در گفتوگو با پانا:
«اسفند» دروغ نمیگوید!
گریم نقش شهید هاشمی یک ساعت و نیم زمان میبرد
تهران (پانا) - محسن ملکی، طراح گریم فیلم سینمایی «اسفند» گفت: فیلمنامه این اثر بسیار صادقانه نوشته شده است و فیلم با همین ویژگی تولید شده است و تمام حقایق را بدون ممیزی و ملاحظات مرسوم به نمایش میگذارد.

محسن ملکی؛ طراح گریم فیلم سینمایی «اسفند» درباره حضور خود در این پروژه گفت: «با وجود آنکه با دانش اقباشاوی و مرحوم جلیل شعبانی به عنوان کارگردان و تهیه کننده همکاری از نزدیک نداشتم اما آنها را به واسطه حضور در خانه سینما میشناختم. طی جلساتی که با هم برگزار کردیم و فیلمنامه را خواندیم خیلی زود به زبان مشترک رسیدیم و قرار بر آن شد تا تست گریم شخصیتهای «اسفند» را بر روی بازیگران مختلف انجام دهیم.»
وی افزود: «در جلسات اولیه پیش از شروع تستهای گریم، بحث و بررسیهای زیادی درباره انتخاب بازیگران و طراحی چهره شخصیتها انجام شد. چون شخصیتهایی که قرار بود شبیه سازی شوند، شهیدان و افراد سرشناس سیاسی بودند که در دوران دفاع مقدس نقشهای پررنگی داشتند.»
ملکی ادامه داد: «برای شبیه سازی چهره شخصیتهای معروف مانند شهید علی هاشمی و محسن رضایی حساسیتهای زیادی وجود داشت. به طور کلی فیلمهایی که مربوط به دفاع مقدس و تاریخ معاصر کشور میشوند، حساسیتهای زیادی در طراحی چهره دارند. برای این پروژه، به دلیل اهمیت موضوع، کارگردان و تهیهکننده نیز روی جزئیات دقت زیادی داشتند.»
وی به تجربههای قبلی خود در شبیه سازی چهرهها اشاره کرد و گفت: «من تجربه شبیه سازی چهره در کارهای دیگری هم داشتم، از جمله در فیلم «شور شیرین» ساخته جواد اردکانی که در این فیلم چهره شهید کاوه را شبیه سازی کردیم. همچنین برای پروژه دیگری چهره بهروز شعیبی را برای نقش صادق هدایت طراحی کردیم.{ قصههای یک زندگی به کارگردانی حسن هدایت} اما «اسفند» به دلیل چهرههایی که باید شبیه سازی میشدند، مخصوصا محسن رضایی و شهید علی هاشمی، حساسیت بیشتری داشت زمان و انرژی بیشتری صرف شد.»
این چهره پرداز درباره روند انتخاب بازیگران برای نقشهای محسن رضایی و شهید علی هاشمی گفت: «برای انتخاب بازیگر نقش محسن رضایی، افراد و چهرههای مختلفی بررسی شدند تا در نهایت خیام وقار کاشانی برای نقش محسن رضایی و رضا مسعودی برای شهید علی هاشمی انتخاب شدند. چون چهره خیام تفاوت زیادی با محسن رضایی داشت، کارمان سخت بود. با این حال، بعد از چندین تست گریم و استفاده از تکنیکهای مختلف، به نتیجه مطلوب رسیدیم.»
وی در مورد زمان مورد نیاز برای انجام گریم نیز اظهار کرد: «برای گریم رضا مسعودی، که نقش شهید علی هاشمی را بازی میکرد، حدود یک ساعت و نیم زمان صرف میشد. اما برای محسن رضایی، گریم به سه تا سه و نیم ساعت زمان نیاز داشت. این موضوع بستگی به شرایط محیطی و آب و هوایی هم داشت. معمولا گریم در اتاق گریم انجام میشد، اما در شرایط خاص که مجبور بودیم در فضای بیرون اتاق گریم کار را پیش ببریم رطوبت شدید کنار هور یا کار در زمان شب، مدت کار روتوش را بالا میبرد که سایر عوامل تولید در این زمینه با تیم چهره پرداز همکاری خوبی میکرد.»
محسن ملکی درباره اهمیت باورپذیری گریمها و نحوه برخورد با این چالش در فیلم «اسفند» گفت: «در مورد شهید علی هاشمی، ما سعی کردیم تا جایی که ممکن بود، المانهایی از چهره او را روی چهره رضا مسعودی پیاده کنیم. یکی از دغدغههای اصلی ما این بود که شخصیتها برای مخاطب قابل باور باشند که به نظر میرسد در این زمینه موفق عمل کرده باشیم.»
وی افزود: «اگرچه از نظر آناتومی رضا مسعودی به چهره واقعی شهید علی هاشمی نزدیک نبود، اما بازی او بسیار خوب و طبیعی است و این باعث شد که برای من به عنوان بیننده، این شخصیت قابل باور باشد. همینطور من از دیگر همکاران و مخاطبان مختلف عام شنیدم که برای آنها هم کاملا قابل باور بوده است.»
محسن ملکی با اشاره به این موضوع که تا کنون دو بار «اسفند» را با دو دیدگاه دیده است گفت: «من دو بار فیلم را دیدم. یک بار به عنوان طراح گریم تا بتوانم کار خودم و بچههای گروه گریم را ارزیابی کنم و بار دوم به عنوان یک بیننده عادی. به عنوان مخاطب عادی، فیلم را خیلی دوست داشتم. چون صادقانه با بیننده صحبت و ارتباط برقرار میکند. فیلمنامه «اسفند» بسیار صادقانه نوشته شده است و فیلم با همین ویژگی تولید شده است و تمام حقایق را بدون ممیزی و ملاحظات مرسوم به نمایش میگذارد. برای همین به نظر «اسفند» اثری دلنشین میآید و مخاطبی که فیلم را ببیند آن را باور خواهد کرد و دوست خواهد داشت و با رضایت از سالن سینما بیرون خواهد رفت.»
وی در پایان بیان کرد: «مردم باید فیلم «اسفند» را در ببینند، زیرا این فیلم واقعیت جنگ را در مقطع زمانی خاصی به شکل واقعی و صادقانه به نمایش میگذارد. همچنین سختیهایی که تیم فیلمسازی در طول تولید فیلم تحمل کردهاند، در فیلم به وضوح قابل مشاهده است. این فیلم نشان دهنده عشق و تلاش تیم تولید است تا داستانی خوب و واقعی از تاریخ جنگ ایران را به تصویر کشیده تا به مخاطب انتقال دهد.»
ارسال دیدگاه