رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خبرداد :
رفع مشکلات احتمالی نظامهای بهرهبرداری از اراضی پایاب سد خدآفرین
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از رفع موانع و مشکلات احتمالی نظامهای بهرهبرداری از اراضی پایاب سد خدا آفرین خبر داد.
به گزارش پانا استان اردبیل،عدیل سروی در جلسه تشریح روند اجرایی نظامهای بهره برداری اراضی پایاب سد خداآفرین افزود : نظام بهرهبرداری از اراضی پایاب سد خدا آفرین باید کمترین خطا و اشتباه را در بهرهبرداری داشته با شد و این امر محقق نخواهد شد مگر درسایه اتحاد و یکپارچگی دستگاههای ذیربط در این امر که امیدواریم با تمهیدات و حمایتهای مسئولین استانی و کشوری این نظام نوین بهرهبرداری را به بهترین نحو ممکن در دشت مغان به اتمام برسانیم .
سروی در ادامه سخنان خود گفت: یکی از اولویتهای مهم و اساسی در اجرای پروژه ملی شبکهگذاری اراضی پایاب سد خداآفرین رفع تداخلات اراضی کشاورزی با منابع طبیعی است، با شروع بهرهبرداری از این پروژه عظیم استانی و ملی میبایست کلیه اختلافات مربوط به اراضی کشاورزان با دولت حل و فصل شود زیرا ادامهدار بودن مشکل تداخل امنیت تولید و موفقیتآمیز بودن نظام بهرهبرداری را به مخاطره میاندازد .
وی ادامه داد: طرح جامع و شبکههای آبیاری و زهکشی فرعی شامل شبکه آبیاری و زهکشی اراضی پایاب سد خداآفرین، شبکه آبیاری اراضی پایاب سد احمد بیگلو و شبکه آبیاری اراضی پایاب سد عمارت به مساحت ۴۲ هزارو ۴۳۵ هکتارمراحل اجرایی و تکمیلی خود را باموفقیت سپری میکند .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در خصوص مشخصات و ویژگیهای فنی این طرح، افزود: تامين آب طرح خداآفرين بوسيله رودخانه مرزي ارس و با احداث سد مخزني خداآفرين صورت گرفته است. محل سد مذکور حدود ۱۵۰ کيلومتر پايينتر از سد مخزني ارس در نظر گرفته شده است. سد تنظيمي قزقلعهسي نيز حدود ۱۲ کيلومتر پايينتر از سد مخزني خداآفرين براي تنظيم و انحراف جريان آب به کانال انتقال پيشبيني گرديده است .
سروی تصریح کرد: مساحت تحت پوشش سیستمهای آبیاری طرح جامع و شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی رودخانههای مرزی در ناحیه عمرانی یک دشت فتحعلی ۱۱۰۰ هکتار در ناحیه عمرانی یک شرق درهرود و بخشی از خلیل لو ۳۹۰۰ هکتار و در ناحیه عمرانی دو و بخشی از خلیل لو ۱۰۵۰۰ هکتار و در ناحیه عمرانی سه۱۱۵۰۰ هکتار و ناحیه عمرانی چهار ۹۷۰۰ هکتار ، شبکه آبیاری و زهکشی سد احمد بیگلو ۲۰۳۵ هکتار ، شبکه آبیاری و زهکشی عمارت ۳۷۰۰ هکتار است به عبارت دیگردر مجموع ۴۲ هزار و ۴۳۵ هکتار از این اراضی تحت پوشش انواع سیستم های آبیاری تحت فشار قرار خواهد گرفت .
وی در ادامه سخنان خود افزود : ۲۵۵۸ هکتاز از اراضی دشت فتحعلی در حوزه ارس اجرا شده است که سطح کل قابل بهره برداری ۳۶۵۸ هکتار می باشد و امید واریم دیگر مراحل اجرای این طرح نیز زودتر از برنامه زمانبندی شده به بهرهبرداری برسد .
ارسال دیدگاه