشته‌اند آن‌گونه که بتوانند مسائل کشور را احصا کرده و از پس حل و فصل آن برآیند.

طرح این موضوع از سوی رهبر معظم انقلاب از آنجا قابل توجه است که دانشجویان نخبه‌ای که در خدمت ایشان به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند آنچنان که باید و شاید به این مسئله اشاره‌ای نکرده بودند و این دقت رهبری بود که سبب طرح چنین موضوعی در جلسه شده بود. بحث کنشگری بیشتر نخبگان در فضای ارتباطی صنعت و جامعه از دیگر مواردی بود که از چشم نخبگان پنهان ماند اما رهبر معظم انقلاب بموقع به آن ورود کردند و راهکارهایی برای آن ارائه کردند.

با چنین مواضعی که از رهبر معظم انقلاب در این دیدار صمیمانه با نخبگان شاهد بوده‌ایم، نیاز است که جامعه نخبگانی به بیانات حضرت‌آقا جامه‌عمل بپوشانند و خود رأساً وارد میدان شوند و منتظر نباشند تا مسئولان بالاسری به آنان میدان بدهند. نخبگان با توصیه‌های رهبری باید خود را از حالت انفعالی خارج کنند و با توجه به فضایی که بر کشور حاکم است و نیروهایی که در همه زمینه‌ها و همه علوم وجود دارد، برای برون‌رفت کشور از مشکلات فعلی وارد میدان شوند.

نکته مهمی که رهبر معظم انقلاب به‌درستی بر آن تأکید داشتند، حل مشکلات کشور از طریق به‌کارگیری علوم بود. لازمه اجرای چنین تأکیدی این است که دانشجویان به مسائل محوری بیشتر اهمیت دهند و خود احساس مسئولیت کرده و وارد میدان شوند. متأسفانه مشکلی که بعضاً نخبگان ما با آن روبه‌رو هستند این است که خود را در فضای علمی صرف محصور می‌کنند و از دانش خود برای حل مشکلات کشور استفاده نمی‌کنند. حال با توجه به ظرفیت‌هایی که در کشور خودمان داریم حل مسائل از طریق علوم و دانش دور از ذهن و محال نیست. جنبش نخبگانی هم به عنوان پرچمدار این موضوع می‌تواند نقش‌آفرینی کند و دانشجویان را در این زمینه فعال سازد. کما اینکه فعالیتی را در دانشگاه تربیت مدرس به همین منظور آغاز کرده‌ایم و هدف‌مان هم این است که دانشجویان را وارد مسائل و مشکلات کشور کنیم. پس نیاز است که هرکدام از نخبگان ما وارد میدان شوند تا آن رسالت واقعی خود را بجا بیاورند. فلسفه وجودی دانشگاه‌ها این است که مشکلات کشور را از طریق پرورش استعدادها حل کنند نه اینکه صرفاً به تربیت یکسری دانشجو بپردازند که در آینده به هیچ کار کشور نیاید.

*نخبه علمی
منبع: ایران

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار