عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و متخصص تغذیه در گفت‌وگو با پانا مطرح کرد؛

توصیه‌هایی به والدین برای پیشگیری از چاقی دانش‌آموزان در ایام تحصیل

تهران (پانا) - عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در توصیه‌ای به والدین برای تقسیم کالری مناسب برای وعده‌های غذایی دانش‌آموزان گفت: والدین سعی کنند از میوه‌ها، مغزیجات، تخم‌مرغ، نان و پنیر و انواع کوکوها برای میان وعده فرزند خود استفاده کنند.

کد مطلب: ۱۶۰۷۱۷۲
لینک کوتاه کپی شد
توصیه‌هایی به والدین برای پیشگیری از چاقی دانش‌آموزان در ایام تحصیل

منصور رضایی در گفت‌وگو‌ با پانا درباره معضل چاقی بین دانش‌آموزان و ‌راهکارهای مقابله با آن توسط والدین، اظهار کرد: «تحرک در ‌کودکان زندگی شهری و نسل نو به شدت کاهش پیدا کرده است. عمده‌ترین علت این موضوع این است که آن‌ها  به فضای مجازی، موبایل و لپ‌تاپ وابسته هستند. کودکان در زمان‌های گذشته اکثر وقت خود را با بازی در کوچه و خیابان سپری می‌کردند، به این علت بسیاری از مشکلات جسمی و بیماری‌های ناشی از چاقی برای کودکان وجود نداشت.»

این متخصص تغذیه افزود: «از طرف دیگر والدین به دلیل کمبود وقت، غذای مناسب برای کودکان فراهم نمی‌کنند و اکثر غذاها فست فودی، کنسروی و کارخانه‌ای است.  همچنین به علت وجود ماده‌ای مشترک در این غذاهای کارخانه‌ای اشتیاق و‌ میل مغز به اینگونه غذاها زیاد است.  والدین باید دقت کنند که غذاهای دانش‌آموزان باید سبک و در ۶ وعده تقسیم شود. بدخوری در کودکان و نوجوانان اغلب باعث چاقی و سوءتغذیه در آن‌ها می‌شود.»

منصوری ادامه داد: «غذای حجیم و سنگین باعث می‌شود خون از مغز برای هضم غذا به سمت گوارش حرکت کند در نتیجه دانش‌آموز تمام تمرکز خود را برای یادگیری از دست بدهد. در حالی که دانش‌آموز هنگامی که می‌خواهد درس بخواند یا در یادگیری تمرکز کند، باید معده سبک داشته باشد.»

وی خاطرنشان کرد: «تاکید ما به والدین این است که در شب‌های‌ امتحان به هیچ عنوان غذای سنگین به دانش‌آموز داده نشود. والدین سعی کنند از میوه‌ها، مغزیجات، تخم‌مرغ، نان و پنیر و انواع کوکوها برای میان وعده فرزند خود استفاده کنند.  وعده‌ها باید با تقسیم‌ کالری مناسب دسته‌بندی شود. با این چند کار ساده خون‌رسانی مغز به‌طور مناسب انجام شده و علاوه بر افزایش تمرکز در دانش‌آموز موجب جلوگیری از اضافه وزن در آن‌ها  نیز خواهد شد.»

این متخصص تغذیه گفت: «والدین سعی کنند که حتی اگر فرزند خود میل به غذا  ندارد باز هم میان‌وعده‌های سالم ‌و ساده در دسترس فرزندشان قرار دهند. والدین به هر میزان که در آشپزخانه وقت بیشتری سپری کنند وقت کمتری را در درمانگاه‌ها برای مشکلات ناشی از چاقی و سوتغذیه فرزند خود سپری می‌کنند.»

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار