معاون عمرانی استاندار تهران:
ساخت مدرسه نیازمند تغییر نگاه و همافزایی ملی است
تهران (پانا) - معاون عمرانی استاندار تهران بر پیگیری جدی طرح مولدسازی داراییهای آموزش و پرورش با هدف تغییر کاربری و ساخت مدارس جدید تاکید کرد.

آئین خشتگذاری همزمان ۸۰ کلاس درس در ۵ پروژه آموزشی که با حضور سیدمصطفی آذرکیش معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، مجید پارسا مدیرکل آموزشخ و پرورش شهر تهران و امیر نعمت بنی آدم رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز شهر تهران به میزبانی منطقه ۵ تهران برگزار شد
سید کمال الدین میرجعفریان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره رئیسجمهور فقید و هیئت همراه و شهدای خدمت همچنین با قدردانی از تلاشهای بیوقفه رئیسجمهور در راستای خدمت به نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: توسعه و پیشرفت هر جامعهای در گرو توجه ویژه به آموزش و پرورش است نهادی زیربنایی که بسترساز تعالی نسل آینده و تضمین کننده آیندهای روشن برای کشور خواهد بود و این مشارکتهای مردمی در مسیر توسعه آموزشی شایسته تقدیر است.
میرجعفریان ادامه داد: در استان تهران بهویژه در کلان شهر تهران و شهرستانهای اطراف با کمبود شدید فضای آموزشی روبهرو هستیم بهگونهای که بیش از ۱۳ هزار کلاس درس کم داریم و اینجانب با حضور میدانی در مناطق مختلف، بهصورت ملموس با این مشکلات مواجه شدهام و بر ضرورت رفع این معضل تأکید دارم.
معاون استاندار با اشاره به تدوین برنامهای جامع برای رفع این مشکل تصریح کرد: این برنامه با تکیه بر مشارکت مردمی، بهرهگیری از ظرفیتهای دولت و همیاری دستگاههای اجرایی در حال اجرا است همچنین سفرهای استانی مستمر با رویکردی اجرایی، با هدف بررسی مشکلات آموزشوپرورش در مناطق محروم در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: در این مسیر، از ظرفیت شهرداریها و سایر نهادها برای تأمین زمین و منابع مالی بهره گرفته شده، اما باور داریم دولت بهتنهایی قادر به تحقق این هدف نیست بنابراین از تلاشهای خیرین ارجمند که همواره یاریگر دولت بودهاند صمیمانه قدردانی میکنیم و امیدواریم با تداوم این همکاری، شاهد توسعه فضاهای آموزشی مناسب برای دانشآموزان باشیم.
میرجعفریان در پایان با اشاره دوباره به اجرای طرح مولدسازی داراییهای آموزشوپرورش، گفت: امیدواریم با همکاری همگانی، دغدغه کمبود فضای آموزشی را برطرف کرده و زمینهساز تربیت نسلی آگاه، متعهد و کارآمد شویم؛ نسلی که معلمان عزیز در فضاهای مناسب، با آرامش خاطر به پرورش آن بپردازند و آیندهای روشن را برای کشور رقم بزنند.
سید مصطفی آذرکیش معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت مشارکت خیرین، عنوان کرد: حضور خیرین در این پروژهها نمادی از اتحاد، همدلی و همراهی برای ساختن ایرانی آباد، امن و مقتدر است. همراهی نیروهای لشکری و کشوری، نهادهای مردمی، خیرین و دستگاههای دولتی، جلوهای از وفاق ملی است که تعلیم و تربیت را در اولویت برنامههای خود قرار دادهاند. این موضوع مورد تأکید مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) و ریاست جمهوری نیز قرار دارد.
وی افزود: مشارکت خیرین تنها به ساخت فضاهای آموزشی محدود نمیشود، بلکه آنها با ایجاد زیرساختهای مناسب، زمینهساز ارتقای کیفیت آموزش، تحول در فرآیند یادگیری و تقویت مهارتهای ارتباطی دانشآموزان میشوند.
آذرکیش با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، تأکید کرد: مدرسه کانون تربیتی محله است و تمامی نهادها، دستگاهها و مردم در قبال آن مسئولیت دارند. فرزندان، بزرگترین سرمایه خانوادهها هستند و تخصیص منابع از سوی خیرین برای ساخت واحدهای آموزشی، نوعی سرمایهگذاری بلندمدت برای آینده کشور محسوب میشود. مدرسه حلقه اتصال عوامل مؤثر در نظام تعلیم و تربیت است و یکی از مهمترین پیوندهای میان مردم و حاکمیت به شمار میآید.
وی با اشاره به گستردگی نظام آموزش کشور گفت با بیش از ۱۶ میلیون دانشآموز، ۴۸ میلیون پدر و مادر و بیش از ۱ میلیون معلم، آموزش و پرورش روزانه با نزدیک به ۵۰ میلیون نفر ارتباط مستقیم دارد و بهعنوان بزرگترین رسانه تربیتی، نقش بیبدیلی در شکلگیری شخصیت دانشآموزان ایفا میکند. امیدواریم با مشارکت و همدلی همه فعالان این حوزه، شاهد تحولی بنیادین در نظام آموزشی کشور باشیم.
مجید پارسا مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در این مراسم ضمن قدردانی از تلاشهای خیرین مدرسهساز اظهار داشت: بهعنوان یک معلم، دستبوس و قدردان خیرینی هستم که برای فرزندان این مرز و بوم، در مسیر تعالی آموزش و پرورش گام برمیدارند.
وی با اشاره به وضعیت فضای آموزشی در پایتخت گفت: شهر تهران با کمبود جدی در سرانه و فضای آموزشی مواجه است و در حال حاضر، تعدادی مدرسه فرسوده در شهر تهران وجود دارد که نیازمند بازسازی و نوسازی هستند.
پارسا با بیان اینکه میانگین تراکم دانشآموزان در مدارس تهران بالاتر از میانگین کشوری است، افزود: برای دستیابی به استانداردهای لازم، نیازمند ساخت مدارس بیشتر هستیم و این امر مستلزم همکاری همه دستگاههای اجرایی و ذیربط است.
پارسا با اشاره به توسعه گسترده پروژههای انبوهسازی در شهر تهران اظهار داشت: متأسفانه در بسیاری از این پروژههای مسکونی، پیشبینی لازم برای احداث فضاهای آموزشی صورت نگرفته است و در همین راستا، استاندار و فرماندار تهران با جدیت پیگیر الزام انبوهسازان به ایجاد فضاهای آموزشی در کنار این پروژهها هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در دیدار با فرهنگیان، گفت: ابراز خوشنودی رهبر فرزانه انقلاب از نگاه رییس جمهور به آموزش و پرورش و فرمایش ایشان که «هزینه برای آموزش و پرورش، سرمایهگذاری برای آینده کشور است»، مایه مباهات برای هر معلمی است.
پارسا همچنین با تقدیر از رویکرد حمایتی رئیسجمهور نسبت به آموزش و پرورش ابراز امیدواری کرد که با تداوم این نگاه، آیندهای روشن برای نظام تعلیم و تربیت رقم بخورد.
پارسا بر اهمیت تحول محتوایی، ارتقای روشهای تدریس و توسعه فضاهای آموزشی تأکید کرد و افزود: تحول در آموزش و پرورش از توسعه فضای فیزیکی آغاز میشود و در گام بعد، باید به روشهای نوین تدریس و ارتقای کیفیت آموزش، بهویژه در مدارس دولتی، توجه ویژه داشته باشیم.
وی در پایان با اشاره به توافقات انجامشده برای توسعه فضاهای آموزشی در تهران اعلام کرد:با همکاری سپاه حضرت محمد رسولالله (ص)، ساخت ۱۱۰ مدرسه در تهران در دستور کار قرار گرفته و همچنین تفاهمنامهای با شهرداری تهران برای احداث ۸۰ مدرسه در مناطق پرجمعیت به امضا رسیده است.
ارسال دیدگاه