یهودیها سوژه مستند «عودلاجان» شدند
دشواری دسترسی به منابع تاریخی در مستندها
تهران (پانا) - مرتضی منشی کارگردان مستند «عودلاجان» اکران آنلاین را از عوامل دیده شدن مستند دانست و معتقد است سختی دستیابی به منابع تحقیقاتی برای آثار تاریخی، همواره وجود دارد.

مرتضی منشی، تهیهکننده و کارگردان مستند «عودلاجان»در گفتوگو با پانا درباره محتوای این فیلم گفت:«عودلاجان از مناطق قدیمی تهران است که عدهای با نام آن آشنایی ندارند. آنچه که دراین منطقه برای من جالب آمد، آن بود که عودلاجان در نقشه قدیمی تهران سه بخش بوده است و در بخش مرکزی آن، یهودیان زندگی میکردند. این نکته برایم جالب بود، خواستم طی پژوهشی، بررسی کنم زندگی یهودیان در این محله چگونه بوده است. درنتیجه دریافتم که با وجود تفاوت مذهبی، فرهنگی، در این منطقه زندگی مسالمت آمیزی بین مسلمانان و یهودیان ایران وجود داشته است.»
این کارگردان گفت: «درواقع در این مستند، از منظر فرهنگی، اجتماعی به محله عودلاجان نگاه کردم و برای واکاوی پیشینه و مختصات تاریخی این محله تلاش کردم.»
منشی با اشاره به وجود چالشهایی در تولید مستند «عودلاجان» افزود: «از چالشهایی که در ساخت مستند عودلاجان با آن مواجه بودیم، پیدا کردن منابع تحقیقاتی بود. این بخش، در مراحل تولید آثار تاریخی، دشوار و زمانبر است. این چالش برای کسانی که مستند آنان بُعد تاریخی دارد، همیشه وجود دارد.»
این کارگردان ویژگی بارز مستند «عودلاجان» را اینگونه بیان کرد:«امیدوارم توانسته باشیم در این مستند نشان دهیم که ایرانیان مردم مسالمتجویی هستند و این رفتار را با یهودیان این منطقه نیز داشتند و تبعیض قائل نمیشدند. رفتاری که در بسیاری از نقاط جهان وجود ندارد.»
مرتضی منشی در پایان از اهمیت اکران آنلاین مستند گفت و اضافه کرد: «اکران آنلاین، بویژه در فیلیمو و هاشور خیلی به دیده شدن آثار مستند کمک میکند و باعث شده است در سالهای اخیر، مخاطبان بیشتری جذب مستند شوند. هرچند که تلویزیون خانه اول مستند است و ما انتظار اصلی را از تلویزیون داریم که بیشتر به موضوع مستند، تولید و پخش آن توجه کند.
مستند کوتاه «عودلاجان» ساخته مرتضی منشی (تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی) به معرفی یکی از قدیمیترین محلههای تهران به نام عودلاجان میپردازد.
«عودلاجان» در فیلیمو اکران آنلاین شده است.
ارسال دیدگاه