رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهلبیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
اهلبیت همواره بر زنده نگه داشتن یاد امام حسین (ع) و فجایع و رخدادهای کربلا تاکید داشتند
مرکزی (پانا) - رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهلبیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به تلاش حاکمان زمان ائمه برای محو واقعه عاشورا اشاره کرد و افزود: با وجود چنین شرایطی، اولین گام در عزاداری امام حسین (ع) از روز نخست واقعه و خطابههای حضرت زینب (س) گزارش شده است.

حمیدرضا مطهری رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهلبیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفتوگو با پانا به تلاش حاکمان زمان ائمه برای محو واقعه عاشورا اشاره کرد و افزود: با وجود چنین شرایطی، اولین گام در عزاداری امام حسین (ع) از روز نخست واقعه و خطابههای حضرت زینب (س) گزارش شده است. پس از آن امام سجاد (ع) در مجلس یزید بهگونهای سخنرانی کرد و خود را معرفی نمود که یزید مجبور شد گناه واقعه رخداده را به گردن عبیدالله بن زیاد بیندازد.
استاد دانشگاه باقرالعلوم (ع) خاطرنشان کرد امام سجاد (ع) پس از بازگشت به مدینه تلاش فراوانی در زنده نگه داشتن یاد عاشورا داشتند، بهگونهای که هرگاه آب مینوشیدند، اندوهگین میشدند و از ایشان به عنوان یکی از گریهکنندگان مشهور یاد میشود.
وی نخستین مجالس خانگی عزای امام حسین (ع) را مربوط به زمان امام باقر (ع) دانست. در این زمان، وقتی شاعران در رثای امام حسین (ع) شعر میخواندند، خانواده و زنان امام در پشت پرده حضور داشتند. در زمان امام رضا (ع) نیز دعبل خزاعی، شاعر معروف در مجلسی که زنان اهل بیت پشت پرده حضور داشتند، اشعاری در رثای امام حسین (ع) خواند.
این استاد دانشگاه توجه به سیره اهل بیت در عزاداری امام حسین (ع) را تنها راه نجات از آسیبهای عزاداری دانست. از نظر ایشان یکی از آسیبهای عزاداری سیدالشهداء، اخبار غیرواقعی مانند عروسی حضرت قاسم یا حضور مادر علی اکبر در کربلا است. آسیب دیگری که وی به آن اشاره کرد، اخبار غلوآمیز در مورد این واقعه است. گزارشهایی مانند تعداد گشتهشدگان سپاه دشمن توسط حضرت عباس (ع) و فضیلت گریه بر اباعبدالله و پاک شدن همه گناهان در اثر یک قطره اشک بر آن حضرت از این دسته هستند
ارسال دیدگاه