زن؛ موثرترین عامل تربیت و نگاهبان سلامت روحی

تهران (پانا) - یک زن در صورتی که ماهیتش در اجتماع پذیرفته شود با استفاده از آرامشی که دارد، می‌تواند برای بالابردن کیفیت خانواده خود تلاش کند و خانواده‌ای سالم پرورش دهد، در کنار این موضوع نیز به رشد و تعالی جامعه نیز بسیار کمک خواهد شد.

کد مطلب: ۱۵۷۰۶۳۲
لینک کوتاه کپی شد
زن؛ موثرترین عامل تربیت و نگاهبان سلامت روحی

امروزه مباحث مربوط به زنان دراولویت قرار دارد زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه نقش بسیار مهم و حیاتی در سلامت روانی جامعه و خانواده دارند. با توجه به نقش حساس زن در سلامت موفقیت و یا شکست خانواده و جامعه و توجه به نیازهای روانی، عاطفی، جسمانی ومعنوی به نقش زن در تمام این ابعادزن زیباترین واژه آفرینش است و موثرترین عامل تربیت و نگاهبان سلامت روحی, روانی و جسمانی فرزند و جامعه است. حال باید گفت دیدگاه اسلام در مورد فعالیت های اقتصادی و اجتماعی زنان چگونه است؟ مشارکت زنان در عرصه های سیاسی,اجتماعی و اقتصادی جامعه چگونه است؟ حضور زنان در اجتماع اسلامی به چه صورت است؟ ودیدگاه اسلام درباره اشتغال و شخصیت زن چیست؟ وظایف اجتماعی زنان چیست؟ فواید حضور زنان در جامعه چیست؟ زن در راستای نقش تربیتی در خانواده می تواند در اجتماع به فعالیت های اقتصادیاجتماعی و سیاسی بیردازد. اسلام مانعم مشارکت زنان در فعالیت های اجتماعی, اقتصادی و سیاسی نمی شود بلکه برای اینکار ارزش قائل است. زن از نگاه قران عضوی موثر در اجتماع است و باید مانند مردان در مسایل مهم اجتماعی نقش آفرینی کند.

مریم‌السادات ظهوریان، جامعه‌شناس در گفت‌وگو با پانا در این باره گفت: «جامعه به دو گونه قابل تصور است شکل اول خانواده و دیگری محیط اجتماع است و زن در هر دوی آن‌ها اثرگذار است. برای ارزش‌گذاری به مقام زن لازم نیست فعالیت خاصی صورت گیرد بلکه باید زن را به عنوان ماهیت ۵۰ درصدی در این جامعه به رسمیت شناخت.»

این جامعه‌شناس عنوان کرد: «باید با تزریق مناسب انرژی به زنان به آن‌ها کمک کرد تا نقش خود را به درستی در اجتماع ایفا کنند، همچنین از لحاظ روانی نیز باید امنیت بسیاری برای فعالیت آن‌ها فراهم شود، زیرا اگر از لحاظ فکری و روانی دارای امنیت نباشند با خلا مواجه می‌شوند و حتی امکان بروز ناهنجاری‌های گوناگون چه در خانواده و چه در اجتماع وجود دارد و از ایفای نقش صحیح جلوگیری خواهد شد. گذاشتن شروط مختلف باعث تخریب روحیات زن خواهد شد و از نقش‌آفرینی آن‌ها جلوگیری خواهد کرد، در واقع آن‌ها محدود به یک سری شرط خواهند شد که از فعالیت تمام و کمال آن‌ها جلوگیری می‌کند و اجازه بروز و شکوفایی استعدادها را درون جامعه نمی‌دهد.»

ظهوریان تاکید کرد: «باید جایگاه و شرایط زن را به عنوان ۵۰ درصد فعال در اجتماع در نظر بگیریم، نه از نظر جمعیت. همچنین امنیت عاطفی، اقتصادی زنان نیز در این جامعه باید تضمین شود و زن را نه به عنوان جنس دوم بلکه در جایگاه خود به عنوان یکی از اصلی‌ترین عناصر اجتماع ببینیم. دیدگاه اسلام نیز درباره جایگاه زن همین است.»

این جامعه‌شناس تاکید کرد: «یک زن در صورتی که ماهیتش در اجتماع پذیرفته شود با استفاده از آرامشی که دارد، می‌تواند برای بالابردن کیفیت خانواده خود تلاش کند و خانواده‌ای سالم پرورش دهد، در کنار این موضوع نیز به رشد و تعالی جامعه نیز بسیار کمک خواهد شد.»

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار