یک ایرانی مرد برنزی "قهرمانی پان‌امریکا" لقب گرفت

تهران(پانا) - مسابقات کشتی آزاد پان آمریکا با تاریخ سازی آرژانتین و مکزیک برگزار شد.

کد مطلب: ۱۵۶۹۵۶۰
لینک کوتاه کپی شد
یک ایرانی مرد برنزی "قهرمانی پان‌امریکا" لقب گرفت

در یک روز تاریخی در مونتری، آرژانتین برای اولین بار مدال طلا در کشتی آزاد را در مسابقات قهرمانی پان‌امریکا به دست آورد، در حالی که مکزیک نیز با کسب دو مدال طلا در روز یکشنبه، خشکسالی خود را پایان داد.

آگوستین دِستریباتس (آرژانتین)، که سال گذشته مدال نقره را کسب کرده و چهار مدال برنز دارد، در یک فینال هیجان‌انگیز، جوزف مک‌کنا (ایالات متحده) را شکست داد و تاریخ‌سازی کرد. برای مکزیک، رومن براوو یانگ (مکزیک) در وزن ۵۷ کیلوگرم مدال طلا را به دست آورد و بدین ترتیب پس از ۳۲ سال انتظار، به مدال طلای پان‌امریکا رسید. چند دقیقه بعد، آستین گومز (مکزیک) نیز مدال طلا را کسب کرد و نامش را در تاریخ ثبت کرد.

با این حال، ایالات متحده بهترین تیم کشتی آزاد در این مسابقات بود و عنوان تیمی را با اضافه کردن چهار مدال طلا به سه مدالی که روز شنبه کسب کرده بود، به دست آورد. این تیم با ۲۳۰ امتیاز در صدر قرار گرفت و کانادا با ۱۴۴ امتیاز در جایگاه دوم قرار داشت. مکزیک با ۱۳۹ امتیاز سوم شد.

دستریباتس سال گذشته به مدال طلای تاریخی نزدیک بود، اما به دلیل مصدومیت در فینال از ادامه مسابقه انصراف داد و مدال نقره را کسب کرد. اما داستان امسال متفاوت بود.

پس از یک پیروزی سخت ۴-۴ در نیمه‌نهایی، دستریباتس با چالش سخت‌تری در برابر مک‌کنا در فینال رو‌به‌رو شد. اما دفاع او در دوره اول باعث شد که از حملات مک‌کنا فرار کند. او یک امتیاز با خروج از دایره کسب کرد و در پایان نیمه اول ۱-۰ پیش بود.

قبل از دستریباتس، تنها سه کشتی‌گیر دیگر از آرژانتین توانسته بودند به فینال‌های پان‌امریکا در کشتی آزاد راه یابند که یوری مایر (آرژانتین) آخرین آنها در سال ۲۰۱۳ بود.

مکزیک با پیروزی براوو یانگ در وزن ۵۷ کیلوگرم و کسب مدال طلا، جشن گرفت. او در این مسابقه لوکاس رودریگز (پورتوریکو) را با نتیجه ۱۲-۰ شکست داد و این مدال طلا، اولین مدال طلا برای مکزیک در کشتی آزاد از سال ۱۹۹۳ بود.

فلپه گوزمان (مکزیک)، کشتی‌گیر المپیکی سال ۱۹۹۶، آخرین کشتی‌گیری بود که برای مکزیک در مسابقات پان‌امریکا در کشتی آزاد مدال طلا کسب کرده بود.

براوو یانگ، که در سال ۲۰۲۴ به مکزیک نقل مکان کرد تا در المپیک پاریس شرکت کند، از تکنیک‌های مختلفی از جمله تکنیک تک‌پا و حمله دوپایی استفاده کرد و چهار بار حریفش را به زمین زد و با نتیجه ۸-۰ پیش افتاد. او مسابقه را با یک حمله آتش‌نشان برای چهار امتیاز به پایان رساند.

پس از آن، گومز، که او نیز قبل از المپیک پاریس به مکزیک منتقل شده بود، در فینال وزن ۷۰ کیلوگرم با نتیجه ۱۱-۰ ایان پارکر (ایالات متحده) را شکست داد و مدال طلا را کسب کرد.

گومز در سه مسابقه‌ای که برای کسب مدال طلا برگزار کرد، حریفانش را با نتیجه ۳۳-۰ شکست داد. در فینال، گومز پارکر را با یک قفل سر به زمین انداخت و چهار امتیاز کسب کرد و سپس با استفاده از همان تکنیک دو بار او را چرخاند و به نتیجه ۸-۰ رسید. ایالات متحده به خاطر دو امتیاز به این تصمیم اعتراض کرد، زیرا پارکر به مدت کوتاهی گومز را روی تشک نگه داشت، اما این اعتراض در بررسی رد شد و نتیجه ۹-۰ به نفع گومز ثبت شد.

یک زیر دوخم از گومز کافی بود تا فینال را به پایان برساند و با نتیجه ۱۱ بر صفر دومین مدال طلا را برای مکزیک در روز یکشنبه کسب کند.

پیمان بیابانی، آزادکار ایرانی الاصل کانادا در این مسابقات به مدال برنز وزن ۶۵ کیلوگرم رسید.

پیروزی با چهار مدال طلا برای ایالات متحده

مدال‌های طلا برای ایالات متحده در روز یکشنبه با پیروزی اوان ویک (ایالات متحده) آغاز شد که در تمام چهار مسابقه‌اش در گروه دایره‌ای وزن ۷۹ کیلوگرم پیروز شد. ویک در چهار مسابقه‌اش حریفانش را با نتیجه ۴۰-۰ شکست داد و مدال طلا را کسب کرد که اولین مدال طلا در روز یکشنبه و چهارمین مدال طلا برای ایالات متحده بود.

ترنت هیدلای (ایالات متحده) با پیروزی در وزن ۹۲ کیلوگرم به این تعداد افزود و در تمام چهار مسابقه‌اش در گروه دایره‌ای پیروز شد.

در وزن ۹۷ کیلوگرم، جاستین رادماچر (ایالات متحده) با پیروزی ۵-۴ بر آرتورو سیلوت (کوبا) در فینال، مدال طلا را به دست آورد و این هفتمین سال متوالی بود که یک کشتی‌گیر آمریکایی در این وزن قهرمان می‌شود.

رادماچر اولین کسی بود که امتیاز گرفت و با یک حمله به زمین، دو امتیاز کسب کرد. پس از کمی تلاش، سیلوت موفق شد با یک حمله به زمین امتیاز بگیرد و نتیجه را ۲-۲ مساوی کند. رادماچر بلافاصله پاسخ داد و با یک حمله تک‌پا، پیشی گرفت و نتیجه را ۴-۲ کرد.

در دوره دوم، رادماچر یک امتیاز به خاطر خروج هر دو کشتی‌گیر از دایره در حین درگیری کسب کرد، زیرا سیلوت اولین کسی بود که دستش را خارج از منطقه گذاشت. سیلوت با یک حمله معکوس به زمین، فاصله را به ۵-۴ کاهش داد و دو دقیقه به پایان مانده بود. با این حال، رادماچر ابتدا با حملاتش از پیشی‌اش دفاع کرد و سپس هر حمله‌ای که سیلوت انجام داد را دفع کرد.

رادماچر در ۱۰ ثانیه پایانی با یک سری حملات، از جمله چالشی برای فرار، جان سالم به در برد و پیروز شد، در حالی که سیلوت در حال تلاش برای درک وضعیت مسابقه بود که از تشک خارج می‌شد.

وایات هندریکسون (ایالات متحده) برای حریفانش در وزن ۱۲۵ کیلوگرم هیچ رحم و مروتی نشان نداد و با پیروزی در فینال بر ریچارد دِشاتلِت (کانادا) و انجام یک زمین‌زدن که تماشاگران را شگفت‌زده کرد، مدال طلا را کسب کرد.

یک حمله دوپایی به هندریکسون چهار امتیاز اول فینال را داد و او سپس دِشاتلِت را از پشت قفل کرد، او را به خوبی بالای تشک بلند کرد و با یک زمین‌زدن پنج امتیاز کسب کرد. او موفق شد در ۲۴ ثانیه فینال را به پایان برساند.

نتایج:

۵۷ کیلوگرم 

طلا: رومن براوو یانگ (مکزیک) مقابل لوکاس رودریگز (پورتوریکو)، ۱۲-۰ 

برنز: ادوین سگورا گرهرا (گواتمالا) مقابل ادواردو پلاس سکوئیروس (پرو)، ۷-۰ 

برنز: لیام کرونین (ایالات متحده) مقابل پدرو مجیاس (ونزوئلا)، ۵-۴، 

۶۵ کیلوگرم 

طلا: آگوستین دِستریباتس (آرژانتین) مقابل جوزف مک‌کنا (ایالات متحده)، ۵-۴ 

برنز: ویلفردو رودریگز (ونزوئلا) مقابل متیاس مونیوز (شیلی)، ۱۰-۰ 

برنز: پیمان بیابانی (کانادا) مقابل متئوس دالوز (برزیل)، ۱۰-۰، 

۷۰ کیلوگرم 

طلا: آستین گومز (مکزیک) مقابل ایان پارکر (ایالات متحده)، ۱۱-۰ 

برنز: سیکسو آوکاپینا (پرو) مقابل خورخه گاتیکا (شیلی)، ۱۲-۲ 

برنز: جیکوب الکساندر تورس (کانادا) مقابل رویگلن تمپل باتیستا (پاناما)، ۱۰-۰، 

۷۹ کیلوگرم 

طلا: اوان ویک (ایالات متحده) 

نقره: شین جونز (پورتوریکو) 

برنز: جاسمیت فولکا (کانادا) 

۹۲ کیلوگرم 

طلا: ترنت هیدلای (ایالات متحده) 

نقره: اندرو جانسون (کانادا) 

برنز: ادوین مورا (پورتوریکو) 

۹۷ کیلوگرم 

طلا: جاستین رادماچر (ایالات متحده) مقابل آرتورو سیلوت (کوبا)، ۵-۴ 

برنز: نیشان پریت رندهاوا (کانادا) مقابل ریکاردو بائز (آرژانتین)، ۱۱-۰، 

۱۲۵ کیلوگرم 

طلا: وایات هندریکسون (ایالات متحده) مقابل ریچارد دِشاتلِت (کانادا)، با زمین‌زدن (۹-۰) 

برنز: خوزه دیاز (ونزوئلا) مقابل مکسول لِیسی (کاستاریکا)، ۳-۲ 

برنز: جینو آویلا (هندوراس) مقابل ریزیری چاوز (مکزیک)، ۱۰-۰

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار