معاون وزیر علوم ،تحقیقات و فناوری تاکید کرد:
پارک علم و فناوری خراسان در مسیر بازآفرینی
تحول زیستبوم نوآوری و رویکردهای تازه مدیریتی
مشهد(پانا)- در مراسم تودیع و معارفه ریاست پارک علم و فناوری خراسان رضوی، جمعی از مدیران ملی و استانی با نگاهی نقادانه و آیندهنگر، از لزوم بازنگری ساختاری، توسعه زیرساختهای فناورانه و پیوند مؤثرتر میان دانشگاه، صنعت و فناوری سخن گفتند. این آیین با ارزیابی عملکرد دوره گذشته و تبیین برنامههای پیشرو همراه بود.

محمد نبی شهیکیتاش در آیین تودیع و معارفه ریاست پارک علم و فناوری خراسان رضوی، با اشاره به روند روبهرشد پارک علم و فناوری خراسان، تصریح کرد: ما مسیر پرفراز و نشیبی را طی کردهایم، اما آهنگ رشد نباید در همین نقطه متوقف شود. اگر دستیابی به آرمانشهر فناوری را هدفگذاری کردهایم، لازم است ساختارها و فرایندها را بهطور اساسی بازطراحی کنیم.
پارک علم و فناوری نیازمند بازطراحی برای رسیدن به آرمانشهر نوآوری
معاون وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری با تأکید بر لزوم بازنگری در مأموریتهای پارک اظهار داشت: ریلگذاری جدید در پارک ضرورت دارد، چراکه هنوز زیستبومی پایدار و پویا در آن شکل نگرفته است. حضور نهادهای مالی و سرمایهگذاری، بهویژه در قالب تأمین مالی جمعی، یک نیاز فوری است. از سوی دیگر، باید با نهادسازی در بخش بازار، نقش پارک در توسعه تجاریسازی پررنگتر شود.
شهیکیتاش در ادامه خاطرنشان کرد: در افق ۱۰ ساله پارک خراسان رضوی، حوزههای دانشبنیان، فناوریهای پیشرفته و صنایع خلاق باید بهطور دقیق دیده شوند. ارتباط راهبردی با دانشگاه فردوسی مشهد بهعنوان یکی از قطبهای علمی کشور باید تقویت شده و در مسیر پیوند دانشگاه و صنعت گامهای عملی برداشته شود.
او همچنین پیشنهاد کرد که پارک خراسان میتواند در حوزه فناوریهای آب و انرژی بهعنوان یک هاب منطقهای تعریف شود. برای تحقق این هدف، عبور از برخی الگوهای سنتی و حرکت بهسوی رویکردهای نوآورانه و آیندهنگر الزامی است.
مروری بر دستاوردهای دوره ۱۴ ماهه مدیریت پیشین
علی اسماعیلی، در ادامه مراسم ضمن ارائه گزارشی از فعالیتها و چالشهای دوره مدیریتی خود، بیان کرد: مبنای فعالیتها در این مدت، اجرای برنامه پنجساله راهبردی مصوب هیأت امنا و همراستایی با برنامه هفتم توسعه کشور بود.
ریاست پیشین پارک علم و فناوری خراسان رضوی با اشاره به آمارهای ساختاری، گفت: در حال حاضر، پارک علم و فناوری خراسان دارای ۱۲۳ مرکز رشد، ۱۰ مرکز نوآوری، و ۷ پردیس فناوری است. همچنین، ۵۹۰ شرکت در این مجموعه فعال هستند که از این میان، ۲۷۲ شرکت بهصورت رسمی در فهرست شرکتهای دانشبنیان قرار دارند.
اسماعیلی به چالشهای زیرساختی موجود در پارک نیز اشاره کرد و افزود: در این مدت، پروژههای متعددی از جمله افزایش ظرفیت تأمین برق، احداث نیروگاه خورشیدی، راهاندازی تصفیهخانه و توسعه زمینهای پارک در شهرهای تربتحیدریه، مشهد و کاشمر اجرایی شد. همچنین، ساخت چندین واحد کارگاهی، آغاز پروژه برج فناوری در حوزه هوش مصنوعی، تکمیل ساختمانهای جدید در نیشابور و تربتحیدریه، ارتقاء ساختار سازمانی و صدور اسناد اعیانی برای شرکتها از جمله اقدامات شاخص این دوره بود.
افزایش منابع و تعاملات در سطح ملی و بینالمللی
اسماعیلی ادامه داد: در طول این دوره، اعتبارات دو برابر شد و میزان گرنتها با رشد دهبرابری همراه بود. منابع مالی جدید جذب و درآمد پارک دو و نیم برابر افزایش یافت. همچنین، بودجه صندوق پژوهش استان رشد قابلتوجهی یافت و تأمین مالی هزار میلیارد تومانی از صندوق نوآوری کشور برای شرکتهای فناور استان محقق شد.
وی افزود: حضور فعال در نمایشگاههای تخصصی، افزایش دهبرابری قراردادهای همکاری، توسعه روابط بینالمللی و انعقاد سه تفاهمنامه با نهادهای خارجی، از دیگر نتایج تلاشهای این دوره بوده است.
چشمانداز سرپرست جدید پارک؛ از تولید دانشبنیان تا رفع ناترازیها
دکتر جواد صفائی نیز در ادامه این آیین، با اشاره به تلاشهای مدیران پیشین گفت: برنامههای خود را با هدف تعالی پارک، به معاونت علمی وزارت علوم و استانداری خراسان رضوی ارائه دادهام. این برنامهها مبتنی بر بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای قانونی موجود، افزایش تعاملات بینبخشی، و شبکهسازی در سطح استان طراحی شده است.
سرپرست جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی با تأکید بر تمرکز بر مزیتهای بومی، اظهار داشت: ایجاد قطبهای تخصصی فناوری در حوزههای دارای ظرفیت بالا، تلاش برای حل ناترازیهای ساختاری استان و ارتقاء همافزایی علمی از جمله محورهای مهم برنامه پیشرو است.
صفائی ادامه داد: توجه ویژه به تولید کالاهای تحریمی، توسعه فناوریهای امنیتی، تمرکز بر هوش مصنوعی و انرژیهای تجدیدپذیر، تقویت ارتباط با دانشگاههای استان، حمایت از صادرات محصولات دانشبنیان و بهسازی زیرساختها و ظرفیتهای ستادی از جمله اهداف مهم مدیریتی من است. امیدوارم با ادامه مسیر مدیران قبلی، بتوانم با سربلندی این مسئولیت را پیش ببرم.
ارسال دیدگاه