‌سه روایت از سه فرمانده درباره شهید شادمانی:

از میدان تا اندیشه، از صلابت تا تواضع

همدان (پانا) – سه تن از فرماندهان نظامی و سیاسی کشور، در حاشیه مراسم تشییع سردار سپهبد شهید علی شادمانی، با بیان خاطرات و تحلیلی از شخصیت، منش و نقش‌آفرینی این فرمانده برجسته، ابعاد مختلف زندگی او را برای رسانه‌ها تبیین کردند.

کد مطلب: ۱۵۸۱۵۲۳
لینک کوتاه کپی شد
از میدان تا اندیشه، از صلابت تا تواضع

سردار محمدعلی نوری‌نژاد، رئیس قرارگاه مبارزه با سرقت فرماندهی کل انتظامی کشور، با اشاره به نخستین روزهای خدمت شهید شادمانی در سپاه همدان در اردیبهشت ۱۳۵۸، او را چهره‌ای متعهد، مردمی و دارای غنای فکری توصیف کرد که در حل مشکلات اجتماعی، به‌ویژه در روستاها، حضوری فعال داشت. 

وی افزود: شهید شادمانی از همان ابتدا در مقابله با ناامنی‌های کردستان و مهاباد نقش عملیاتی مؤثری ایفا کرد و در دوران دفاع مقدس، از فرماندهی تیم تا طراحی عملیات‌های کلان در قرارگاه نجف و خاتم‌الانبیا، حضوری مستمر و اثرگذار داشت.

سردار قدیر نظامی، رئیس کمیسیون سیاسی، دفاعی و امنیتی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، با یادآوری نخستین دیدار خود با شهید شادمانی در سال ۱۳۵۸، گفت: او از همان ابتدا با صلابت و آمادگی وارد میدان شد و تا ۴۷ سال بعد، در خط مقدم ایستادگی، طراحی و تدبیر باقی ماند.

وی با اشاره به انتخاب شهید شادمانی از سوی فرمانده معظم کل قوا برای هدایت قرارگاه خاتم‌الانبیا در روزهای بحرانی، آن را نقطه اوج یک عمر مجاهدت دانست و افزود: شادمانی نه‌فقط فرمانده میدان، بلکه فرمانده اعتماد بود؛ جایگاه او در میان رشیدها، باقری‌ها و سلامی‌ها، جایگاهی ممتاز و ماندگار است.

سردار سالار آبنوش، نماینده مردم قزوین در مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی، با اشاره به ۴۶ سال رفاقت و شاگردی در کنار شهید شادمانی، گفت: او از بنیان‌گذاران سپاه همدان بود و رزمنده‌ای در این استان نیست که الفبای پاسداری را از او نیاموخته باشد. صلابت، شجاعت و وقار در ذاتش بود و تا لحظه شهادت، آن را حفظ کرد.

وی افزود:  شهید شادمانی طراح بی‌بدیل عملیات‌ها بود؛ طرح‌هایش آن‌قدر جامع و دقیق بود که کسی جرأت تغییرشان را نداشت. امروز اگر نیروهای مسلح ما در میدان خلأ ندارند، به‌خاطر میراث فکری و عملیاتی اوست.

 

خبرنگار : شیما ویس‌مرادی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار