گسترش همکاریهای سلامت بینالمللی؛
تفاهمنامه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و صحت عامه ولایت هرات امضا شد
مشهد (پانا) - در نشستی مشترک با حضور مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مقامات ولایت هرات افغانستان، تفاهمنامهای در زمینه ارتقای همکاریهای علمی، درمانی و آموزشی در حوزه سلامت به امضا رسید. این توافق، گامی مهم در راستای همگرایی علمی-سلامتمحور دو کشور همسایه و مسلمان محسوب میشود.

شاپور بدیعی، در امضای تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و صحت عامه ولایت هرات که در سالن جلسات بیمارستان رضوی برگزار شد، با اشاره به توانمندیها و زیرساختهای گسترده دانشگاه اظهار کرد: این دانشگاه با دارا بودن ۱۰ دانشکده، بیش از ۱۰ هزار دانشجو، هزار عضو هیئت علمی، ۲۷ بیمارستان و ۱۵ شبکه بهداشت و درمان، یکی از بزرگترین قطبهای آموزشی و درمانی شرق کشور به شمار میرود.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به حضور بیش از ۵۰۰ دانشجوی خارجی در این دانشگاه، تصریح کرد: ۱۴۵ نفر از این دانشجویان از کشور افغانستان هستند که این موضوع خود نشاندهنده اعتماد و علاقهمندی به ظرفیتهای علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
نقش پررنگ مشهد در گردشگری سلامت بیماران افغانستانی
بدیعی افزود: در سال گذشته، بیش از ۴۰ هزار بیمار افغانستانی از خدمات درمانی شهر مشهد بهرهمند شدند که بیمارستان رضوی با پذیرش بیش از ۳۵ هزار بیمار، در صدر مراکز ارائهدهنده خدمات سلامت قرار دارد. پس از آن، مراکز درمانی بینا و بیمارستان امام رضا(ع) به ترتیب رتبههای بعدی را به خود اختصاص دادهاند.
او همچنین با اشاره به امکانات تخصصی در حوزههایی مانند درمان ناباروری، از فعالیت چشمگیر بیمارستان رضوی در ارائه خدمات سطح بالا به بیماران بینالمللی یاد کرد.
همکاری سلامتمحور بدون مرز
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه بیماریها مرز نمیشناسند، به تجربیات دوران پاندمی کرونا اشاره کرد و گفت: تجربه جهانی کرونا نشان داد که سلامت، موضوعی جهانی است و تنها با همافزایی کشورها میتوان در برابر بحرانهای سلامت ایستاد. اکنون نیز زمینه برای همکاری نزدیکتر با کشور افغانستان در این حوزه فراهم شده است.
او همچنین به جایگاه علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره کرد و گفت: ۲۴ نفر از اعضای هیئت علمی این دانشگاه جزو یک درصد دانشمندان برتر جهان هستند و دانشگاه در ردهبندی تایمز، در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد.
تاکید والی هرات بر همگرایی علمی و درمانی
شیخ نور احمد اسلامجار نیز در این نشست با تاکید بر اشتراکات تاریخی، فرهنگی و دینی میان ایران و افغانستان، از گسترش همکاریهای حوزه سلامت استقبال کرد.
والی ولایت هرات با بیان اینکه همکاریهای پزشکی میان هرات و مشهد میتواند الگویی برای سایر بخشها نیز باشد، افزود: ما از انتقال دانش، تجربه و پذیرش بیماران افغانستانی در مراکز درمانی مشهد حمایت کامل داریم و آماده همکاریهای آموزشی و تحقیقاتی مشترک هستیم.
تمرکز بر بهداشت عمومی و بیماریهای مشترک
در این تفاهمنامه که در قالب ۷ ماده و ۱۲ بند تنظیم شده، محورهایی چون ارتقاء بهداشت عمومی، تسهیل درمان بیماران در مناطق مرزی، کنترل بیماریهای مشترک (نظیر سل، ایدز، مالاریا و سایر بیماریهای واگیر)، تبادل دانش فنی، اجرای برنامههای آموزشی و اعزام بیماران از نقطه صفر مرزی مورد تاکید قرار گرفته است.
همچنین، بر اساس این تفاهمنامه، کمیتهای مشترک متشکل از مقامات عالیرتبه هر دو طرف، مسئولیت راهبری، نظارت و تسهیل اجرای این توافق را برعهده خواهند داشت.
مدت اعتبار تفاهمنامه از زمان امضا به مدت دو سال تعیین شده است و در صورت توافق طرفین، قابل تمدید خواهد بود. همچنین در چارچوب این توافق، امکان انعقاد قراردادهای بعدی جهت عملیاتی شدن اهداف مشترک، بدون مغایرت با مفاد و روح کلی تفاهمنامه، فراهم شده است.
این تفاهمنامه میتواند بستری برای همافزایی ظرفیتهای علمی، آموزشی و درمانی دو کشور همسایه فراهم کند و الگویی موفق از دیپلماسی سلامت در منطقه باشد.
ارسال دیدگاه