روحانی جلسه ستاد مدیریت بحران خواستار شد: کاستن از بروکراسی اداری و تسریع در پرداخت خسارات به مردم

تهران (پانا) - رئیس جمهوری در جلسه ستاد مدیریت بحران بر تخلیه سریع آب از شهرهای سیل زده تاکید کرد و از ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خواست برای تخلیه و کار مهندسی که در آن توانمندی بسیار خوبی دارند، تسریع کنند و بقیه دستگاه‌ها نیز با به‌کارگیری امکانات خود، سریعتر آب را از شهرها تخلیه کنند.

کد مطلب: ۹۰۳۷۵۸
لینک کوتاه کپی شد
روحانی جلسه ستاد مدیریت بحران خواستار شد: کاستن از بروکراسی اداری و تسریع در پرداخت خسارات به مردم

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی در جلسه ستاد مدیریت بحران کشور با بیان اینکه اولویت اصلی و حائز اهمیت، حفظ جان مردم است و همه اقدامات باید در راستای حفظ جان مردم انجام شود، تأکید کرد: مردم عزیز ایران باید بدانند که همه مسئولان و نیروهای مسلح و امدادی و خدماتی از ابتدا پای کار بوده و تلاش شبانه روزی داشته اند.

رئیس‌جمهوری از تلاش‌های مجدانه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در زمینه پوشش مناسب خبری و بیان هشدارهای به موقع قدردانی کرد و افزود: باید با همین توان در راستای خبررسانی و اعلام شرایط به مردم تلاش ها ادامه یابد.

روحانی با اشاره به ضرورت تلاش در راستای ارایه خدمات و رفع مشکلات مردم، گفت: اینکه شمار زیادی از استان‌های کشور به واسطه بارش‌های فراوان در شرایط بحرانی قرار بگیرند، موضوعی است که کمتر سابقه داشته است.

رئیس‌جمهوری با قدردانی از همه مسئولان و نیروهای مسلح، امدادگران و افرادی که در راستای رفع مشکلات مردم در مناطق سیل‌زده در چند روز اخیر تلاش‌ کرده‌اند، ‌اظهار کرد: از مردم که در این حوادث با صبوری در جهت عبور از شرایط بحرانی کمک می‌کنند تشکر می‌کنم و این در حالی است که باید برای ساماندهی زندگی مردم و احیا و بازسازی مناطقی که در اثر سیل دچار خسارت و آسیب شده‌اند، تلاش‌ها را تسریع کنیم.

رئیس‌جمهوری ضمن ابراز تأسف از کشته و مجروح شدن تعدادی از هموطنان‌مان در حادثه سیل و از جمله شیراز، اظهار کرد: مردم در شیراز بسیار غافلگیرانه با سیل مواجه شدند و برخی از هموطنان که مظلومانه در این حادثه جان باختند، بار سنگینی را بر دوش همه مسئولان قرار دادند تا با برنامه‌ریزی و مراقبت بیشتر راهکارهای جلوگیری از اینگونه حوادث در آینده را پیدا کنند.

روحانی با اشاره به ضرورت مهندسی دقیق در ایجاد کانال‌ها، سیل‌بندها و انجام لایروبی رودخانه‌ها برای پیشگیری از وقوع سیل، خاطرنشان کرد: وزارتخانه های نیرو و راه و شهرسازی باید بیشترین تلاش خود را برای رسیدگی به وضعیت راه‌های مواصلاتی شهرها و روستاهای مختلف داشته باشند و در راستای بازسازی جاده‌هایی که در اثر سیل تخریب شده و ارایه امکانات به مناطقی که دسترسی به آنها دچار مشکل شده است، اقدام کنند.

رئیس‌جمهوری با اشاره به تلاش شبانه‌روزی همه مسئولان، نیروهای مسلح و امدادی و خدماتی اظهار کرد: متأسفانه در این شرایط که نیازمند یکپارچگی برای خدمت به مردم هستیم، عده‌ای هم در فضای مجازی، سخنانی غیرواقع را مطرح می‌کنند که اینگونه اقدامات علاوه بر آنکه اتهام و سخنی نارواست، موجب مأیوس شدن مردم نیز خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه مردم در مقابله با مشکلات همواره در صف اول بوده‌اند، گفت: در چند روز اخیر نیز به خوبی دیدیم که مردم با تلاش و کوشش در راستای حل مشکلات، تلاش گسترده‌ای داشتند و این به معنای وطن‌دوستی و ایمان و برادری مردم نسبت به هم است.

دکتر روحانی تأکید کرد: مردم مناطق سیل‌زده مطمئن باشند خسارات آنان در بخش‌های مختلف کشاورزی، زیربنایی، صنعت، حوزه‌های مختلف شغلی و مسکن با تلاش گسترده دولت جبران خواهد شد و در این راستا در جلسه فردا (چهارشنبه) دولت درباره چگونگی جبران خسارات و بازسازی مناطق خسارت‌دیده و اعتبارات مورد نیاز تصمیم‌گیری خواهیم کرد.

رئیس‌جمهوری اظهار کرد: مردم باید ضمن حفظ هوشیاری و مراقبت از خانواده‌شان مطمئن باشند که همه مسئولان و خدمتگزاران در کنار آنها خواهند بود.

روحانی با اشاره به اینکه پایداری و حفاظت از سدها موضوعی اساسی در این شرایط به شمار می‌رود، اظهار کرد: باید وزارت نیرو در زمینه نحوه رهاسازی و ذخیره‌سازی آب پشت سد، مدیریت لازم را داشته باشد و با در نظر گرفتن شرایط پایین‌دستی و با هماهنگی دیگر بخش‌ها اقدام کنند.

رئیس‌جمهوری با تأکید بر ضرورت تمرکز فعالیت ها در ستاد مدیریت بحران در مناطق مختلف، ‌گفت: باید همه بخش‌ها به صورت هماهنگ و تحت مدیریت واحد عمل کنند، چرا که ناهماهنگی مشکل‌ساز، خطرآفرین و موجب بروز بحرانی جدید خواهد شد.

روحانی ادامه داد: راه‌حل در مناطقی که بر اثر سیل دچار آبگرفتگی شدید شده‌اند، مانند شهرهای آق‌قلا و گمیشان در استان گلستان این است که بتوانیم روند تحرک آب در رودخانه‌های منتهی به دریا را با انجام اقدامات فوری بیشتر کرده و به هر شکل آب را از این مناطق تخلیه کنیم که در این راستا ارتش و سپاه پاسداران با استفاده از توان فنی و مهندسی خود می‌توانند گام‌های تأثیرگذار خود را تسریع کنند.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه سازمان هواشناسی باید در این شرایط در مناطق جمعیتی که نتیجه بارندگی‌های شدید منجر به وقوع سیلاب می‌شود، متمرکز شده و اطلاعات، هشدارها و پیش‌بینی‌های دقیق و صحیح را به موقع به مردم ارایه کند، گفت: در هر استان می‌توانیم با محوریت وزارت نیرو، کارگروهی را برای پیش‌بینی شرایط جوی نامساعد و شناسایی مناطقی که دچار سیلاب‌های ناگهانی در اثر باران‌های شدید می‌شوند، تشکیل دهیم تا بتوانیم ضمن اتخاذ تصمیمات عملیاتی ، هشدارهای به موقع ارائه دهیم.

روحانی همچنین کاستن از بروکراسی اداری و تسریع در پرداخت خسارات به مردم را حائز اهمیت دانست و گفت: مسئولان استان‌هایی که دچار سیل شده‌اند در این ایام باید برای رفع مشکلات مسافران نوروزی تلاش‌های زیادی داشته باشند.

رئیس‌جمهوری تصریح کرد: باید برای چند روز آینده موارد و مناطقی که احتمال وقوع سیل دارد و خطرناک بشمار می‌رود، اقدامات فوری در راستای تخلیه، عدم توقف خودرو و تردد افراد انجام شود تا از وقوع خسارت‌های جانی جلوگیری کنیم.

رئیس‌جمهوری همچنین بر ضرورت رسیدگی دستگاه‌های نظارتی و قوه قضائیه نسبت به تخلفاتی که در زمینه تخریب مصب و بستر و حاشیه رودخانه‌ها و ساخت و سازهای غیراصولی و غیر قانونی در کنار این رودها انجام گرفته، تاکید کرد.

در این جلسه اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری، گزارشی از سفر خود به مناطق سیل‌زده در استان گلستان و مازندران و جلساتی که در روزهای اخیر برای مدیریت بحران در مناطق مختلف کشور تشکیل شده، ارایه کرد.

همچنین استانداران استان‌های خوزستان، لرستان، فارس، مازندران و سرپرست استانداری گلستان که به همراه اعضای ستادهای بحران این استان‌ها از طریق ویدئو کنفرانس در این جلسه حضور داشتند، گزارش‌هایی از روند اقدامات انجام شده در راستای ارایه کمک‌های امدادی و خدماتی به مردم، میزان بارش‌ها در مناطق مختلف، وضعیت سدها، کانال‌ها، ‌سیل‌بندها و رودخانه‌ها، چگونگی شناسایی نقاط بحرانی و تخلیه مردم از مناطق خطرناک، تمهیدات لازم برای اسکان موقت مردم و مسافران و برآورد انجام شده از خسارات وارد شده به منازل و بخش‌های مختلف کشاورزی، زیربنایی و صنعتی و چگونگی تلاش‌ها برای تخلیه آب از شهرها و ترمیم و بازسازی راه‌های مواصلاتی شهرها و روستاها که بر اثر سیل دچار تخریب شده‌اند، ارایه کردند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار