قاسمی: پیش شرطی برای سفر ماکرون به ایران وجود ندارد

تهران (پانا) - سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی امروز (۴ دی) در پاسخ به سوال خبرنگاران به کشورهای اروپایی توصیه کرد که در دام شیطنت‌های آمریکا در قبال ایران نیافتند.

کد مطلب: ۶۹۶۴۸۷
لینک کوتاه کپی شد

بهرام قاسمی در پاسخ به سوالی درباره دلیل تاخیر سفر امانوئل ماکرون رییس جمهوری فرانسه و آنچه به عنوان پیش شرط این سفر درباره برنامه موشکی ایران مطرح می شود، گفت:سفر اقای ماکرون در دستور کار روابط دو کشور است. تاریخی برای آن تعیین نشده و به همین دلیل تاخیری ندارد.

وی افزود: هیچ شروطی در روابط دو کشور وجود ندارد. تعاملات مثبت بین دو کشور وجود دارد. صحبت از شرط و شروط برای آمدن و مذاکره بحثی انحرافی است که با نیات خاصی مطرح می شود.

وی همچنین درباره گفتگوی تلفنی ماکرون و ملک سلمان،‌پادشاه عربستان و تأکید فرانسه بر مقابله با «فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران» گفت: هرچند که ما منبع دقیق فرانسوي از این سخنان آقاي ماكرون در تماس تلفني با ملك سلمان را مشاهده نکردیم اما بنده هم موافقم که طی هفته های اخیر برخی سخنان نابجا و غلط غیر منطقی از جانب برخی مقام های فرانسوی در خصوص برخی موضوعات مربوط به ایران مطرح شده است و ما نیز مواضع خود را با صراحت بیان کردیم.

سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه افزود: با توجه به اهمیت روابط ایران _ فرانسه و تعامل هايي که میان دو کشور وجود دارد، ما قطعا در بسیاری از مواضع دارای نظرات مشترک هستیم و بدون شک در برخی حوزه ها نظرات یکسانی نداریم و به همین دلیل مذاکرات و رفت و آمدها ضرورت دارد. ما از سفر آینده وزیر امورخارجه فرانسه به ایران استقبال خواهیم کرد و دستور کار مشخص و مفصلی را برای این سفر خواهیم داشت و علاوه بر دستور کار مشترک مسایل سیاسی و اقتصادی، مالی، بانکی و فناوری، در خصوص مسایل منطقه ای نیز باید صحبت های زیادی با طرف فرانسوی انجام شود.

وی در ادامه تصریح کرد: فکر می کنم فرانسوي ها گاه تحت تاثیر القائات معارضین و کسانی که ایران هراسی در جهان را ترویج می کنند قرار می گیرند و با اطلاعات نادرست در خصوص برخی موضوعات موضع گیری می کنند و این به نظر من اقدام درستی نیست . فکر می کنم که در یک گفت و گوی سازنده میتوانیم تا حد زیادی خوشبین باشیم که فرانسه را از هرآنچه که در منطقه می گذرد مطلع کنیم و آنها را از القائات کسانی که می خواهند روابط ایران با اروپا را تحت تاثیر قرار دهند دور کنیم.

قاسمی در ادامه با اشاره به فرصت های حضور وزیر خارجه فرانسه در تهران افزود: ما فرصت داریم که با فرانسوی ها صحبت کنیم و از گفت و گو و صحبت کردن با آنها نگران نیستیم و قطعا با صراحت و شفافیت تمام مواضع جمهوری اسلامی را مطرح می کنیم و مجدد به آنها یادآوری می کنیم که ایران چه نقش مثبت و سازنده ای در این منطقه حساس در جهان ایفا کرده است و چگونه در صف اول مبارزه با تروریسم ایستادگی کرد و موفق شد گروه های افراطی مانند داعش را تاحد زیادی از منطقه دور و منکوب کند. این موضوع را به آنها یادآوری می کنیم که اگر نقش ایران در منطقه نبود، نه تنها منطقه بلکه سایر نقاط جهان و بخصوص فرانسه که بیش از دیگر کشورهای اروپایی طی سالیان گذشته در معرض ترور و تروریسم قرار داشته، مشخص نبود اکنون در چه وضعیتی قرار داشتند. فکر می کنم فرصت مناسبی است و امیدوارم ایشان سفر را انجام دهند و از آن استفاده خواهیم کرد تا آنچه لازم است مقام های فرانسوی بدانند را به آنها یادآوری کنیم.

واکنش به حضور آمریکا در اجلاس سوچی

بهرام قاسمی در پاسخ به پانا درباره دعوت از امریکا به عنوان عضو ناظر کنگره ملی سوریه در سوچی که قرار است اواخر ژانویه برگزار شود، گفت: درمورد اینکه آمریکا حضوری در این نشست داشته باشد اطلاعی ندارم.

وی افزود: کشورهای زیادی خواستار عضویت ناظر در اجلاس آستانه شده اند که چون موضوع توافق بین سه کشور است هنوز توافقی در این باره نشده و اگر اجلاس سوچی هم در ادامه آستانه در نظر بگیریم شاید اظهار نظر درباره حضور امریکا دقیق نباشد.

قاسمی بیان کرد: با این وجود من اطلاع دقیقی درباره اینکه روسیه قصدی برای دعوت از آمریکا داشته باشد ندارم و نمی توانم اظهار نظر دقیقی داشته باشم.

لقلقه زبان وزیر امور خارجه عربستان

قاسمي در واكنش به اهانت‌هاي اخير وزير خارجه عربستان عليه كشورمان و تروريست خواندن ايران بيان كرد: اين اظهارت خيلي پاسخ ندارد، ايشان ظاهرا لقلقه زبانش است كه هر بامداد كه بيدار مي شود در مود ايران صحبت كند و سخن بي ربط و نادرستي را مطرح كند، واقعيت اين است كه در جهان امروزدوران دروغ‌هاي بزرگ سپري شده. اکنون جهان ارتباطات است و همگان نسبت به سياست‌هاي جمهوري اسلامي ايران و اقدامات عملي ايران در مبارزه با تروريسم واقف هستند.

وي افزود: ايشان بايد ياد بگيرد و بياموزد خريد برخي كالاها و اقدامات با زر و دلارهاي نفتي در مقاطع كوتاهي ممكن است در برخي نقاط كارساز باشد، ولي در طول زمان و با فاصله بيشتر چيزي جز رسوايي، بدنامي و سرشكستگي براي ايشان و دولت ناآگاه ايشان نخواهد داشت.

توصیه سخنگو به اروپا

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات ایران برای مقابله با شکل گیری اجماع جهانی که رئیس جمهوری آمریکا به دنبال آن است،‌بیان کرد: «ایالات متحده در بحث برجام و نارضایتی از برجام به انواع مختلف سعی کرده با کارشکنی و بدعهدی مانع از استفاده ایران از مزایای برجام شود. با توجه به خصوصیت برجام و مواضع ۱+۵ و اجرای تعهدات دقیق ایران و نداشتن بهانه برای تخریب برجام، ایالات متحده متوسل به روش های مذبوحانه از بحث موشکی ایران و مواضع دیگر شده است.

قاسمی به خطاب به اروپایی ها توصیه کرد: اروپا با توجه به ایستادگی که در مورد برجام دارد باید هوشیار باشد که با این سوژه ها فریب شیطنت های آمریکا را نخورد. آمریکا می خواهد با ایجاد معضلات جدید در عرصه های دیگر، کشورهای اروپایی را به سمت اجماع ببرد. از سوی دیگر این تلاش ها در آمریکا از ناکارآمدی سیست های آمریکا حکایت دارد.

قاسمی گفت: هوشیاری کشورهای اروپایی در این مقطع حتما ضروری است و باید آگاه باشند که آمریکا نتواند آنها را در برابر ایران قرار دهد.

سفر روحانی به آسیای میانه

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی درباه سفر وزیر امور خارجه به باکو،‌ از سفرهای رئیس جمهوری کشورمان به باکو چند کشور آسیای میانه در سال جدید شمسی خبر داد.

تکذیب لغو روادید ایران و عمان

وی درباره اخبار منتشر شده درباره لغو روادید میان ایران و عمان این خبرها را تکذیب کرد.

موضع ایران در قبال کره شمالی

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در بخش دیگری از این نشست درباره مواضع وزارت امور خارجه در قبال اقدامات کره شمالی، گفت: داشتن سفارتخانه و روابط سیاسی به منزله تأیید همه رفتارهای یک کشور نیست. اما سیاست های آمریکا و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور عمدتا غلط است و باعث افزایش تنش و ناامنی در جهان می شود. در مورد کره شمالی هم اگر به همین سیاست ها ادامه دهند باعث گسترش تنش خواهند شد.

قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا رای حمایت‌آمیز ۱۲۸ کشور جهان از قدس را می‌توان در راستای تاثیرگذاری سیاست‌های ایران در مورد موضع قدس عنوان کرد، افزود: مواضع ایران در مورد قدس روشن است. ما با برخی از کشورهایی که با اقدام آمریکا در مورد قدس مخالفت کردند اختلاف نظرهایی در مورد برخی دیگر از مسائل داریم ولی در مجموع رای ۱۲۸ کشور جهان در راستای حمایت از قدس نشان داد که در مورد این موضوع یک اجماع جهانی وجود دارد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی معتقدند که ایران در مورد موضع سازمان کنفرانس اسلامی در تقسیم قدس به دو قسمت شرقی و غربی و حمایت از تمامیت ارضی قدس فعالانه برخورد نکرده است، گفت:‌ همانطور که پیش از این نیز اعلام کرده‌ام در اجلاس اخیر استانبول در مورد برخی از موادی که در قطعنامه پایانی آمد ما ملاحظاتی داشتیم و با این مواد همسویی نداشتیم. هیات جمهوری اسلامی ایران در همان موقع تحفظ خود را ثبت کرد و این بهترین کاری بود که می‌توانست انجام شود و اینکه گفته شود از سوی ایران در این زمینه سستی صورت گرفته سخن درستی نیست.

پیگیری جدی ۴۵۰ میلیون پوند طلب ایران از انگلیس

قاسمی در مورد روند پرداخت بدهی ۴۵۰ میلیون دلاری انگلیس به ایران و آخرین فرآیندی که این موضوع طی کرده است، اظهار کرد: در جریان سفر اخیر وزیر خارجه انگلیس به تهران یکی از مباحث اساسی که در این ارتباط بحث و گفت‌وگو شد همین موضوع بود. در جریان این گفت‌وگوها دو طرف تا حدود زیادی توانستند گام‌هایی را برای حل و فصل این موضوع بردارند. طرف انگلیسی اعلام کرد که در این زمینه برخی از مسائل و مشکلات فنی وجود دارد و باید برای حل آنها به لندن برگردد و از طریق خزانه‌داری انگلیس و سایر دستگاه‌های مربوطه آن را پیگیری کند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید بر اینکه وصول این بدهی به صورت جد مورد پیگیری ایران است، ادامه داد: امیدواریم با حسن نیت از سوی انگلیس هر چه زودتر این بدهی به ایران پرداخت شود و این داستان قدیمی از میان برداشته شود.

واکنش به نامه ۲۴ نماینده کنگره آمریکا علیه ایران

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد نامه اخیر ۲۴ نماینده کنگره آمریکا و ادعای آنها مبنی بر اینکه ایران در هشت مورد از برجام تخلف کرده است، خاطرنشان کرد: این سخنان بیهوده و بی‌منطقی است که نباید جدی گرفته شود. ما اعضای کنگره و سنای آمریکا را در مقام قضاوت در ارتباط با این موضوع نمی‌بینیم و نمی‌دانیم. برجام یک قاضی بیشتر ندارد و آن آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و حرف آژانس در این زمینه می‌تواند ملاک باشد نه صحبت افراد و یا سناتورهای آمریکایی.

وی افزود: از دیگر سو ما از این افراد در آمریکا انتظار نداریم که سخن راست و درستی را در مورد ایران مطرح کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار