بررسی نقاط تحول‌آفرین لایحه اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر

تهران (پانا) - نشست اندیشه‌ورزی ستاد مبارزه با مواد مخدر به ریاست دکتر حسین ذوالفقاری؛ نماینده رئیس‌جمهور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر و با حضور جمعی از مسئولان عالی‌رتبه اجرایی، قضائی و اجتماعی کشور در دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد که در این جلسه به بررسی نقاط تحول‌آفرین لایحه قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر پرداختند.

کد مطلب: ۱۶۴۲۰۳۳
لینک کوتاه کپی شد
بررسی نقاط تحول‌آفرین لایحه اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، در راستای اخذ نظر نخبگان در موضوعات نقاط چرخش‌‌های تحول‌آفرین و اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر روز گذشته جلسه اندیشه‌‌ورزی با حضور  حسین ذوالفقاری؛ نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر؛  محسن اسماعیلی معاون راهبردی و امور مجلس رئیس‌جمهور،  انصاری از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی،  حسینعلی شهریاری؛ رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی،  مصطفی محمدنجار؛ وزیر اسبق کشور و دبیر اسبق ستاد مبارزه با مواد مخدر، سردار حسین اشتری فرمانده انتظامی سابق فراجا و مشاور رئیس ستادکل نیروهای مسلح،  اصغر جهانگیر؛ معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه‌قضائیه و سخنگوی قوه‌قضائیه،  سید محمد بطحایی؛ رئیس سازمان امور اجتماعی کشور، علیرضا رئیسی؛ معاون وزیر بهداشت و  احمدوند استاد دانشگاه در دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر تشکیل شد.

در این جلسه اعضاء پس از استماع گزارش نقاط تحول‌آفرین قانون مبارزه با مواد مخدر، ضمن تقدیر از تلاش‌های به عمل آمده و همچنین اذعان به تحول در مسیر پیشگیری، درمان اعتیاد و مبارزه با موادمخدر نقطه نظرات خود را مطرح کردند.

از جمله مسائل تحولی مطرح شده در اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر می‌توان به تحول در درمان معتادان بر اساس سیاست‌های حقوقی نظام عدالت ترمیمی و دادگاه‌های درمان‌مدار، اقدام جدی در جهت ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان و رفع خلاء‌های قانونی موجود اشاره کرد.

همچنین حذف مجازات‌های ناکارآمد و ایجاد مدلی مبتنی بر حتمیت، قطعیت و ایجاد تناسب در شدت مجازات‌ها، ارتقاع مشارکت مردمی در پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر، ایجاد مدیریت مبارزه با مواد مخدر مبتنی بر تمرکز داده‌ها، تقویت ساختار سازمانی وبافتی و ماهیتی در مبارزه با مواد مخدر، تسهیل در به‌روزرسانی فهرست مواد مخدر از دیگر محورهای مورد تأکید در این جلسه بود.

در این جلسه بر لزوم ارائه یک مدل به هم‌پیوسته منجر به کاهش جرم، پیشگیری از ورود و شیوع اعتیاد و کارآمدی مجازات‌ها تأکید شد.

درضمن ساختار مبارزه با مواد مخدر در کشورهای همسایه هلال طلایی، مثلث طلایی و مراکز تولید مواد مخدر در قاره آمریکا مورد بررسی قرار گرفت

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار